Изтъркаля се и ОСМИ клас, за ваканция настъпи час

• 29 416
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ние пък приключихме с умуването при реденето със седмокласничката.
1. 35то ФЕ
2. 22ро ИЕ
И тадаам...
3. ПГД моден дизайн с ФЕ.
Пате, може и да се срещнем наживо.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 13:25 от stanislavchen

# 211
  • Plovdiv
Здравейте, влизам в темата ви с молба. Моля, ако тук пишат родители от ЕГ Пловдив немски паралелки, споделете мнение за учителите по немски. Влиза с почти максимален бал и бих искала да се ориентирам. Весело лято на всички!
Чудите се дали да изберете немски в ЕГ Пловдив или в ЕГ Иван Вазов? Или избирате все още езика?
Не съм сигурна, че тук има такива родители, поне не се сещам. Немските паралелки в АГ са четири, ако не са ги променили, а в РГ две. Това са страшно много учители, за подгответата едни, после сменят учителя по език. По скоро, като обучение, може би има шанс да получите отговор.
Ако имате време, ще се опитам да помогна, защото приятелите на сина ми са в немските паралелки на АГ, мисля, че и в четирите има деца, мога да пиша на родителите, познаваме се. Както и имаме познати деца завършили вече АГ с немски.  За преди няколко десетилетия, няма да споменавам, но там вече имам пряко наблюдение от приятели и колеги. Както се казва, добри са, много са добри. Но, те и от английските паралелки на същата гимназия са такива. От наблюдения лични говоря.

# 212
Ние пък приключихме с умуването при реденето със седмикласничката.
1. 35то ФЕ
2. 22ро ИЕ
И тадаам...
3. ПГД моден дизайн с ФЕ.
Пате, може и да се срещнем наживо.
О, още една френско-испанска девойка  Sparkling Heart Успех от сърце!

# 213
Niya, сърдечно благодаря за предложената помощ.

# 214
  • някъде ... тук ...
Честито и попътен вятър на изкласилите деца и браво на седмокласниците.
Дреб приключи с училището. Каза, че с 5.35, но още не съм го видяла в ЕД.
И... отпрашихме за морето. Преди малко минахме границата Simple Smile

# 215
  • София
Късмет и попътен вятър и от мен на абитуриентите и бъдещите гимназистчета и от мен! 🍀
Цоп, още една рибка . Най- сетне прочетох, че става дума за родителските зодии, че ми беше неудобно да попитам. Към шараните се причислявам, макар от време  на време да ми порастват гигантски акулски зъби, предимно при дискусии, тематично ориентирани към МОН, чекмеджета с пачки, войнстваща и самодоволна простотия в различни проявления.
 Оценки на набора- зная само за 6 по БЕЛ и МАТ. Останалите оценки- Божа работа. Също ще се учи и следващите дни, което може и да не е толкова зле, ако ще се преподава задължителният материал, т.к.започнаха ДО със закъснение. Оценките може и да не разберем до есента, т.к.няма ел. дневник, а не са им казани оценките, както текущи, така и годишни по повечето предмети, а и бележниците засега няма да се връщат. Здраве да е. Отдавам им значение, доколкото са някакъв ориентир за представянето и за резултата от положените усилия, а и при липсата на информация  мотивацията зачезва .

# 216
  • София
ЕлиТ весело изкраване!Би ли споделила как е на границата?Предполагам за Кулата става въпрос.

# 217
Я пратете на лични някакви координати на къща из Гърция, иска ми се нещо препоръчано, тествано.. Ясно е, че може и всичко да е заето вече, но да си имам.. Може и къмпинг! Даже точно търся..

sanaka, мисля, че девойката няма да откаже да стои неограничено време на Лимнос, карта със сигурност има, само ще пращате.. Simple Smile Много добре ми подейства мнението ти за грознописа и новото НВО! Smile

ЕлиТ, приятно изкарване!

Вилиан, страхотно е момчето ти! Изключително ценно качество притежава, може би е и разковничето за успех и спокойствие в неговото нелеко ежедневие!

Оформена, по ФВС й е писала 5 за срока (с оценки 4,6,6), но 6 за годината (1 срок има 6 - 4,6,6,6,6), съответно 5,88 й е успехът 2-ри срок, но и аз се сетих, че за стипендия се гледа годишната, така че там си е пълна.

Снощи веселба..

# 218
  • София
Сиси, за Гърция избирам къщи/апартаменти през airbnb и винаги сме били много доволни. Чети отзивите!

Не сме й дали карта на девойката, но там има много познати родители - все ще се оправим.

