Любители на кучета - 106

• 30 427
  • 727
  •   1
Отговори
# 270
Тъкмо да попитам, има ли кантарче и таковато, ако е 6 кг, дали връща?
Ама много тъпи хора имало по нашето Черноморие, беееее...

# 271
  • Пловдив
Супер странно ми е това ограничение на килограмите. Все едно животните са на ол инклузив и ще ядат за сметка на хотела. Тя и моята котка по тези критерии е извънгабаритна - 6,5 кг...
Към 6 сутринта Саске се накатери при мен на леглото в краката ми и след малко и дон Томазо пристигна до главата ми. След като станахме се гониха. Томас рано заран се раздвижва и напада Саското, гони го, съска. След това целия ден и двамата спят. Горкото Саско - голям стрес има. Joy Първите месеци на съжителство не ми е минавало и през ум за такива взаимоотношения. Беше ме страх, че Саско ще преследва котката, нали уж ловна порода, че Томас може да го издере лошо. Но за агресирал дядо Том не съм си и помисляла. Тупа го профилактично вече - минава покрай него в лек тръст, подскача - праска му една лапа и продължава. И милото Саско се свива и плаче.
Нали е болен Томиту, не му се карам - само му повтарям "няма да дереш", ама не е куче, че да слуша.

# 272
  • тук-там
Ние имаме и друго куче, което живее при бившия ми мъж. Някъде между 5 и 6 кг е и навсякъде сме ходили с него. Явно е в категорията: добре дошли. Но сега като гледам Мокка, мога да кажа, че е доста по-умна и възпитана от малокилограмовата Бел. На практика следва да е не по-зле посрещана, но хората явно нямат отношение към кучета и си мислят, че щом е малко, е безпроблемно.
Ще използвам случая да ви покажа и Бел с нова прическа. Тя е порода ши тцу, компаньонче е. Каквото прави стопанина, това прави и тя Simple Smile

# 273
  • о`майна лунна нощ е
Някой виждал ли е обръснато йорки. И аз не бях виждала до днес. Подстригано цялото, включително главата. В началото се зачудих защо всички викат честита прическа, защо и как "По ягодите " се подстригва пинчер. Не ми било пинчер обаче. Най ми било йорки.

# 274
  • Пловдив
mtz, Мокка - та ми е най-на сърце. Малките кученца са ми сладки, но си падам по големи.
В тази връзка Рейн ми се изгуби. Липсва ми този левент. Blue Heart

# 275
Здравейте, чета редовно, но досега не съм писала. Имаме малък йорки на 7 месеца, не е мини, за момента е може би около 2800-2900 . От тази година и ние съобразяваме почивките с него. Ходили сме във Вилно селище Свети Георги на яз. Батак. Мисля, че таксата за куче беше 20 лв., Но на нас не ни взеха, че бил бебе. За морето сме запазили в Царево, бунгала Синьо лято, там не видях да има такса и ограничения в кг. Ако някой иска може да ги разгледа.

# 276
  • под тепетата
Оф, нИ мога да се въздържа! Ток ли харчи за тези 20 лв, грууминг ли му правят собствениците на вилите...

# 277
  • Bарна, морето, сините вълни
И ние сме доплащали по 10лв. на вечер в Приморско. Тия, които са готови да се "прежалят" веднага измислят начин да припечелят някой лев отгоре на гърба на кучетата...
А като бяхме в с.Житница, комплекс Житари една стотинка не са поискали за него и в ресторанта се хранихме (тоест отвън), но имам в предвид, че ни обслужваха.
Или приемаш домашни любимци в хотела си или не, всякакви изисквания за 5кг. за 10лв. са тънки сметчици.

# 278
  • под тепетата
Не искам да обиждам никого, но понякога куче 3кг може така да ремонтира стаята, че много 50кг да му за видят, както и на музикалните дарби.

# 279
  • о`майна лунна нощ е
Така е, Билянка.
Оправдавам таксата куче с нуждата от по-сериозно почистване след тях. Каквото и да си говорим, като знам колко Оливчета отставяме след нас, склонна съм да дам такса и за Швепса, но в рамките на разумното. Не да ме дерат още една почивка сума.

