Университети в Германия и други държави с немски език 14

• 42 968
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Последните дни са ми изпълннеи все с положителни емоции, дано и занапред е така. Днес излезе на девойката ми в Аахен и резултатът от изпита по пропедевтика на анатомия и физиология. Официално от днес е вече  второкурсничка. Simple Smile.

# 346
  • Пловдив
Последните дни са ми изпълннеи все с положителни емоции, дано и занапред е така. Днес излезе на девойката ми в Аахен и резултатът от изпита по пропедевтика на анатомия и физиология. Официално от днес е вече  второкурсничка. Simple Smile.

Русалка, браво! Всичко ще е чудесно и занапред!

Момичета, резултатите от ТМС започнаха да излизат, но не по дати, а разбъркано. Ние чакаме...... Стискам палци на всики! Hearts

# 347
Ехаа, честито, възнаградени са  труда и усилията и.
Успешен втори курс на медичката Simple Smile
Tanny 79, стискам палци Simple Smile

# 348
Русалка, честита ти второкурсничка !!! Ей, дано е заразно! Тази тема е толкова позитивна
 Прилича на едновремешните седмокласни теми, в които самото участие даваше бонус към резултата Simple Smile
Пред нас седи препятствието механика 1.  Изпитът е на 21.08.
Късмет и успех на всички студенти в сесия !

# 349
Здравейте. Дъщеря ми е приета в Холандия, но ще кацне в Дортмунд, Германия от Варна. Ако някой е пътувал след като сложиха Варна в червената зона, би ли споделил как протичат нещата на летището? От авиокомпанията ни изпратиха декларация, но там трябва да се напише адрес в Германия и няма как да се посочи, че сме само транзит. Ще го оставим празно, да видим.
Ако някой знае - правят ли проблеми, ще има ли задължителни тестове, карантина...?

# 350
  • Deutschland/HE
Здравейте. Дъщеря ми е приета в Холандия, но ще кацне в Дортмунд, Германия от Варна. Ако някой е пътувал след като сложиха Варна в червената зона, би ли споделил как протичат нещата на летището? От авиокомпанията ни изпратиха декларация, но там трябва да се напише адрес в Германия и няма как да се посочи, че сме само транзит. Ще го оставим празно, да видим.
Ако някой знае - правят ли проблеми, ще има ли задължителни тестове, карантина...?

Да посочи в декларацията адрес в Нидерландия и да я предаде на стюардесата на Уиз. После си излиза и се насочва към Нидерландия, като в затворените пространства и транспорта е с маска.

П.С. Ние вчера пътувахме от Варна до Кьолн и тестовия център е извън летището, но има стрелки. Ако нямаш немска здравна карта, регистрираш се с лична карта/паспорт и ти дават лист как да си провериш резултата. Но това тестване там не е задължително и никой не ни е следил, защото може да се тестваш и в града, където живееш.

# 351
  • Под гъбата
Споделям добрата вест, която нетърпеливо очаквахме- имаме оферта за Хуленхоф. До три дни ще получим мейл с  подробна информация Simple Smile
Успех на всички, чакащи общежития Simple Smile
Синът ми беше в общежитията на Куленхоф щрасе. Там както и навсякъде има даже почти цели етажи с българи. След напускането му, преди няколко години имаше планиран ремонт на стаята му, но дано да е извършен, защото имаше проблем с влага и конденз в стаята и почти неработещ радиатор на парното. Както може да се досетите нищо не ремонтираха през времето на наема. Огледайте добре стаята по ъглите и проверете дали се отваря и затваря добре прозореца.

# 352
Сърдечно благодаря за ценните препоръки  Simple Smile
Нищо друго не ни остава, освен да се надяваме да са ремонтирали, където е необходимо.
Може би глуповато ще прозвуча, но ако установим някакъв проблем имаме ли право на настаняване в друга стая ?

# 353
  • Под гъбата
Сърдечно благодаря за ценните препоръки  Simple Smile
Нищо друго не ни остава, освен да се надяваме да са ремонтирали, където е необходимо.
Може би глуповато ще прозвуча, но ако установим някакъв проблем имаме ли право на настаняване в друга стая ?
По принцип за проблеми се обръщаш към хаусмайстер, но за нова стая се чака.

# 354
Отново благодаря Simple Smile

# 355
  • München, Deutschland
Попринцип само споменавам, че ако намериш мухъл в стаята/жилището си в Германия, имаш право на намаляване на наема. Дано не се налага на никого, но си има закони, разпоредби по този въпрос. Също важи примерно за липса на парно през зимата или такъв тип по-тежки негативи на мястото за настаняване.

Ако на някого се налага да се възползва от подобни неща, да пише тук, мога да му потърся разпоредби/правила в тази връзка.

# 356
За нас, зайците всякакви съвети и препоръки са ценни и добре дошли Blush

# 357
За нас, зайците всякакви съвети и препоръки са ценни и добре дошли Blush
И мен ме терзае един въпрос :
Работи  ли студентският стол , може ли да се разчита на храна от заведенията и как беше по време на ограниченията ? С една дума, първокурсник който не може да готви има ли къде да се храни  Frowning1

# 358
  • София
В Аахен специално работят доста мензи към момента.
https://www.studierendenwerk-aachen.de/de/gastronomie/mensen-und-cafeterien.html
Скрит текст:

Снимките са  от мензите от времето преди пандемията..Виждах я, че или е на лекции, или на практика,  или учи вкъщи  и сигурно нищо не си готви и кара на сухоежбини, та я  критикувах... И в отговор ме затапваше със снимки, че се храни...Laughing

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 14:38 от пенсионирана русалка

# 359
  • столицата
Русалке, с тези моркови и грах, моята би предпочела да гладува😁
Голямо удобство е да има къде да хапнеш готвена храна.

Общи условия

Активация на акаунт