Любители на кучета - 106

• 30 345
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
  • sofia

Леон и Велека Simple Smile

# 571
  • под тепетата
Кришка, предната снимка на Силистар ли беше? Ухилено моряче е  Леон!

# 572
И Хари беше на две фази - 90% сън на сянка, и имаше едни 10% в които полудяваше. Още с първото стъпване на плажа я пуснахме и тя като драсна, отиде до другия край на плажа, след което сама се върна и започна да скача и играе. Едва я хванах. Но изпаднеше ли в мързеливата фаза си спеше или дъвчеше пръчки. Един ден седнахме в края на един плаж под дърво и там цял ден беше пусната, но пак спа през повечето време. Обходи по хавлиите на околните гърци, които ѝ се радваха и после пак легна.
Вчера бяхме в един увеселителен парк в гора и не я гледах какво прави, но явно пак си е намирала пръчки, защото тази сутрин имаше повърнато... не знам какво да я правя вече с това ядене на всичко.

# 573
Здравейте! Искам да попитам плевенчаните доволни ли са от др. Ивайло Савчев?  Мисля, че замятаме едното задно краче и не знам къде да го заведа. Един познат го препоръча и каза че много обича животните

# 574
  • Бургас
Ще снимаш ли, или да се развалям?

# 575
Ние вчера бяхме на лекар - сложи й годишната ваксина + хапче за обезпаразитяване. Докато идем раните й бяха завехнали и той не се притеснява, че е било нещо сериозно. За падането на козината каза да минем на гранули с дерматологичен ефект и с риба, които са с повече омега мазнини. Тя е много смешна като иска манджа. И изобщо напоследък е станала много смела - проси храна, лае по кучета, върти се и подскача - нищо общо с преди.
Вие давате ли препарат за дирофилария?

# 576
Аз давам Милпразон,Духче. Нашия вет ми каза,че е много добър и не трябва да се притеснявам,защото забелязах,че го хапят комари и специално ходих да попитам.

# 577
Имам 3 кучета. Слагам им всеки месец по една пипета Advocate 10-25 kg. - целогодишно, без прекъсване, т.к. живеем в рисков район, близо до вода и храсти.

# 578
  • Бургас
И ние бяхме на ваксина, сложихме и за кучешка кашлица.
При нас за дирофиларията вет препоръчва Нексгард, през три месеца, от пролетта до късна есен. Другите два месеца редувам Дронтал и Цестал. И преди следващия сезон - тест.

# 579
Духче аз давам Нелсгард Спектра за дирофилария, защото при нас гъмжи от комари. Хапят и нас и кучетата. Уж пръскат, ама ефекта е точно два дни и после пак е пълно.
За морето, Макс първата година беше пуснат. Лежеше си до мен и с мен вшизаше и във водата. След катонбеше нахапан от местната глутница спря да влиза, защото го пареха раните. Втората година, беше вързан, защото през два чадъра имаше две бели пуделчета и едното, мъжкото все идваше към нас. Не се е зъбил, но за мое спокойствие беше на повод, а повода си го държах в ръката. Ама той пак само си лежеше. Във водата не поиска да влезе нито веднъж, явно запомнил че щипе (бяхме на същото място). Сутрин рано и вечер, след като се опразни плажа сме обикаляли пуснати.

# 580
И аз давам Нексгард Спектра, след като ми изкара дирофиларията, ще си го тъпча доживот.

# 581
Всеки месец ли давате Нексгард?

# 582

Аз давам през около месец и половина в периода на комарите. Това при нас е пт ранна пролет до есента. Зимата не давам нищо за да му отпочине организма. Ако е по-мека зимата капя пипета на врата и то еднократно за целия сезон.

# 583
Лекарят ми изпя една камара варианти, като някои бяха доста евтини.
Ами на Сиви практиката ми харесва, но това означава, Силве, че преди всеки "сезон" на даване му правиш кръвен тест на Макс, нали?
Нещо ако чуете за намаление тези седмици на храни - свиркайте. Ще дебна за дерматологична с риба.

# 584
  • sofia

Леон показва заложби за куче-пазач. Дано си останат тук обаче, че не ми се мисли, ако ги пренесе в апартамента в София...
Вчера се отпусна да плува, когато му мятаме пръчки. На плиткото, скачайки по камъните на Силистар и май му хареса.

Общи условия

Активация на акаунт