Изтъркаля се и ОСМИ клас, за ваканция настъпи час

• 29 341
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • нейде там, където ....
jd, ние направихме две кухни от ИКЕА - у дома и у майка ми, може и скъпо, може и евтино, може и долни, може и горни. Аз си направих сама проектите с програмата им, а мъжът ми ги сглоби. Като давах тотал, докато си проектирах, виждах кое оскъпява и нагласях според бюджета ни. За 5 години не са мръднали, почистват се лесно, механизмите им са супер.

Опитвам се с програмата им да си направя проекта, но няма да е с техни шкафове. Не си харесвам нищо от там, а и повече време им трябва, отколкото аз имам.
Надявам се, че като се разходя по магазините, на място, ще се окаже, че мога да си поръчам нещата отделно, не само комплектите от сайтовете им.

# 541
  • София
На мен са ми проблем също 4-5кг, които не ги искам и копнея да се оттърва от тях, но те си ме харесват и така са се вкопчили в мен, че не искат да си тръгват. Joy Борбата е ожесточена и давам всичко от себе си от няколко месеца, но няма и няма. Тренирам по 4-5 пъти в седмицата, не ям въглехидрати и сладко, но някакви грамчета само варират и дотам.

# 542

И да допълня Патето - който е готвил, не вдига масата след хранене.

А, да - и не мие чиниите. Grinning

Иначе влязохте в чувствителна тема. В момента съм на Лидия Ковачева, за пръв път я правя насред лято и ми е много тегаво. Grin
Днес ми е 14 ден на чай и плодове и започвам захранване, още 10 дни, което е и по-трудното. И въобще не е свързано с глад.
Но нямаше начин, обикновено го правя пролетта, но с това ИП нямах сили, вкл. и с единия разтоварващ ден седмично и сега ближа раните с хард варианта. Cry

# 543
  • Plovdiv
N i y a, къде си качила тия килограми? Зад ушите Laughing За отслабване всичко спирам, но бирата не мога.
За Ния като прочетох, че е качила 5 кг почти се зарадвах, викам си вече е минала от категория комар в категория муха Smile

хаххахха, много сте мили Ради, Ани, като гледам и трите сме в отбора на комаро - мухите.
Сега казват, че не изглеждам "болнава". Уф , как беше онази реплика, старовремска, когато някой се позакръгли и бабите доволно казваха - подобри се. Така ли беше?!?
Е, подобрих се.Joy

За кухните. Ние правихме преди две години, дърводелец и по поръчка. Човекът ни я направи така, както искахме и от каквото искахме. Много ми се искаше да вземем индукционни котлони, не ме притесняваха съдовете, колко да ти трябват, но в последния момент, пресмятайки финално бюджета се отказахме. Взехме керамични, 3+1, т. нар. двоен.

Относно Икеа - имаме достатъчно мебели, купени от там и всички са добри. Да не споменавам и лесния монтаж. Включително и на диваните.Grinning

# 544
туй е хамлетовския фурнов въпрос...
Бих го преформулирала тъй: искаш ли да получиш по-вкусни същите неща, които до сега си вадил от фурната, без да правиш нищо различно?
Ако отговорът е "да", нямаш дилема Wink.
Говоря за комбинирани фурни - традиционно печене + пара. Уточнявам, щото има и само парови.

Нара, има фурни с добавена пара и такива, които са с пълна пара (full steam). Предполагам, че и двата вида готвят комбинирани с традиционното печене. Препоръчват ми да взема пълна пара, добавената не променяло осезателно качеството на готвене. Има тема за фурни и котлони тук, изчетох над 200 страници събота и неделя. За котлоните, досега сме с керамични, вероятно пак ще вземем същите. Индукцията има предимства, но не ми е необходим още един източник на електромагнитни вълни...колкото и да ми обясняват продавачите, че е само около тенджерата. Коя марка и модел фурна ползваш?

