Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 135
  • Мнения: 22 266
Бате, каква е тая техника на пържене в тиган с хартия за печене?

# 136
  • Мнения: 2 123
Много полезна. Откъсва се голямо парче хартия за печене. Слага се на дъното на тигана и се налива олиото. Пържи се нормално. Така се запазва тигана, не пръска толкова. Сетне миенето е съдината е много лесно. Особено ако пържиш кюфтета - знаеш как остава по дъното неприятен нагар. По същия начин пека и в грил тигана. Много е удобно.
Пробвай.

И за да не е само отговор - още нещо полезно:


Череши за зимата, но не компот, не и сладко. Почистените от костилките череши се натъпкват в буркана с 1 с.л. захар (или повече - въпрос на предпочитание) и сетне се стерилизират за 10-15 мин. Имаш череши за всичко - и за компот, и за сладко, и за сок, и за сладкиши и т.н.

# 137
  • Мнения: 22 266
О, много благодаря. Признавам си, че чувам и виждам за първи път техниката, но определено ще се възползвам от нея.
И за да не е спам- нещо старо.

# 138
  • София
  • Мнения: 12 218
Понеже в много руски клипчета и филми показват "жареная картошка с луком", реших и аз да пробвам -  става ли това нещо за ядене, не остават ли сурови картофите.Но добавих и карначета.Вкусно стана, но на вкус е повече като мусака, а не пържени картофи.Защо така ги пържат руснаците, нямам понятие.

# 139
  • София
  • Мнения: 1 858
Домашен сладолед мента.

# 140
  • Мнения: 3 620
🌶 Дъмплингс с пиле 🌶

# 141
  • Мнения: 134

От мен едни кюфтенца



Чушки
И патладжани


Тиквички

И салата

# 142
  • Мнения: 763
За вечеря направих пиле с мед и горчица

Картофи

Салата

# 143
  • Мнения: 431
Пресен зелен боб с пушено месце

# 144
  • Мнения: 17 219
Салатка,


патладжан с кайма,


жарената картошка с лук и сало, Тайна е за бой!


и малко прохлада.

# 145
  • София
  • Мнения: 9 332
Пържени тиквички. Не по гръцки, не на фурна, не на кюфтаци, не панирани, а съвсем обикновени пържени тиквички залети с кисело мляко, копър и чесън, така както ми ги правеше майка ми преди 100 години. Малко мазнички,  но с прекрасното сосче от киселото мляко  и малко изпърженото олио...

и една сладоледена нуга с орехов крокан и сладко от диви ягоди с поливка от амарена череша, дрън-дрън  завъртях снощи по моя си  измислена рецепта

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 01:15 от marchеva14

# 146
  • Някъде по Дунава
  • Мнения: 2 669
Запеканка с макарони от елда и царевица

# 147
  • София-Младост
  • Мнения: 18 320
У нас почти не се готви, пица от онзи ден, кладница с масло и чесън и едни картофи на фурна. Отпочнахме и домашните домати и краставици:) Като ви гледам снимките и леко завиждам, че има за кой да готвите...у нас ММ яде колкото да изцапа чинията, а детето може да кара на сладолед цял ден:)

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 09:17 от Ала-Бала

# 148
  • София
  • Мнения: 780
🌶 Дъмплингс с пиле 🌶
Скрит текст:
Тук онемях. Честно. Ако може рецепта, макар че едва ли ще се докара в такъв вид. Направо Cupid

# 149
  • Русе
  • Мнения: 974
Здравейте! Идвам с разни обикновености от последната седмица.
Картофена яхния


Свинска вратна пържола с ябълки и мента. Така оползотворявам изостанали ябълки.


Паста със сос


Миш-маш


Пилешка пържола с картофи на фурна


Двуцветна киноа с тиквички


Пълнени чушки с извара, за оползотворяване на изварата


Супа с лобода, готвя за първи път


Зелен боб с копър и магданоз

Общи условия

Активация на акаунт