Любители на кучета - 106

• 30 413
  • 727
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Бе тя Каду  е финна, ама е едни 5,5 кг. Я да си гледат работата тея.😂😂

# 256
  • гр.Варна
Леле Естела, забравих да честитя на принцеса Каду РД. Мноооого да е здрава и дълги години да сте заедно цялата банда. Heart

# 257
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз ли живея в смотан квартал, хората тук ли са най-злобни, не знам. Направо ми дойде до гуша. Нямаме нито един ден, преминал в спокойни разходки без някой да се заяде за Ерос, че понякога ги броя по 2-3 случая на ден. И най-малоумното е, че често се заяждат без дори животното да ги е погледнало, камоли излязло. Днес например една злобна женица си води кучето БЕЗ ПОВОД и то се засили към Ерос. Той просто се спря, нищо не му направи, нито го изръмжа, НИЩИЧКО. И тая като отвори една уста, да съм му слагала намордника. А нейното куче може да ходи пуснато. И като се скарахме, имала съм дете, да съм мислела. Почнах да крещя и тя мърмори, направо ми падна пердето.
Какъв им е проблема на всички... Онзи ден една пък ме нарече проста селянка, защото Ерос пи водата от чешмичката. От ония кръгли чешмички, където кучето може да лочи където се събира вода, а не да ближе чучура. А, че се къпят там гълъбите и птиците разнасят най-много болести не ѝ пречи. И други кучета пият от там вода и други хора виждат, ама на тая света ѝ беше крив.
Не знам само с мен ли така се заяждат, привличам само психопати ли... Виждат, че виси намордник на врата и почват много да се правят на всезнаещи. Ама и от глоби ме е страх, ММ постоянно споделя за някой нов случай на глоба в морската за куче без намордник.

# 258
Джуджи, 12 кг е, набитичък е, Здравко Желязков му е един от прякорите. 😂

Авалон, специално за теб, гледката ми сутрин. 😁😘

Джина ще бъде кака за чудо и приказ ❤

Е тва е пълна къща. Simple Smile Heart Живи и здрави да са ти!

# 259
  • Варна
Деспи, по закон кучетата над 10 кг трябва да са с намордник , иначе глоба, друг е въпроса дали е ок тоя намордник за кучето и защо тази овца си разхожда нейното без повод, щото и там има глоба.
Откачалки, колкото искаш.

Редактирам се, пише намордник или повод 😁

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 13:44 от esstela

# 260
Естела, от това, което си копирала от наредбата, аз разбирам, че се глобява собственика, за това, че е непридружавано кучето, което залавят, не за това че е придружавано, но без намордник. Т.е., ако заловят непридружавано куче с намордник глоба за собственика няма. Има отворена вратичка в тази наредба. Simple Smile

# 261
  • о`майна лунна нощ е
Деспи, по закон кучетата над 10 кг трябва да са с намордник , иначе глоба, друг е въпроса дали е ок тоя намордник за кучето и защо тази овца си разхожда нейното без повод, щото и там има глоба.
Откачалки, колкото искаш.

Редактирам се, пише намордник или повод 😁

Юристът в мен крещи, крещи:
"..... е длъжен да води кучето ..., а при кучета - домашни любимци над 10 кг. на неразтеглив повод до 1,5 м. или с намордник."
И после защо в началото наказателните постановления за шофиране и говорене по телефона без "използването" на устройство за свободни ръце падаха като зрели круши в съда. Просто защото някой беше пропуснал да сложи една дума, която в случая с домашните любимци се перефразира  на "поставен" намордник /правилно, а не просто наличието на такъв/. Деспи си го е водила с такъв на кучето, но не е бил закопчан, нали Wink
Не са компютри, компоти са, но създават предпоставка да се жалят до дупка глобите за това.

# 262
  • София
Саското хапна малко гранули. Не е повръщал повече. Дадох му и кисело мляко. Какъв пробиотик давате? И в каква доза?
Mama Martina, четох някъде, че котешки бълхи могат да се пренасят от кучета. Сигурна съм, че ще справите бързо
bilqna, колко сладко, че имате птичка на работа. Дано се оправи бързо. Hands Pray
Дано не ти е късно, аз давам Биогая детските таблетки пробиотик, една таблетка на куче 15 кг.

# 263
Честит рожден ден,Каду!
  Много взаимно щастие да си подарите!
  Дух,много палав юнакът!Снимката е умиляваща.
   Айричка от  два дни е позиционирана на терасата,докато аз имам работа в градината,или се налага да я оставим сама.Много й харесва.Лае,лежи,гледа,лае,удря с опашка цветята ми,но се чувства супер там.Ще пробваме да изнесем клетката там и да си лежи в нея.Сега си седи на едно кресло.
    За реакцията на хората спрямо кучето,дето е споделена по-горе -  какво толкова се впрягаш?!Я ги пускай по тъча.От лични мои наблюдения,от много близкото ми обкръжение съм стигнала до извода,че хора,които не се отнасят добре с животинките са нещастни и зли.

# 264
  • Варна
Туиг, като всеки закон с вратичка. 😉😘

# 265
Мамо, защо отвори хладилника без мен да го проверя?

Ми, щом не ми даваш да ям... сърце нямаш! Аз си лягам.

# 266
  • тук-там
Пиранята Мокка:

# 267
Честит рожден Ден на Каду, да е здрава и много щура Simple SmileBirthday
Деспи, злобни и ограничени хора има и то много, изобщо не им се връзвай, тегли им една и подминавай.
Относно почивките с куче.. наистина е много трудно, Кари винаги е с мен навсякъде, което ограничава избора, все сме в самостоятелни къщи за гости, но последния път и там от вратата имаше реплики "имаме 10 котки, нали няма да им направи нищо, нали няма да рови в цветята, в басейна не може с куче" ами казвайте ги тези неща предварително... Условията се оказаха ужасни, мръсно и неподдържано.. е котаците ги опазихме Simple Smile, но басейна ....нямаше как да я удържа да не влезе. Кари е 8 килограма, така че и нас не ни искат, надвишава лимита Grinning

# 268
Сериозно ли има лимит за кг? Хайде кажете ми каква е логиката?

# 269
  • Бургас
Има, ми. Скоро в групата на Хотели, допускащи с домашни любимци, един пишман хотелиер беше пуснал призив да го посетят собствениците на "прекрасни малки животинки, до 5 кг, които са наши любими гости". Да не ти казвам какви коментари отнесе от нас, дебелите:) Включително и дали имал кантар на рецепцията и пускал ли и жени над 50 кг.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт