Любители на кучета - 106

• 30 386
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря за пожеланията! Flowers Bouquet
Въпросната кашлица се оказа, но за щастие дробчетата и са добре. Ще и даваме лекарства една седмица и витамини и всичко трябва да е наред. Тя преди ветеринаря си беше доста активна и дива, какво винаги, той обаче и  би един антибиотик за момента и сега мързелува както никога. Smile

# 511
  • sofia
Привет от един Морски Леон Simple Smile

# 512
  • Пловдив
davisgirl, бързо оздравяване!
Голям цирк сме с Циганету на пешеходните пътеки. Преди да пресечем улица го карам да сяда и да ме погледне. Сяда с триста зора, ама да ме гледа не ще хииич. Навел таз муцуна, върти я настрани. И така си седим по минута две. Колите спират да ни дават път, а ние се чакаме да се гледаме. Мъка голяма, инат голям. Накрая Фърля по един крив поглед и продължаваме.
ето я ходещата досада:

Да ни видите и лаенето - и то с триста зора излиза, а стимулът е кренвирш...
https://www.youtube.com/watch?v=sSoNiUACRdI

# 513
  • тук-там
Ама много е сладък! Чудесно си прави всичко момчето! Хвали го повече, много е старателен. Вижда се, че иска да ти угоди!
А тази команда “лай” за какво служи? Аз не си падам много па лаенето и се чудя има ли смисъл някакъв от командата.

# 514
  • Пловдив
Лай е противоположната на Тихо. Не знам колко смисъл има. Но моето, както се вижда, не е от говорещите, с мъка обелва някое излайване. Та команда тихо за сега не учим, щото не лае.
За разлика от дон Томазо, който не спира да нарежда. Особено ако ни види на пейката пред блока - застава на парапета на терасата и тирада.

# 515
Ох блазе ви,аз не мога да се оправя с командата “Не лай” Joy Чакаме на светофар да пресечем-лае,на беба и се пие вода на разходката,спираме количката-лае,виждаме някой познат,спираме за 2 приказки-лае,че чак скача по него,да си тръгва по-бързо. Абе страхотия,за всичко се лае Joy

# 516
Благодаря момичета за милите думи. Страхотни сте!!!
Въпреки, че кученцето беше при нас само два дни и направихме всичко възможно да го спасим, преживяхме много тежко загубата. То беше толкова невинна душичка
За съжаление мъките при нас не приключиха. В понеделник дворното ни куче - БОК, на 10 години беше диагностицирано с остра сърдечна недостатъчност и дирофилария. Предприехме веднага лечение, но за жалост сърцето му не издържа, а и болестта беше в много напреднал стадий. Той беше най-прекрасното, мило и добро куче и толкова много го обичахме, че  не мога да приема, че вече го няма SobSobSob
Пиша тук, за да ви обърна внимание на дирофиларията. За тези, които не са запознати - това са паразити, които се предават при ухапване от комар и се развиват в кръвоносната система на животното, достигайки до сърцето. Лечението е много тежко, особено ако болестта е в напреднал стадий.
Превенция има и според мен е задължителна в летните месеци, защото все по-често има заболели кучета.

Извинявам се, че включването ми в темата е само с лоши новини!

Призовавам ви да си нагушкате кученцата, да ги намачкате и да ги обичате всеки ден, защото любовта, която те ни дават е безгранична и безпрекословна!!!

# 517
Благодаря момичета за милите думи. Страхотни сте!!!
Въпреки, че кученцето беше при нас само два дни и направихме всичко възможно да го спасим, преживяхме много тежко загубата. То беше толкова невинна душичка
За съжаление мъките при нас не приключиха. В понеделник дворното ни куче - БОК, на 10 години беше диагностицирано с остра сърдечна недостатъчност и дирофилария. Предприехме веднага лечение, но за жалост сърцето му не издържа, а и болестта беше в много напреднал стадий. Той беше най-прекрасното, мило и добро куче и толкова много го обичахме, че  не мога да приема, че вече го няма SobSobSob
Пиша тук, за да ви обърна внимание на дирофиларията. За тези, които не са запознати - това са паразити, които се предават при ухапване от комар и се развиват в кръвоносната система на животното, достигайки до сърцето. Лечението е много тежко, особено ако болестта е в напреднал стадий.
Превенция има и според мен е задължителна в летните месеци, защото все по-често има заболели кучета.

Извинявам се, че включването ми в темата е само с лоши новини!

Призовавам ви да си нагушкате кученцата, да ги намачкате и да ги обичате всеки ден, защото любовта, която те ни дават е безгранична и безпрекословна!!!

Ох,Аделкаа Cry Ужасно много съжалявам за загубите Cry Милите душички Cry Сила и прегръдки от нас Heart

# 518
  • о`майна лунна нощ е
Аделка, починете, дезинфекцирайте, изплачете си болката и скоро пак ще има четири лапички, които да ви носят радост.

Моля момичетата, които се бяха включили в предходното обсъждане на прерапати за дезинфекция след парвовироза, отново да дадат информацията за тях.

# 519
  • Пловдив
Дирофиларията е ужасно нещо.
Колито ни Джеки беше болно от дирофилароза. Преди 13 -14 години инжекция с арсен струваше 500 лв. После много щадене, защото гадовете и умрели запушват съдове и могат да увредят сърцето.

# 520
  • София/Севлиево
А с какво се профилактира?
Аделка,много ми стана мъчно Sad Дано скоро имате ново четирикрако приятелче.

# 521
Профилактирам трите си кучета всеки месец с по една пипета Advocate на Bayer, според килограмите. Вече година и половина нямаме пробив. Иначе преди това, 2 от тях бяха болни от тази болест.

# 522
  • о`майна лунна нощ е

Има различни препарати, които се дават ежемесечно, като могат да се спрат зимата, когато се редполага, че комарите са единици.
Ние сме на Милпразон, който покрива вътрешни паразити и дирофилария.
Друг препарат, за който се сещам, е Нексгард Сперкта. Комбиниран вътрешно и външно обезпаразитяване.

# 523
И аз давам на всяко 1во число от месеца Милпразон и Симпарика.

# 524
  • Пловдив
Милпразон и Диронет също.
През март-октомври задължително всеки месец.
Според последната лекарка Милпразонът бил по-тежък. Сега се чудя дали да го сменя пак с Диронет.
Всички лекарства натоварват органите и не са хубаво нещо. Чувствам се все едно отрова му давам на Саското, но знам, че няма начин.
Не съм сложила и капките, заради морето. Уж го гледам за кърлежи. Не му давам да се вре много в треволяци.

Общи условия

Активация на акаунт