Лято в Албена 2020 г.! - 2

• 46 568
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • София
На мен храната честно казано ми е трет-последния приоритет. Не че не е важно! Но основното, което ме разочарова беше, че за толкова години, дори и на Албена с този прекрасен плаж и зелен парк не разбраха, че не предлагат легло и чиния, а цялостна услуга.
В никой от хотелите не се интересуват от елементарна организация на плажа, за да няма запазвания с хавлии, конфликти и празни чадъри на първите редове. Минава някакъв трактор всяка вечер и вдига шум, но плажа е мръсен. Паркинга уж е регулиран, но всеки спира където свари и няма елементарна организация за пристигащи/заминаващи да се натоварят спокойно. Важно е да ти вземат парите и до там. И още ред такива дребни, но обидни и дразнещи неща, които ти скапват почивката.

# 616
Бих искала да попитам ,тези 2000 лв за колко дена и колко човека ги плащате?

# 617
  • Sofia
Пет нощувки, четирима възрастни в две двойни стаи

# 618
Аз в никакъв случай не мога да се съглася с мнението за лошата храна. Храната беше достатъчно и добре приготвена, както всяка година. Десертите в Ралица Супериор бяха разнообразни, определено. Освен пастичките, които никой не харесва, имаше, вече споменатите пайове и чийзкейкове, пурички и кошнички с течен шоколад (силно се съмнявам някой да не харесва "албенския" течен шоколад, който всъщност е Нукрема, купуват го директно от Гърция) баклавички и толумбички + с глазура, разни кокосови топчета и т.н. Липсваха специалитетите и разнообразието от миналата година, определено, което се дължи на по-малкото персонал. Аз съм капризна на храна и с чувствителен стомах, е, проблеми нямах.

# 619
Тази година да се чудя на кого да вярвам относно храната в Ралица? Едни са много доволни, други не са доволни.

# 620
  • Sofia
Аз в никакъв случай не мога да се съглася с мнението за лошата храна. Храната беше достатъчно и добре приготвена, както всяка година. Десертите в Ралица Супериор бяха разнообразни, определено. Освен пастичките, които никой не харесва, имаше, вече споменатите пайове и чийзкейкове, пурички и кошнички с течен шоколад (силно се съмнявам някой да не харесва "албенския" течен шоколад, който всъщност е Нукрема, купуват го директно от Гърция) баклавички и толумбички + с глазура, разни кокосови топчета и т.н. Липсваха специалитетите и разнообразието от миналата година, определено, което се дължи на по-малкото персонал. Аз съм капризна на храна и с чувствителен стомах, е, проблеми нямах.
Аз правя разлика между разнообразна и вкусна храна. Това, че има пет основни , не означава, че на вкус са ги докарали. Мога в подробности да вляза по отношение на менюто, но за мен това е храна за изхранване, не за удоволствие. Да, тулумбите бяха добре.

# 621
Аз в никакъв случай не мога да се съглася с мнението за лошата храна. Храната беше достатъчно и добре приготвена, както всяка година. Десертите в Ралица Супериор бяха разнообразни, определено.
За Акваклуб ли говорите или за Супериор само, защото явно има разлика и аз коментирам Акваклуб. Всичко на всичко веднъж видях толумбички за малко за 6-те ни нощувки там. Течен шоколад не е имало друг освен насипен, който ти сипва персонала във вафлена кофичка след като си е избърсал ръкавицата в мръсен парцал ...

# 622
Аз правя разлика между разнообразна и вкусна храна. Това, че има пет основни , не означава, че на вкус са ги докарали. Мога в подробности да вляза по отношение на менюто, но за мен това е храна за изхранване, не за удоволствие. Да, тулумбите бяха добре.
Аз нямам предвид Вашето мнение, а обобщението след него, че хората се оплаквали от храната. Всяка година се оплакват от храната, от маслените десерти, от опашките за палачинки и запазването на шезлонги. На едни им е безкусно, на други им е прекалено овкусено, нямало щипки, прозорците не им бършели... Просто не смятам, че тази година има съществена разлика. Освен засиленото присъствие на румънците, които са дразнещи, шумни, нахални и вечно пияни. Да се надяваме немците догодина да си пътуват нормално и в Ралиците да са мнозинство.

За Супериор. Течният шоколад го имаше сутрин на закуска в неограничени количества в големи буркани и си го сипваш сам. И в десертчетата на обяд и вечеря.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 09:40 от Принцеса Лея

# 623
  • Sofia
За Ралица Акваклуб е моето мнение. За четвърти път ходим там за последните 7 години и качеството пада с всяко ходене. Първият път си спомням, че имаше тематични вечери, разнообразни скари..Тази година и автоматите за кафе бяха под всякаква критика. Да, кафето беше малко по-хубаво, но  едната машина пуска само мляко, в другия край на ресторанта отиваш за кафе..

Иначе е така, съществена разлика няма в годините. Това също за мен е недостатък. Вместо да предлагат повече неща, да виждаме подобрение и допълнителни услуги, ние се радваме, че не е по-зле от миналата година 🤭

# 624
Пет нощувки, четирима възрастни в две двойни стаи
100 лева на ден на човек, ол инклузив , силен сезон- не знам повече какво може да се очаква.

# 625
Да, това с тематичните вечери го нямаше тази година и в Супериор, според мен заради недостига на персонал. Учудвам се от разликата между двата ресторанта, под една шапка са, управителят на трите хотела (с Вита парк) е един и същ, но явно организацията в ресторантите си зависи от ресторантските управители. Двамата в Супеора са откакто ходим там, много сериозни. Била съм и в трите хотела и определено Супериора е с най-добра организация във всяко едно отношение.

# 626
  • София
Да се надяваме, че всички особености като храна - качество и разнообразие, почистване, персонал се дължат на специфичната обстановка покрай коронавируса тази година - късно почване на сезона, неясен брой туристи отменени резервации.

Остава ни да се надяваме, догодина нещата да са по-добре, без значение дали коронавиурса ще е приключили или напротив. Само че като се замисля, ако бюджетът им догодина се формира от печалбите през настоящата....то, не виждам огромен шанс нещо да се промени. Даже имам опасения, че цените като минимум ще останат същите, а може да премахнат ол инклузива, примерно. Защото, пак казвам бюджетът им за следващата година е много вероятно да стъпи на приходите от тази година. А какви приходи имат тази година?! След като повече от половината хотели така и не отвориха. Да, хубавото е, че отвориха, поне за месец, повече от предвидените за отваряне първоначално хотели.

# 627
  • Sofia
Не знам защо на сто лева на човек се гледа като евтино. Не забравяйте какво получавате - стаи по 10 кв метра и много посредствена храна. Ние редуваме Албена с Гърция и определено мога да кажа, че за същия бюджет разликата е огромна. Това си е мое мнение.

# 628
Еее, не мога Smiley! Може ли да дадете линк към мястото , в което отсядате в Гърция за сравнение.

# 629
Всъщност, получаваш и разкошен плаж, големи хубави басейни с минерална вода, аквапарк и анимация (една от най-добрите в България, жалко, че тази година има ограничения, но да се надяваме, че от догодина всичко ще е по старому).

Общи условия

Активация на акаунт