# 545
  • нейде там, където ....
.....
За кухните. Ние правихме преди две години, дърводелец и по поръчка. Човекът ни я направи така, както искахме и от каквото искахме. Много ми се искаше да вземем индукционни котлони, не ме притесняваха съдовете, колко да ти трябват, но в последния момент, пресмятайки финално бюджета се отказахме. Взехме керамични, 3+1, т. нар. двоен.

Относно Икеа - имаме достатъчно мебели, купени от там и всички са добри. Да не споменавам и лесния монтаж. Включително и на диваните.Grinning

Клоня към този вариант, макар и да не се впишем в срока, който съм си поставила. Просто ми дойде изневиделица. Уж всичко беше наред и здраво, а изведнъж се оказа, че има много повече неща за правене. Не бях мислила нито за кухня, нито за някои от майсторите, които ще ми трябват в новата ситуация. А понеже става дума точно за кухнята, там ММ няма думата. Като си избистря идеите, тогава чак може да се включи.

# 546
  • София
Ех, хора, пак ме засрамихте... До преди 4-5 години в работата ми се смееха, че вадя обувките от "топлия шкаф" (фурната) само за да си пека обици от глина. След това, заради щерката, подкарах някоя и друга "интернетска" манджа, но напоследък и тя отказва всичко, освен картофи, та .... Май пак ще започна да си пека обици. Традиционни манджа 'ич не мога, освен мусака. Disappointed Relieved Ако трябва да правя боб, всички се подсигуряват с кофи вода и телефона на пожарната на бързо набиране.
Ще си караме на полуготови храни и доставки понякога.

# 547
  • София
Тиган и аз искам. ММ се двоумил за РД между тиган и парфюм и решил, че е редно да е второто, а така добре ме познава колко съм практична Laughing
Гледай колко сме различни хората! Ако ММ ми купи тиган за РД, трябва да купи за себе си каска. Joy

# 548
Тиган и аз искам. ММ се двоумил за РД между тиган и парфюм и решил, че е редно да е второто, а така добре ме познава колко съм практична Laughing
Гледай колко сме различни хората! Ако ММ ми купи тиган за РД, трябва да купи за себе си каска. Joy

Хаха, да не кара мотор GrinningGrinningGrinning

# 549
  • София
Момичета, кои документи заверявахме при нотариус миналата година, за да можем да кандидатстваме на 4то класиране без да се теглят оригиналите от училишето,в което вече е записано детето ?
Предварително благодаря

# 550
  • нейде там, където ....

ММ никога, никога, ама абсолютно никога няма да вземе сам нещо за кухнята, по-голямо от кутийка клечки за зъби. Веднъж го беше правил. Сега само ми помага с логистиката, при поискване.

И да се похваля - десетгодишната мечта на голямото чедо започва да се сбъдва. Наесен ще си имам кандидат-архитект, един брой. Дано и следващите пет години остане с такъв ентусиазъм.

# 551
  • някъде ... тук ...
Еха, браво на момчето, jd! Дано задържи ентусиазма и не се разочарова!
Дано успееш в срок с кухнята. По мебелните магазини все си мисля, че продават и отделни шкафове. На времето взехме отделни модули за детската от Еником, на някаква русенска фирма бяха.

# 552
  • София
Честито, jd, да е успешен младежа!

# 553
  • София
jd, честит ти бъдещ архитект! Flowers Four Leaf Clover

Много отдавна получих от съпруга ми за Коледа мъжки парфюм и ПВЦ портмоне. Оттогава му е забранено да ме изненадва. А откакто пазарувам от чуждите сайтове, просто бива уведомен какво ми е подарил.

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 21:13 от Спунк

# 554
  • Plovdiv
jd, браво на детето, много успех и прекрасни моменти.  Мина  на следващото ниво.🤗🍀

А кухнята все ще я измислиш. 🤗

slan4ogled, не си спомням какво, само се сещам,че го коментирахме, но аз нищо не съм правила и забравих.
Възможно ли е да е свидетелството?
Защо обаче, сигурна съм,че има помнещи.

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 20:37 от N i y a

Общи условия

Активация на акаунт