Споменавала съм, че миналата година година кокерската секта бяхме в х-л Тирон в Старозагорските минерални бани. Над 30 кучета, хора. Над 30 бяхме. Отделно почти нямаше единични стопани и повечето ходихме семейно там. Сещате ли се какво са 30 парчета в ресторанта вечерта. Купон.
И въпреки цялата суматоха изкарахме страхотно. Пяхме, играхме, кучетата лаяха, биеха се, препикаваха ... Само човек не с акъла си може да си причини това, но беше страхотно. А и в сектата главите ги слушат на единици от членовете.

След това природно бедствие си мислех, че ще ни лепнат груповата снимка на вратата на хотела с надпис "Забранено за тях", но тия хора ни поканиха отново! Искат пак да си причинят това и само да се успокои положението ще се опитаме да се огранизираме.

# 280
  • София
И ние сме от вечно пътуващите с куче, тя нашата я водят и "голяма", цели 15 кг.
Всяка година почиваме в самостоятелен апастамент, аз държа да е НА плажа, не 100 200 и други метри, плюс да имам хубава гледка към морето. Оня ден се върнахме от Приморско, ММЦ, Голдън дюнс - приемат животни такса 8 или 10 лв, Престиж сити 2 - няма такса плюс има частни апартаменти в сградата с домакини от Франция, Полша - е тук за първи път се почуствахме добре дошли. В апартамента в който отседнахме, жената която ни посрещна има йорки и нещо като стардфоршир /доста едър/, така се зарадва на нашата чернуша, ами приятно ми стана. Поморие -  също приемат домашни любимци в доста апартаменти, например Гардения бийч палас таксата за кучето е мисля 10 лв. Созопол, Каваци - Менада апартаменти и Южна перла вземат кучета НО кучето трябва да е с наморник на територията на хотела, общи части, асансьор и тн, не помня колко беше таксата, около 10 лв, тук обаче е лотария каква стая ще ти се падне. Обзор - също има апартаменти в които приемат кучета, обаче все сме чувствали като не добре дошли, що джафнало кучето, а пък че руснаците крещят по цял ден проблем няма. В Обзор и на плажа сме имали случки, що е кучето на плажа /неохраняем плаж/, да добавя че не е пусната свободно, спи си вързана за шезлонг на сянка, ама ей на руснаците им пречи.
От както е с нас, вече над три години сме обиколили доста места, наложи се да дигнем ценовата граница за апартамент, само заради това че приемат кучета. Има и бюджетни варианти, но аз съм каприз и не искам далеч от плажа, бунгала и къмпинги също не са ми опция.

# 281
  • София/Севлиево
Ние като ходихме на Велинград първо казаха,че трябва да платим за Рекс,обаче накрая не ни взеха пари.И всички много му се радваха,а в двора на хотела имаше един санбернар и едно овчарско куче,които също бяха добре настроени,но вързани,понеже са и доста големи.
Днес за първи път го окъпах в банята,малко се стресна в началото,но май му хареса-накрая не искаше да излиза...За съжаление изпуснах момента да го снимам,ама другия път.

# 282
Не го разбирам това с килограмите, посмях се като си представих кантара и как мерят кучето, после мен. Ние и двете сме над 5 и съответно 50кг, та за никъде не сме.
Аз и друг път съм казвала, че напълно разбирам собственици/хотелиери, които не допускат домашни любимци.  Замислете се колко хора знаете, които гледат кучето само в апартамента, пикае в банята(евентуално), не е чувало за ежедневна разходка и съответно лае нон-стоп. Аз се сещам за половината кучета в квартала. Не всички са с хигиенни навици, някои са крайно разрушителни и някак не мога да им се сърдя, че не искат да рискуват имуществото, от което си изкарват хляба.
Някак хем ме е яд, като търся и няма къде да отидем с кучана, хем разбирам съображенията им. Виж, това с килата е пълна простотия.
Аз ако бях хотелиер и хора нямаше да допускам сигурно, но това е друга тема..

# 283
  • Пловдив
Поздрави от Шошкото. Ние сме за един ден. За сега е културен, страх го е от морето. По пътя повърна само два пъти.

# 284
Иланг,къде сте? Изглежда адски спокойноо Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт