Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Първи преглед при гинеколог

 • 2 174
 • 27
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1
Здравейте, дамии. Имам един въпрос. Много ще се радвам да ми дадете съвет. Трябва да отида на гинеколог, а ме  страх и срам.. Какво да правя?

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 23:25 от Не се сърди, човече

# 1
 • Добрич
 • Мнения: 840
От какво те е страх и срам?Страх те е как ще протече прегледа?Срам те е от лекаря,ако е мъж най-вече?Не си първата жена,която вижда,така че няма от какво да те е срам.Страхът е от неизвестното там е по-трудно да се помогне.

# 2
 • Майна Сити
 • Мнения: 905
Авторке, от какво точно те е страх и срам? Че не знаеш как ще се проведе прегледа, че някой ще те гледа, или нещо друго? Първият ми преглед мен също ме беше срам, защото не знаех какво точно ще ме правят, но има теми в интернет как протича всичко. Така че прочети малко и няма да си така несигурна Simple Smile

# 3
 • Мнения: 144
Всеки изпитва известен дискомфорт, когато отива на гинеколог и първия път е най-потискащ, но минава. Все пак и те са лекари, по цял ден гледат интимни зони. Няма от какво да се страхуваш. За наше здраве и успокоение трябва да ги посещаваме редовно. Успех!

# 4
 • Мнения: 75
А на колко си години си?
Няма от какво да те е срам, на тези хора това им е специалността.

# 5
 • Варна
 • Мнения: 28 324
Избери си жена лекар като за първи преглед. Аз ходя при мъж от години, знаем се и даже се шегуваме, докато тече прегледа. Не се отказвай от профилактични посещения заради срам, важни са, а и в крайна сметка е веднъж на година за някакви си двайсетина минути, понякога няма и толкова, преживява се.

# 6
 • Мнения: 19 588
Сигурно ще избереш жена гинеколог, но имай предвид, че някои от тях са доста груби при преглед. Помоли познати да ти препоръчат някоя по-внимателна.
Ако имаш възможност, иди на частен преглед. По-внимателни са, по-любезни... Вярно, то си е до лекар, някои са внимателни и любезни и при преглед с направление, но за съжаление не важи за всички.
Няма нищо страшно при прегледа. Да, неприятно е, да, неудобно и неловко, но... Няма друг начин. Трябва да се грижим редовно за здравето си, защото, ако не го правим, последиците могат да са фатални.

# 7
 • Мнения: 10 114
Когато ходих за първи път, също ме беше срам и страх.И тогава си казах-в крайна сметка ,това са едни 15 минути,в еди колко си часа всичко ще е минало,ще се изтърпи. Между другото, така си казвам и като ходя на зъболекар. И така се осмисля и преодолява негативното усещане.

Първият път,че и доста следващи съм ходила при жени. Докато в един момент при ситуация,при която нямах избор-отидох при мъж. Не знам как се получава, последващо съм ходила и при жени,и при мъже,но при мъжете прегледът минава леко и безболезнено,а при жените ми е по-неприятно.Може и случайност да е.

# 8
 • Мнения: 1 074
На колко години си?
Няма от какво да те нито срам, нито страх.
И аз когато отидох за първи път бях притеснена, отидох при жена. Сега от години ходя при мъж, сменила съм няколко гинеколога, докато го намеря, но съм много доволна.

Има и теми с препоръки, отиди при някой компетентен и внимателен, без значение от пола. Това им е работата все пак, няма да видят нищо по-различно, ако от това те е срам, че ще те гледат.

# 9
 • Мнения: 6 375
Аз бих те посъветвала да не избираш жена за първият си преглед. Жените обикновено са по-груби, явно смятат, че няма причина да се притесняваш от тях. Мъжете са по-внимателни, особено ако видят, че се притесняваш. Подкрепям съвета да посетиш частна клиника, ако имаш възможност.

# 10
 • Мнения: 2 010
Нищо подобно. Моят опит говори за обратното.
Първият и единствен мъж гинеколог в живота ми ме отряза, когато видя че се притеснявам с думите "ти секс не си ли правила"? При това беше консервативна гинекология (в болница и то бях допълнително стресирана от др.  фактори , не при рутинен преглед....)
Докато дамите при които съм била, са били винаги внимателни. И на частен преглед е доста по-добре. Подкрепям.

# 11
 • Мнения: 853
Всички са така първия път. Че и втория. Аз бях избрала жена и още като отидох ѝ казах, че се притеснявам, защото ми е за пръв път. Сега не ми пука къде ще отида. Особено ако имам притеснение за нещо и страха, и срама изчезват на секундата Simple Smile Отпусни се и си кажи, че това е просто преглед при лекар. Също, на мен и до днес ми е странно как така се събличам и обличам зад параван, а се разхождам по задник из кабинета. Затова като ходя, слагам рокля (къса), която повдигам за прегледа, а си спестявам дискомфорт, докато стигна паравана Simple Smile

# 12
 • Мнения: 1 233
Аз си ходя при жени гинеколози. Въпреки, че не съм първа младост въобще не се чувствам добре с мъж гинеколог, притеснявам се, некомфортно ми е...Самият преглед е достатъчно неприятен за мен, за да го правя още по-гаден.

# 13
 • Пеликания
 • Мнения: 1 861
От години ходя при мъж и първия път беше при мъж и мога да кажа, че наистина са по внимателни. Срам не срам се налага, но това е в началото после не ти пука особено.
Когато лежах в болница ме гледа жена, която беше толкова груба и изобщо не я интересуваше, че усещам дискомфорт, може и да е до човек, но от моя гинеколог съм си доволна и не го заменям Grinning В началото при всяка процедура, която правеше ми обясняваше какво ще се случи и какво ще усетя и бях спокойна.

# 14
 • Мнения: 1 074
Да, подкрепям съвета за рокля/пола. И аз си събувам бельото зад паравана, и си вдигам роклята чак преди да се кача.
Била съм и при жени, както споменах по-горе. Първата при която отидох нито беше компетентна, нито внимателна.
След това бях при мъж, който също действаше грубо.

Така че, това за пола е много относително. Просто някои доктори, не стават за доктори.

Общи условия

Активация на акаунт