Университети в Германия и други държави с немски език 14

• 42 857
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря, Grant.
Тъй като се изисква да декларира, че не е късана на изпити в RWTH или друг немски университет(ако правилно я интерпретирам), въпросът ми беше по-скоро  дали са необходими допълнителни пояснения, че до момента не е учила там и т.н.

# 196
  • София
Стискам палци, Тани, всичко да минало възможно най-добре! Елиас, вие на коя дата бяхте, та да не отпускам палците?

i-off, честито! Предполгам, че специалността  не е örtlich zulassungsbeschränkt, затова толкова бързо са  пратили Zulassungsbescheid. Simple Smile Мисля, че  сте  в добра позиция да атакувате - не само Щудиренденверк, а отделно и самите общежития. Дъщеря ми сподели, че доста хора в Аахен освен че са потвърждавали всеки месец на страницата на Щудиренденверк, са комуникирали и с хаусмайстери индивидуално. Отделно към момента предполагам, че има свободни стаи, понеже доста хора покрай короната са освободили своите, за да не плащат.

# 197
На 02.08, Русалка- другата неделя Simple Smile
Честито да е следването на новоприетата студентка! Все така с лекота да ѝ се случват нещата!

# 198
  • София
На 02.08, Русалка- другата неделя Simple Smile
Честито да е следването на новоприетата студентка! Все така с лекота да ѝ се случват нещата!

А, значи ще ги пусна през седмицата палците, да не изтръпнат до неделя..

Моята девойка (едната)  си отдъхна наполовина, дойдоха резултатите от онлайн положените изпити тук. Взети Simple Smile Остават двете присъствени математики, на които прецени, че ще се явява директно септември и пропусна  връщането за тях през юли в Германия.

Голямата ми девойка пък получи справка за резултатите си от Южна Корея , 4 изпита взети с максималното А+, приравнено на немска единица, и един с А, превърнат в немско 1,2. Учудих се даже на експедитивността на немците, бях останала с впечатление, че точно нейният университет е доста хаотично действащ по време на короната. Но за два дни всичко е прегледано, признато, преизчислено по немската система и въведено в порталите.

Ако някой скрит четящ е с дете, кандидат за Австрия (понеже там в края на юли, началото на август има изпити разни), да споделЯ чутото сега по телевизията. Въвели са австрийците за нас или десетдневна карантина, или представяне на резултати от  актуален PCR-тест.

# 199
Благодаря ви  Simple Smile
Русалка, поздравления за момичетата, все така напред с успешно взети изпити.
На бъдещите медици -  добро представяне с отлични резултати Simple Smile

# 200
  • София
Честито на новоприетите студентите! За чакащите още отговор и студентите в сесия, присъединявам се към стискащите палци.
От няколко дни ви чета и попрехвърлих и старите теми и съм ошашавена - всичко ми се струва много сложно и непонятно. На моята девойка и предстои кандидатстване другата година и засега сме се ориентирали към Австрия, но да видим. Избрала е само една специалност в ТУ Виена, но на мен ми се струва много смело да разчита само на една възможност и се опитвам да събера информация и за други уни-та.
ROKI MAKI, прочетох че синът ти е взел някакъв сертификат от СофтУни. Това във връзка с изискване на уни-то, в което кандидаства ли е?

# 201
Не lilifi, университетите нямат такива изисквания за специалност " инфоматик". Синът изкара някой друг модул в Софт Уни 11 клас, по наша инициатива. Сега сертификатите ги приложи към CVто - за тежест Grinning

# 202
  • Варна
Русалке Поздравления за взетите изпити на девойките! А отлични резултати в университет в Южна Корея си е огромно постижение. Браво! Сега ѝ предстои дипломиране ли?

i-off Леко и успешно следване на бъдещата инженерка пожелавам! Сега остава и да си намерите общежитие.

