Изтъркаля се и ОСМИ клас, за ваканция настъпи час

• 29 436
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
beki8, я дай телефона ми на майката. Да се разберем по "мъжки"!
Sunglasses
Joy Joy Joy и аз това ѝ казах, след вашите мнения Kissing Heart

# 286
  • у дома с любимите си хора
beki8,моето дете е на общежитие в София,а в класа му има дете,което пътува от Перник всеки ден и се налага в 7.15 да е в училище.Когато има желание ,има и начин. Нека детето да си избере добра гимназия,която му е на сърце,а не колко ще пътува. Варианти има. В случай,че иска коя да е,може и въобще да не пътува.

# 287
Моето момиче сутрин става 5.45 и  хваща маршрутка в 6.05, когато е първа смяна, после сменя автобус и метро, за да е в 7,15-7,20 в училище. Ако не я бяха приели в някое наистина желано училище за нищо не света нямаше да се премести от приличното училище в Божурище.

# 288
Rady,точно това имах и аз предвид.
Моето дете,макар и на общежитие,пак става в 5.40 сутрин. С тази разлика,че при него няма вариант да пътува сутрин от вкъщи, защото ние сме на 200 км от София.
Само да се допълня за неговото общежитие - момичетата са на отделен етаж от момчетата,ако това е от значение и задължително има възпитател,който отговаря за децата.

# 289
  • София
beki8, Ауу, дано наистина знаят какво правят с това си желание. Нищо не знам за първо обаче. Да ни кажеш какво са решили.

И аз имам една приятелка - в Хераково живеят, едното завърши  Испанската, второто учи във Френската, третото е трети клас, учи в моето и на децата 41во. Голямо пътуване пада, като пораснаха тийновете почнаха с маршрутките и другите транспорти да си джиткат, но като бяха малки падаше голямо превозване.
Сега и се радвам, че работи от къщи, да си се наслади на селския пейзаж, но тя пък взе да изтрещява, особено докато и децата бяха вкъщи.

# 290
  • София, в момента в любимото ми село Железница
beki8, сериозно покажи на тази майка какви са ни коментарите. И дъщеря ми пътува от Железница до София и става 5:40 и хваща автобуса в 6:15. Едно време въпреки, че живеех в София и моя автобус до училище беше в 5:45. Преживява се и човек се научава да спи във всякакви пози и да пише домашни в движение Simple Smile

# 291
  • Там, където мечтите се сбъдват
Първо семейството избира желано училище, като е с добър бал и иска испански да учи испански в Испанската, а после нещата се нарежда по един или друг начин - общежитие, да пътува и да се комбинират с други родители, толкова варианти има, че свят да му се завие на човек:)
За първи път чувам училище след 7 клас да се избира по локация?!?

# 292
  • София
Е и локацията е съществен фактор, ако не става въпрос за най-желаните училища.
В коментирания случай е различно.

# 293
Моля,препоръчайте ми книга  на английски език за ниво A2-B1 от около 100 страници( може и повече).

# 294
Rady,точно това имах и аз предвид.
...Само да се допълня за неговото общежитие - момичетата са на отделен етаж от момчетата,ако това е от значение и задължително има възпитател,който отговаря за децата.
Е, че то за к'во му е на човек тогаз да бъде в такова общежитие. JoyJoyJoy

Иначе Първо училище е на "Стара планина". (Няма общо с I АЕГ), но името му идва от Първа софийска мъжка гимназия, която се е помещавала там. Днешното 7-мо пък е Първа софийска девическа гимназия. Тази историческа справка не знам защо я направих. Joy

И сега и аз да се включа към примерите. С този бал пътуването не би трябвало да е фактор. Моят по едно време пътуваше по 30 мин. в обратна посока, за да се види с френдове от класа, с които заедно да стигат до училище. Stuck Out Tongue Winking EyeТакива ми ти работи.

# 295
beki8,моето дете е на общежитие в София,а в класа му има дете,което пътува от Перник всеки ден и се налага в 7.15 да е в училище.Когато има желание ,има и начин. Нека детето да си избере добра гимназия,която му е на сърце,а не колко ще пътува. Варианти има. В случай,че иска коя да е,може и въобще да не пътува.
И в класа на дъщеря ми има момиче от Перник, първа смяна започват в 7:30 ч., ФЕГ е била първо желание. И за Rady щях да пиша, но тя сама е споделила..
След като иска испански и има бал - Испанската!

# 296
  • София
Имала съм ученици, които ежедневно цели пет години са пътували от Ихтиман, Перник, Банкя, Божурище, Елин Пелин...
Невероятно читави деца, които почти никога не са закъснявали за 7,30 сутрин.
Когато има мотивация, има и начин.

# 297
  • София
Като стана въпрос за 1во - на първата среща коя от вас каза, че сме учили в едно училище?
Не връзвам ник с физиономия, моля да ме извини. Blush

# 298
Спунки, не сме се виждали на живо, но до 7-ми клас съм учила в Първо, а в 11-ти ходех с останалите ми съученици и скандирахме "като Първо няма второ". Това беше прекрасно училище, в което, като вляза за гласуване, сърцето ми се разтуптява. То сякаш още носи духа на училите в него /съответно преподавалите там/ същински народни будители.
И децата, и учителите някога бяха прекрасни. От целия стар клас само две деца излязохме към ЕГ и един младеж отиде в Музикалното. Останалите продължиха до 11-ти клас и всички се реализираха прекрасно /уви, голяма част - зад граница/.

# 299
  • София
Прочетох... последните 20 страници.

Честит имен ден на празнуващите днес!

Честит рожден ден на дъщерята на Fair Lady!

Поздравления за децата на Selena6 и Stanislavchen и успех да се класират в желаното училище!

Честито на завършилите средно образование и успех в бъдещите им начинания!

Доста сте надниквали и в темата на седмокласниците. Аз за тук не успях да се класирам (има и още няколко теми, които уж следя, и които вече са с по няколко стотици непрочетени мнения), какво остава да надниквам и там.

Май само с поздравления се включих. Та да продължа по темата.
Хубаво лято и приятни почивки и пътешествия!

В тази тема анкетата е за зодиите ни, в следващата ще си спомняме ли кой къде е учил? Спунк вече ни припомни букварчетата.

На входа на блока, в който живея, някой всяка година слага работен календар. Миналата година беше "Като Първо няма второ".

Общи условия

Активация на акаунт