Университети в Германия и други държави с немски език 14

• 42 845
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Русалке Аз доколкото си спомням изпитът по статистика си беше и преди с малка продължителност. Дали не беше и 45 мин. при моята щерка? Формулите май им ги даваха, но не се налагаше да се изчисляват от суровите данни и акцентът беше на тълкуването на резултатите.
Помня, че точно преди изпита до късно посред нощ решавахме с моята девойка задачите от миналите години по Skype Laughing ' Бяха имали три занятия само по дисциплината, всички германци са учили този материал в гимназиите и за тях е било нещо като преговор. В нашата ЕГ обаче само описателната статистика засегнаха отгоре отгоре.
След изпита дъщеря ми въобще не беше сигурна как се е справила. Очакваше да я скъсат, а изкара 2 Simple Smile

# 226
  • София
Русалке Аз доколкото си спомням изпитът по статистика си беше и преди с малка продължителност. Дали не беше и 45 мин. при моята щерка? Формулите май им ги даваха, но не се налагаше да се изчисляват от суровите данни и акцентът беше на тълкуването на резултатите.
Помня, че точно преди изпита до късно посред нощ решавахме с моята девойка задачите от миналите години по Skype Laughing ' Бяха имали три занятия само по дисциплината, всички германци са учили този материал в гимназиите и за тях е било нещо като преговор. В нашата ЕГ обаче само описателната статистика засегнаха отгоре отгоре.
След изпита дъщеря ми въобще не беше сигурна как се е справила. Очакваше да я скъсат, а изкара 2 Simple Smile

Ние снощи правихме същото Laughing, дано днес да се справи.

# 227
Стискам палци Simple Smile

# 228
  • София
Русалче, ще се справи. Ти си благословена с прекрасни деца, ама и те са случили на майка Simple Smile Късмет пожелавам.

# 229
  • София
Звънна, каза, че е решила и трите задачи, ама подчерта, че не  знае дали са верни Laughing Stuck Out Tongue Closed Eyes

Последна редакция: чт, 30 юли 2020, 12:26 от golden mermaid

# 230
Стискам и аз! Не се съмнявам в успеха Flowers Four Leaf Clover

# 231
Изпитът по  CAD  на моя син мина в понеделник. Както и  danien е описала по-горе - в климатизирана палатка. Едно, че му мъкна думите с ченгел от устата как е минало, второ, че дадения материал е бил тройно повече от всички давани до момента пробни изпити. Не мога да разбера, моя син ли нещо се бъгва, или университета прилага политика на прочистване .   Вместо един елемент за аксонометрично изчертаване по дадени две проекции са имали няколко такива детайла. Той се е съсредоточил в чертането, и накрая е претупал тестовата част. Не ми останаха сили да треперя какво и как се случва при него и дали ще мине успешно във втори курс.  
Акои има други майки на моя хал, ще се радвам да чуя мнението им за понеделнишкия изпит.

# 232
Защо провеждат изпитите в палатки ?

# 233
  • София
Защо провеждат изпитите в палатки ?

Предполагам,че не са баш "палатки" Simple Smile. По-скоро нещо като  хангари (големи спортни салони/зали) по на един етаж, големи са  доста като площ (виждала съм такива из Бавария точно, бяха я изпразнили  видяната от мен и пригодили за  подслон за беженци), позволяват при тези условия нареждането на доста хора на едно място с необходимата дистанция. Дъщеря ми  днес е била в стандартна зала, не питах по колко хора са били вътре.

ГД, в Германия нищо не се случва по лесния начин. Другата ми дъщеря  вчера сподели, че Уни Манхайм удължили заради короната Regelstudienzeit-a с един семестър. Не виждам особена полза от тази мярка. На други места поне (пак не на всички) дават по един опит гратис, докато за Линейната алгебра 2, която тя  си остави директно за септември, разполага цифром и словом с 2 опита, както си е било и преди, но при реални лекции, туториуми, упражнения... Нулев компромис. Неуспешен ли е септемврийският като първи опит и после и вторият - чао...Какво ги грее тогава  това удължаване първокурсниците,  изгода вероятно имат само тези, които са почти на финала.

Последна редакция: чт, 30 юли 2020, 15:15 от golden mermaid

# 234
  • СОФИЯ
Явно има, но не разбрах разликата във Виена между уни и фах шуле. Второто е популярно в Германия. Дъщеря ми си е избрала специалност на англ. във Виена. Имам, но търся и още мнения.

# 235
  • София
Няма значение дали е в  Германия или Австрия (че и Холандия) - все става дума за разделение на 2 вида висши учебни заведения - академичен и съответно приложен университет.

# 236
  • СОФИЯ
Няма значение дали е в  Германия или Австрия - все става дума за академичен и съответно приложен университет.
Причина за определени специалности с ограничен прием за бакалавър, които се преподават изключително и само на английски в немскоговоряща държава?

# 237
  • София
Прозаична причина. Имат капацитета, базата, кадрите (задължително владеещи английски на високо ниво за преподаване) да обучават примерно макс 60 души на випуск в дадена специалност. Естествено е по някакви критерии да ги подберат при наличие на доста повече от 60  кандидати. Особено с измененията покрай Брекзит, пренасочващи потока  първокурсници с английски от ОК към Холандия, а вероятно частично вече и към Германия..

# 238
  • СОФИЯ
ТЦ, 36 макс в два "потока". Причината ме интересува, 17 приемат +,– 1.
Дъщеря ми е на 16 г. и сега ще е 11 клас. С баща й сме юристи и предпочитахме да избере Право, но ще се съобразим с избора й. Че ще учи във Виена поне е сигурно.

# 239
  • София
Доста неясно  формулиран въпрос. Ясно е, че не са 60в потока. Дадох този брой за пример. Идеята беше, че  се налага някакъв подбор заради повече кандидати.

Общи условия

Активация на акаунт