Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 29

• 64 855
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • Bарна, морето, сините вълни
MEERA, Heart
Фурмите може да ги пропуснеш, ако искаш и директно да обвиеш основата в шоколад.
Скрит текст:
За основата:
5с.л. фъстъчено масло 🥜
5с.л. кокосово брашно 🥥
1с.л. мед 🍯

За "карамела" от фурми:
25бр. фурми, предварително накиснати и обелени
3с.л. кокосови стърготини

За ганаша:
100гр. шоколад (използвах Линд-99% какао и Своге-65% какао)

Фъстъченото масло, кокосовото брашно и меда се объркват в купа. Сместа се разстила в правоъгълна тавичка, застлана с хартия за печене. Оставя се във фризер да стегне за около 40 минути.
Фурмите се намачкват и объркват с кокосовите стърготини. Сместа се разстила върху основата и отново се прибира във фризер за 15-20 минути.
Шоколадът се разтопява, баровете се нарязват на квадрати и всеки квадрат се потапя в шоколад. Прибират се в хладилник.
Аз нарязах на 10 малки квадратчета.(Тавичката ми е с размери 30х15см, но не разстелих сместа докрая, а малко повече от половината.)

# 631
  • София
Хрупкави пилешки хапки в сладко-кисел сос.По рецепта е с люти чушки, но моите са сладки. Ако имах картофено нишесте , щяха да станат още по -хрупкави.

На домочадието без чушки.
Скрит текст:

# 632
  • Някъде по Дунава
Супа топчета, наденица и салата

# 633

Подстрекателки: Лабрекс и Ваня77 💐

# 634
denyil, Ваня е подстрекателката, ама са вкусни, нали? Аз не разбрах разлика от първия, втория и третия ден, ама дочакаха го все пак тоя сакрален трети ден. Пак ще направя по-нататък, харесаха ги вкъщи!
Днес се пробвах да сгъна един сандвич и аз като Тайна , че само преглъщам на нейните, с подръчни материали го правих, абе, вкусотия си е!

Вечерята - салатка,

най-после тридневен патладжан по рецептата на Ваня,

и някакви вързопчета от ММ, свинщинки, лук, гъби, картофи, моркови....ей такива работи....

За десерт - пак сладолед! Simple Smile

# 635
Среднощен шоколадов кекс Stuck Out Tongue Winking Eye

Спокойна нощ от мен !:hugs:

# 636
  • Плевен
Да си покажа и аз кекса с прясно мляко.
Пак сте направили страхотни неща.... Heart

# 637
Тайна, страхотни са тези хапки!
У нас има пилешка супа http://pep-4o.blogspot.com/2009/11/8-12.html ,

чили кон карне http://pep-4o.blogspot.com/2020/03/blog-post_30.html ще си носим за обяд някои хора,

а други - само бобец Simple Smile   ще ядат 2-3 пъти.

Хубава и спорна да ви е новата седмица!

# 638
Здравейте и от менн Simple Smile) Пържолки с гъбки , заквасена сметана и кашкавал тази вечер ..

# 639
# 640
  • там където има винаги вятър
Тия дни бяхме на ей такива обикновени неща:

Малкия кренвирш е от Л - хвалеха ги много, но People Girl не ги одобри, та за нас ги пробвахме с кашкавал Wink

Сладоледа и той от там...с пъпеш

# 641
  • София

Тиквени кюфтета за 98-ми път; домашен зелен фасул; еклери.
Иии първата ми еклерова торта за рд на ММ. Има какво да се желае от към визия, но съм сигурна, че е страшно вкусна. 🙂

# 642
  • София-Младост

# 643
Днес кифлички със сирене  ( шоколадът е за украса Grin

# 644
Толкова вкусни неща сте приготвили всички! 🤩😋 Вкъщи фурната все още не работи и ме спира много, но пък си давам малка почивка. В горещия следобед се разхладихме със свежа диня и сирене. 🍉😋🤩
https://---shoretner923-2P1WJA6

Общи условия

Активация на акаунт