# 219
  • някъде ... тук ...
Али, не беше толкова зле на границата. Видяла си вече поста ми в гръцката тема Simple Smile
Сиси, къща не мога да похваля. Ние отиваме на къмпинг на Пелион. Ще пробваме Папа Неро и после на Кастри. Миналата година много ни хареса Кастри.
Миналата седмица бяхме в Лакара на Ситония. Хареса ни, но ако се напълни къмпинга, плажът ще е тесен.

# 220
sanaka, да, гледам, чета... Аз искам усамотена къща на плажа, ама децата не знам дали няма да подивеят, та и това трябва да съобразя..
ЕлиТ, вие сигурно сте със собствен подслон. Благодаря! Набелязах няколко къмпинга с идеята, че на децата там ще им е по-забавно.

Иначе ние 5 години поред (само веднъж с децата Bowtie) сме по 7-10 дни на катамаран и обикаляме Гърция, тръгвайки от различни места и винаги е било прекрасно, но тази година няма и оглеждам други варианти.

# 221
  • София
Ей, ще ми разкажеш някой път по-подробно за катамарана, че и нас ни влече.

# 222
Спунк, попътен вятър, цветя и успехи за младежа! Flowers Bouquet

Сиси, много ме впечатли с този катамаран, лесно ли се кара това чудо?

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 20:24 от silver pearl

# 223
Все още оценки няма по всичко. Изненадата е 5 по физическо. Точно по този предмет никога не е имал оценка, различна от 6.Първия срок беше освободен поради временен здр проблем.Вторият до днес нямаше никакви оценки, а е правил поне 5-6 теста, не зная всичко ли се оценява. В школото от днес - 5,6 - 5 за годината. Едно към гьотере. По рисуване е с 3 за годината от първия срок, наистина хич го няма там. Но пак малшанс, защото ако беше музика първия срок, там и пее, и свири и теория знае, а втори срок рисуването щеше от тестове да го докара. Така, мечтата да мине 5.50 остава недостижима, а много го блазнеше идеята за стипендия. Иначе, по мат на първо място в класа и на осмо във випуска, но там интригата е друга-името му е с една от предните букви, първите двама по номер нямат 6 и айде, първенец, иначе 6-ца като шестица, ако се казваше например Явор, нямаше да е на първо място май.

Щастлив път на абитуриентите, да са смели и успешни!

# 224
Ей, ще ми разкажеш някой път по-подробно за катамарана, че и нас ни влече.
Сиси, много ме впечатли с този катамаран, лесно ли се кара това чудо?
Скрит текст:
Първите години си наемахме капитан, след това наши приятели изкараха курс (даже и жените по едно време мислехме, но все още не сме, май предпочитаме да мързелуваме повече). И последните две години те капитанстваха като се редуваха (имат вече доста опит даже и в момента са на дълго плаване), но който иска също помага, винаги има какво.
Когато отидохме за пръв път, бях много скептично настроена, но после бях очарована, беше страхотно, несравнимо изживяване, различно от всички почивки, на които сме били. Но и нашата компания така се организираме, че на лодката не е постоянно шетане и готвене - общо взето през деня докато плаваме основно пием коктейли! Stuck Out Tongue Winking Eye А вечер сме на пристанище, тогава се обличаме, правим се красиви и разходка, вечеря на таверна, после бар евентуално.. Както става ясно, спим си на лодката (каютите са достатъчно широки и комфортни, на две се пада по една баня, но се е случвало да си имаме и само за нас), сутрин преди да отплаваме закусваме и пием кафе отново в някое заведение там където сме и евентуално пазаруваме някакви провизии за лодката - плодове, лайм.. Satisfied Имаме си задължително и по една нощ, когато пускаме котва на диво, тогава си купуваме прясна риба и др., палим огън и т.н. и също си има своето очарование. Но мъжете почти за всичко се грижат цялостно - ние си се излежаваме, почиваме, плуване, гмуркане, красиво безвремие.. Виждаме страшно много красиви кътчета за кратко време, пристанищните градчета, плажове и т.н. (всеки район е различно, почти навсякъде сме ходили).
Първият път бях заредена с лекарства против повръщане, но не се наложи да ги ползваме, след това сме имали няколко много бурни плавания (които също са вълнуващи), дори и нощни, но само еднократни случаи на прилошавания е имало, катамараните просто не са като по-малките лодки и рядко на някой не му понася..
Една година бяхме голяма компания с 3! Беше много забавно, постоянно парти, но малко по-сложно беше с малките пристанища, по-рано трябваше да отидем, за да сме заедно. Оттогава само по 1, около 8-10 души сме максимум, лошото е, че последната година вдигнахме нивото с един много луксозен и се поразглезихме оттогава.. Но какъвто и да е, изживяването си заслужава! А програмата зависи от вас.. На мен единствено ми е съвестно, че децата бяха с нас само веднъж, надявам се скоро пак да се случи.

Общи условия

Активация на акаунт