На всички кандидат-медици стискам палци за успешно представяне! Елиас, Tanny79 Hands Plus1

# 203
  • София
Браво на вас, че сте се сетили навреме. И тя планира да изкара нещо такова - по препоръка на каки и батковци от същата специалност е добре да подпомогне следването си през първата година поне с Java 1, но още се опитваме да подредим графика с предстоящите дейности и приоритети Simple Smile По-скоро аз се опитвам, тя го раздава спокойно, което мен още повече ме изнервя. 

# 204
  • София
Да, Ясмина Simple Smile
Lilfi, преди броени дни разглеждах сайтовете на няколко унита заради майката на едно девойче, дето е поредната дама, съмняваща се колко съвестно си гледа кандидатката нещата. То какво се смея, де, и аз винаги се подсигурявах с четене, да не пропуснат те нещо...Всичко си беше догледала девойката, но аз, четейки така и така по разните сайтове, видях на колко много места всъщност ранглистите за специалности с местни квоти се изготвят на база  сбор от точки, пресметнат не само от диплома, ами и с бонус от практики с подобна на специалността насоченост, печелени награди в това направление,  допълнителни квалификации, свързани някак със специалността и сие. Точно в тази псоледната  графа идеално ще се впишат и ще дадат някакви точици сертификати от СофтУни за кандидати конкретно за специалности с информатика - чиста такава, медийна, икономическа, медицинска..Още повече, че са на английски и няма да има нужда да се превеждат. Та ако имате възможност, действайте през предстоящата година в тази посока, макар да не знам доколко и в Австрия имат тежест някаква такива удостоверения. Но дори и да нямат, самите курсове ще са в помощ. За специалността в Манхайм на дъщеря ми примерно щеше да й стигне за прием и само дипломата вероятно, но въпреки всичко не рискувахме и  приложихме  и удостоверение за практика за бонус точки, понеже и там ранглистата се изготвяше на подобен принцип. Лошото на Манхайм (поне за тази специаланост) примерно е,  че не публикува никъде минимални балове от минали години, както и резултата в личния акунт , с който е приет самият кандидат, че да се знае дали ли са ги тези бонус точки или не. Приет си и толкова, не е нужно да знаеш с колко..

Последна редакция: сб, 25 юли 2020, 22:43 от golden mermaid

# 205
  • София
Благодаря ти, Русалке! Ще последваме съвета ти. Разгледах сайта на СофтУни и от септември почва курс, а се надявам докато дойде време за подаване на документи да успее и още някой модул да мине. Доколкото разбрах от нея в Австрия също дават точки за практика, но се съмнявам, че ще успее да намери нещо навреме. Опитах за лятото да я вземат във фирмата, в която работя и принципно се съгласиха, но искат да е навършила 18г., за да не се занимават с разрешения от инспекцията по труда, а тя ще ги навърши чак през ноември. Така че идеята ти е повече от добра.

# 206
  • Пловдив
Ясмина, благодаря много!! Flowers Bouquet
Момичета, влизам набързичко да кажа - мина ни TMS днес. В общи линии казва, че е бил ок, нито прекалено сложен, нито лесен. Но пък се оплака, че им поорязвали от времето и че не е доволна от 2 от компонентите, на които се е справяла блестящо вкъщи, но в същото време пък се била справила доста по-добре на други, за които не е очаквала. Разбирам, че уж казвам нещо, но всъщност нищо не казвам, но е толкова индивидуално всичко. То ще си покаже така или иначе. В групата на момичето на Елиас тя вече е отговорила на всички въпроси, които са имали децата, дано да е била полезна.
Желая успех на нашите деца от цялото си сърце! Ще се справят, важното е да са спокойни Kissing Face

# 207
  • София
Браво, Тани, важното е, че е спокойна вече  и го е оставила зад гърба си:)

# 208
Благодаря за полезната информация, Тани! Оттук нататък- спокойствие и позитивни мисли Flowers Four Leaf Clover

# 209
Русалка, поздравления за девойките!!  Все така са са!
Поздравления и за първото прието германско студентче! Трудното тепърва предстои. Хайде темата да се напълни с новини за новоприети в Германия и Австрия българчета.
Моят син е в сесия вече. Утре е първият изпит. Присъствен , CAD.
Става интересно, и... напечено.

Общи условия

Активация на акаунт