Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 29

  • 65 041
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
  • София
  • Мнения: 12 245
Жега, нежега  фурната пуснах днес + климатик на -18 градуса и оживях някак си.
Печено свинско контрафиле , нова е рецептата и ще я пусна `щото пък стана фантастично нещо от това сухо месо, меко, влажно и мноооого вкусно. За гарнитура врътнах картофи на пара с масло и копър.
Това е.

# 196
  • София
  • Мнения: 15 846
Благодаря момичета, за хубавите думи! Днешния хляб е бяло и лимецово брашно, не  бухна много, ама и маята беше друга,  но дъщерята ( основния хлебояд) го одобри.Тя може да кара само на хляб, на печени филийки с масло и кашкавал.Твърди, че домашния хляб не и ставал на топка в стомаха, както купешкия. Остават крайчета, но те заминават или в кюфтета, или за гълъбите, или дробя на кучетата във вчерашните останали манджички, че мойте капризи и вчерашна манджа не ядат.

Мереленда пак изкушава с апетитни ястия!

# 197
  • Мнения: 10 879
Една паста набързо. Мразя късните смени.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 00:23 от G&B

# 198
# 199
  • При децата ми
  • Мнения: 7 416
Една паста набързо. Мразя късните смени.


Може ли рецептата?

Ducet0, много апетитни пърленки? И от теб рецепта, ако може?

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 14:07 от Hrispa76

# 200
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 101
"Шункавалки" за закуска

# 201
  • Мнения: 331
бобец и бекон                                       пържени тиквички                
 

 грозни, но любими - сурови бонбони
 

# 202
  • Мнения: 10 879
Скрит текст:
Една паста набързо. Мразя късните смени.


Може ли рецептата?
Hrispa , пълнежът е сос Болонезе с телешка кайма и доста настърган кашкавал. След работа нямам време да ги готвя на фурна, каквато е оригиналната рецепта (pasta bake) затова сварявам пастата до полу готовност. Пълня с приготвеният сос и подреждам в тавичка с доматен сос за паста и част от водата, в която е сварена. Оставям на слаб огън на котлона, докато сосът се  сгъсти. Обикновено прибавям настърган кашкавал, два или три вида, за да стане кремобразен и гъст сос. Накрая слагам по парче кашкавал на всяка мидичка и запичам за минутка да се разтопи.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 16:09 от G&B

# 203
  • Мнения: 2 168
В тези жеги единственото, което приготвих днес е най-нефотогеничното ястие, а именно миш-маш. Приготвих го със свежи зелени чушки и се получи разкошен. 🧀🥚🍅🥘🍴 Пожелавам ви прохладна петъчна вечер! 🤗🍹
https://---shoretner923-31NZMU2

# 204
  • София
  • Мнения: 15 846
Спагети.



Скрит текст:

# 205
  • Мнения: 16 727
Супа топчета:

Скрит текст:

# 206
  • Бургас
  • Мнения: 24 659
Миш маш

# 207
  • Мнения: 1 490
Набързо сниман свински джолан и бобец на заден план


Hrispa76, заповядай 🍀

# 208
  • Мнения: 1 948
Днес докато се чудех какво да готвя попаднах на рецепта за тиквички бюрек в блога на Бени.Страхотни,толкова ни харесаха,че ще ги правя цяло лято!
Бени, благодаря за прекрасната
идея.

Другото е нещо като омлет с тиквички на фурна и салата

# 209
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 050
Ммм, боцвам си от тия тиквички бюрек! Heart Eyes


Банички с масло и сирене на тиган


Запеканка от тиквички, киселец, копър, чесън, яйца и сирене

Общи условия

Активация на акаунт