Любители на кучета - 106

• 30 388
  • 727
  •   1
Отговори
# 495
Стандартно на кучето трябва да можеш да напипаш ребрата, но да не ги виждаш, това не важи за всички де, но може да ви е ориентир. Не мисля, че е слаба, а таблици за тегло/възраст са много относителни и биха били релевантни ако кучето е родословно и е с перфектен стандарт. Тара е 14,5кг и е в перфектна форма, а по стандарт трябва да е около 12-13кг, така че не се водете стриктно по таблиците, а по състоянието на кучето.

Ето това ни е голямото чудене в къщи - като ни е лакомо кучето и може да изяде цял чувал ако му дадем, а ние даваме по таблица. И то все е гладно горкото. Страх ни е да не я прехраним, че дебело гонче си е грозна и тъжна гледка, но пък дали не я държим гладна... Козината ѝ е лъскава, ребрата понякога се виждат като се протегне, но като е права - не.

И мен ме хвана яд на ветеринарите, които бият ваксини без да пуснат тестове преди това - руска рулетка. Особено първа ваксина на току що взето куче.

# 496
Аделка, съжалявам за случилото се!

# 497
  • тук-там
Аделка, много съжалявам! Много неприятно! Късмет следващия път! Желая ти бързо да се озовете отново с пухкав домашен любимец!

# 498
  • sofia
Аделка, съжалявам за загубата ви...
Ние сме на морето. Всичко е чудесно. Къщата, коато наемаме всяка година, абаче, не е с укрепен за джакове двор...Нашето диване видя котки и успя 2 пъти да намери пролуки и да се измъкне...Гонене, паника...Селото е в Странджа и е доста диво...ако се изшмули в горите тилилейски, кой знае какво го дебне...Та..наличието на двор е по-скоро минус...Вързан е и през цялото време се опитва да се изшмули от нагръдника си...Ще са интересни 10 дена...
Срещата с морето мина добре. Скача да плува след пръчки, рови в пясъка, търкаля се, игра с кучета, отървавах няколко кучемразещи човека от настойчивата му радост.
Осъзнавам, колко пълно с енергия, щастливо и откачено куче е Лелето...Много трудно ще ни бъде. Проблемът е, че когато иска да докопа, плеследва и пр.нещо, оглушава и ослепява. По никакъв начин не мога да привлека вниманието му...

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 23:00 от Кришка

# 499
Сладур.Нашата не може да спи така в кола.И стои и "хапе" колите или просто седи.Рядко лежи и почти никога не спи в колата.Сякаш я е страх да не я оставим.

# 500
  • sofia
Стана в 3 сутринта, пробудува целите 400+ км., ново място, плаж и задряма към 8 в колата. Wink

# 501
  • под тепетата
Съжалявам и аз за загубата , Аделка!

# 502
  • София/Севлиево
Нашият спи без проблем в колата.Изчислих,че откакто е с нас,е пропътувал около 3000 километра,а и преди това го бяха водили из горите,та с пътуването няма проблем.Шегувам се с ММ,че поне на куче случихме,щото Славито и до днес му се случва да повърне в колата и нищо не му действа...

# 503
  • Пловдив
Ехаа, Леон и морски снимки. Heart
Аделка, много съжалявам за кученце!
Биляна, видя ли твоите мъжове и Озиту?
Нелика, няма страшно Хари да стане дебела с това подскачане. Тя сега расте, нормално е да се храни добре.

Моето е толкова мършаво, кокалите му се виждат. Яде колкото да не умре. Още водим войната за гранулите, но аз съм упорита.
Снощи с един кренвирш на двора - да видите как сяда, ляга, лае. Ако са гранули - не иска дори да ме погледне.

Ето ви един слънчев Саско от тази сутрин.

# 504
  • под тепетата
Дааааа, даже Ози си има и компания! Мъжът ми взе и доведения му брат- Лео . Та сега съм с двама двукраки и двама четирикраки мъже Simple Smile

# 505
Здравейте,
Отдавна не съм писала и аз, та затова поста ще е доооста дълъг, но беше доста ангажиран месец и за мен и за Лизката.
Почнахме с разходките! Champagne Точно за 2 дни се научи, че всички естествени нужди се вършат навън и сутрин ме буди щом и нея я събудят тези въпросни нужди. Smile Ако по някое време през деня също иска да върши работа отива пред входната врата и почва да лае, за да я изведем.
Първото по-голямо пътуване изживя – ходихме на яз. Батак за няколко дни и бебката беше във възторг от това колко може да търчи около язовира, но не минахме без неприятни ситуации – захапа една кукичка, та ни се наложи спешно да посещаваме ветеринар в Пазарджик, приспиваха я, за да я извадят – голямо чудо беше, но 2 часа по-късно беше готова за нови приключения. Rolling Eyes

От снощи имам и друго притеснение, обаче и ви пиша за мнение и съвет.
Вчера през деня забелязах, че очичките и сълзят повече от обикновено, както и кихаше на няколко пъти, но го отдадох на факта, че постоянно ходи и душка някакви неща на терасата, а в момента строят блок до нас и е страшен прахоляк. През нощта обаче се събудихме от нещо, което приличаше на кашлица, последвана от повръщане. Това беше в продължение на 15 минути постоянно, след което се успокои и заспа. Аз разбира се бях пред нервна криза какво и се случва, четох в google разни неща No Mouth
Сега се притеснявам дали не става въпрос за т.нар. "кучешка кашлица", което ме притесни още повече, защото пък една дама в парка преди 1-2 седмици ни наплаши колко е страшно и опасно това заболяване, особено за по-малките кучета.
Ще я заведем на ветеринар малко по-късно днес, но ми се иска да чуя и мнение от вас: вашите кучовци имали ли са подобни симптоми и какво се оказа, имали ли са кучешка кашлица и лесно ли мина и т.н.
Качвам и една снимка от миналия уикенд на вилата, след проливни дъждове и яко ровене из двора. Smile

Скрит текст:

# 506
  • Варна
За кашлицата ваксина, впръсква се в носа, нищо страшно, но ако вече се е разболяла, първо трябва да оздравее, да мине малко време и тогава ваксина.

# 507
  • тук-там
Лизката много бързо е вдигнала ушаците! Браво на момичето! Аз за кашлицата нищо не знам, не мога да помогна! Желая бързо да се оправи душичката!

# 508
  • Пловдив
Колко е пораснала Лизи! Дано бързо се оправи от тази кашлица. davisgirl, пиши след лекаря.

# 509
Веднага след като се върнахме от язовира, изкъпахме Хари и същата нощ мъжът ми я чул да кашля. Беше се притеснил, че сме я простудили нещо, или на язовира, или с къпането след това. Но явно нещо се е била задавила, защото след това нищо ѝ нямаше. Дано не е нищо сериозно и при вас!

Общи условия

Активация на акаунт