Любители на кучета - 106

• 30 393
  • 727
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря на всички за милите пожелания по-случай рожденния ден на Луцифер❤Не съм си представяла ,че някой ден ще се чувствам толкова приятно като отворя БГ-мама.След гаден ден в училище или на работа като отворя и видя всички сладки муцуни насторението ми се връща.Също искам да Ви благодаря ,че не подценявате възрастта ми и не ме третирате като дете както повечето хора.❤

# 481
И от мен Честит рожден на See с малко закъснение Hug, здраве и щастие !
Честит рожден ден и на Луцифер, много игри и лакомства Animal Paw Prints

# 482
Аделка май не е писала какво става с мъника или аз съм пропуснала? Дано да се е преборил!

# 483
  • София
Може ли да сложа капки Гентазон на окото на йорки?

# 484
Привет! Честито на патерица на всички рожденници , и двукраки и четирикраки!Много много здраве!
   Луцифер,страхотен е този дявол!
  Нашата Айра нещо не е на кеф днес.Повърнала сутринта нещо жълто,после акала рядко.И една такава само си лежи,кротува,а иначе е неудържима.А днес трябва да я водят за ваксина против бяс.
   Да питам нещо- дъщеря ми и зет ми смятат,че е много слаба.Кане корсо на 6 м  - 26 кила.Тя наистина изглежда дена такава дълга и кльощава.И решиха да й добавят към гранулите пилешко месо,обезкостено, по малко извара и ориз.А тя си хапваше само гранули.Дали е възможно от смяната на хранат да е това неразположение.От 4 дни й дават такава храна?
  Тъй като тя с е тяхно куче,но ние живеем в една къща,аз хем не искам да се меся,хем смятам,че може и да грешат.
  Недялка, помниш ли Луцифер как растеше?Дали първо дърпаше на високо и после трупаше маса или ?
  Ето я нашата кльощавелка

# 485
  • София
Да, от смяната на храната е.

# 486
Привет! Честито на патерица на всички рожденници , и двукраки и четирикраки!Много много здраве!
   Луцифер,страхотен е този дявол!
  Нашата Айра нещо не е на кеф днес.Повърнала сутринта нещо жълто,после акала рядко.И една такава само си лежи,кротува,а иначе е неудържима.А днес трябва да я водят за ваксина против бяс.
   Да питам нещо- дъщеря ми и зет ми смятат,че е много слаба.Кане корсо на 6 м  - 26 кила.Тя наистина изглежда дена такава дълга и кльощава.И решиха да й добавят към гранулите пилешко месо,обезкостено, по малко извара и ориз.А тя си хапваше само гранули.Дали е възможно от смяната на хранат да е това неразположение.От 4 дни й дават такава храна?
  Тъй като тя с е тяхно куче,но ние живеем в една къща,аз хем не искам да се меся,хем смятам,че може и да грешат.
  Недялка, помниш ли Луцифер как растеше?Дали първо дърпаше на високо и после трупаше маса или ?
  Ето я нашата кльощавелка

-за неразположението смятам ,че е от смяната на храната
-Луцифер на 6месеца беше 34килограма и ребрата му не се виждаха ,но спокойно се напипваха ,а също така и беше доста висок като родителите си.
-ветеринаря ни предупреди и да го пазим по-слаб до 18месечна възраст за да не си натоварва ставите.
-избягвайте да я натоварвате с дълги разходки защото също може да си навеете проблеми със задните крайници,а и питайте вета за добавки за ставите.Луцифер след рахита ползва aniflexi fit и стойката му се оправи.
Това беше на 6месеца

Бащата

Майката

# 487
  • тук-там
Марулета, на мен ми изглежда супер! Страхотна стойка. Атлетично куче! Да го нагушкаш и намачкаш!

# 488
  • sf
Аз съм впечатлена и от бащата , страхотен екземпляр! И Луци изглежда чудесно!
Честито на рождениците, космати и човешки! 😄

# 489
  • София/Севлиево
На мен ми писа Аделка на ЛС,за да не спами темата...Случило се е същото като с Жожо Cry

# 490
  • о`майна лунна нощ е
Много тъжно. Кураж и сили за Аделка и семейството й.

# 491
Марулета, различни ензими в стомаха разграждат сухата и готвената/мократа храна. При смесване на две консистенции в вдно хранене може да се разстрои стомаха, щом са решили да дават добавки нека са отделно от храненето с гранула и да дават постепенно по малко количество, докато свикне. Например сутрин и обед само гранули, а вечер пилешко с извара и там каквото за замислили.
Стандартно на кучето трябва да можеш да напипаш ребрата, но да не ги виждаш, това не важи за всички де, но може да ви е ориентир. Не мисля, че е слаба, а таблици за тегло/възраст са много относителни и биха били релевантни ако кучето е родословно и е с перфектен стандарт. Тара е 14,5кг и е в перфектна форма, а по стандарт трябва да е около 12-13кг, така че не се водете стриктно по таблиците, а по състоянието на кучето.

# 492
  • София
Аз това не го знаех, но го правя по усет. Едно хранене гранули, едно хранене консерва или домашно сготвено за кучето.

# 493
  • sf
Оох, тъжно, тъжно и пак ме хвана яд!

# 494
Благодаря за пожеланията, момичета.
И прегръдки за Аделка Sad

Общи условия

Активация на акаунт