Университети в Германия и други държави с немски език 14

• 42 985
  • 745
  •   2
Отговори
# 330
Четейки този вълнуващ разказ усетих как сълзите ми неконтролируемо се стичат.
Невероягна изненада, няма по-прекрасно нещо от това да празнувате заедно Simple Smile

# 331
  • София
Четейки този вълнуващ разказ усетих как сълзите ми неконтролируемо се стичат.
Невероягна изненада, няма по-прекрасно нещо от това да празнувате заедно Simple Smile
Аз първо онемях, застинах съответно с отворена уста, после почнах  някак несвързано да пелтеча, а накрая разбираемо се разревах.. Simple Smile

# 332
Много добре замислено от децата, Русалка. Предполагам, че другите две са били в заверата. Наслаждавайте се на времето заедно - няма по-голям подарък от този.

# 333
Ех, че хубав подарък си получила, Русалке,
прекрасна изненада !!!!
Аз да се похваля с току що прибрал се студент, завършил вече семестриално , след много натоварена сесия, включваща и предмет , по който се явява на " трети ферзух " - знаете какво означава това Wink, точно този изпит, където го късаха два пъти го взе с много висока оценка  1.8 - електроинженеринг - това му е голямото геройство на следването, това е най-големият препъни камък след двете математики .
Пожелавам на всички кандидатстващи успех и с настаняването също, дано да имат доколкото е възможно нормален старт на учебната година !

# 334
Ех, че хубава изненада! Браво на малката русалка!
Voxx, поздравления за младежа!

# 335
  • София
Много добре замислено от децата, Русалка. Предполагам, че другите две са били в заверата. Наслаждавайте се на времето заедно - няма по-голям подарък от този.
Не, Тома Неверни е , страхувала се е ,че ще споделят.

Да напиша сега нещо друго, за което съм бясна. Помните вчера питах i-off за позицията на дъщеря й в общежитието Куленхоф при подадено през септември заявление. Обадих се на познатото момче да го обнадеждя, че при подадено през октомври заявление скоро ще дойде и неговият ред.. И много кофти се изненадах, когато разбрах, че той всъщност също е подал през септември, съвсем в началото,  потвърждавал е неизменно през изминалия период, но е с над 100+ позиции по-назад за същия този Куленхоф.. А там няма ултра луксозни стаи, че да е пробвал за такива..Да не би да има "квоти" по пол - страшно дискриминиращо е, ако е  така.. Ядът ми се увеличи още повече, когато снощният ми "подарък" сподели, че от приятелка точно в Куленхоф със сигурност знае, че има мнооого освободени покрай короната стаи.. Защо не ги дават? Smiling Imp Защо листите им се разминават?  Присетих се и за миналогодишното им изпълнение също..

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 13:37 от пенсионирана русалка

# 336
Много несправедливо, ако е така. Всеки по реда си би трябвало да получи шанс, но.... за съжаление фактите са други.
Според дъщеря ми офертите  за интервюта са заприиждали от момента, в който е била на първо място в листа на чакащи( за съвсем друго общежитие) и след потвърден мейл, че все още има интерес за стая. Дано момчето поне за един адрес е на предни позиции и  скоро да получи предложение Simple Smile

# 337
  • София
Много несправедливо, ако е така. Всеки по реда си би трябвало да получи шанс, но.... за съжаление фактите са други.
Според дъщеря ми офертите  за интервюта са заприиждали от момента, в който е била на първо място в листа на чакащи( за съвсем друго общежитие) и след потвърден мейл, че все още има интерес за стая. Дано момчето поне за един адрес е на предни позиции и  скоро да получи предложение Simple Smile
i-off, дано не е прозвучало написаното така сякаш не се радвам на  офертата на дъщеря ти. Напротив,  знам идеално какво облекчение е човек да знае, че детето му има сигурен покрив над главата си.  Пожелавам го и на всички други чакащи, без значение от града. Дразнят ме  обаче изпълненията на Щудиренденверк при налични стаи..

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 14:44 от пенсионирана русалка

# 338
  • София
Русалке, страхотна изненада! Да имате супер време с децата!
За съжаление за общежитията нещата наистина са странни, въпреки че преди ми обяснявахте, че при мен случайно така се е случило. Ние изобщо не се добрахме до такива позиции като i-off!
Радвам се, че вече нямаме общо с общежитията там!

# 339
  • София
Аз лично никога не съм казвала, че нещо е случайно или пък че не е..Wink. Казах съвсем друго преди време - че  според мен няма никакво значение дали си с фирма или кандидатстваш сам. Първата няма връзки в Щудиренденверк, че да ти осигури стая. А че има нередност някаква е видно, не може две деца , подали за едно и също общежитие в един град, по еднакво време да са със 100+ позиции разлика. И да няма осезаемо движение в  позициите на едното, при положение че има немалко празни стаи.

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 15:44 от пенсионирана русалка

# 340
  • München, Deutschland
Русалке, прекрасна изненада! И честитрожден ден със закъснение😃 Аз направих такава изненада на баща ми преди 1,5г за Никулден и той беше без думи, обаче сестра ми си беше в играта и си беше изиграла ролята перфектно. Беше проучила за кога са канени другите гости и аз пристигнах в 10мин интервал. Майка ми не можеше и тя да повярва, така че си представям колко хубаво ви е било вкъщи. 😃 ДайБоже все такива приятни изненади и занапред.

Вокс, честити положителни резултати, даже, да се изразя нематематически Wink, много положителни. Успех и в следващите стъпки. 😃

# 341
Русалче, нито за миг не ми е минало през ум да тълкувам написаното от теб по този начин.  Винаги си толкова отзивчива, състрадателна  и помагаща Simple Smile

# 342
Дразнят ме  обаче изпълненията на Щудиренденверк при налични стаи..

Мъъ да, явно и при немците си има доста трески за дялане ( без да имам собствен опит)  Frowning1
Дали моят затова нещо не се натиска " на всяка цена" ...

# 343
  • София
Русалче, честит празник и страхотна изненада  и мен ме просълзи. От момчетата по-рядко могат да се очакват такива изненади, да са ни живи и здрави. Grinning
Относно позициите  за общежития и моят е подал септември (аз си мислех, че октомври) и сега е на близки до обявените места позиции, на едното даже е на 4то или нещо подобно  място, но още няма оферта. Той даже си мисли, че щом са обявени примерно 90 места, а той е на 86то, значи е вътре, но явно не е така.
I-off, честито! Успешно и щастливо следване на дъщеря ти!

# 344
Благодаря liani, скоро да се похвалите и вие с покана за общежитие Simple Smile
Voxx, поздравления за постиженията на момчето, все така да жъне успехи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт