Лято в Албена 2020 г.! - 2

• 46 715
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Боряна работи. От него си хващаме шатъл буса за Ралиците. И в Ралица вече има вечерни представления от 21. 30 на открито на една дървена сцена до ресторанта на Ралица акваклуб. неудобното е, че има 4-5 масички със столчета и ако са заети , трябва да си прав из дърветата наоколо.б

# 271
Пристигнахме днес в Ралица Супериор. Всичко, което пише inanna за Калиакра Маре важи и за тук!
Но най-вече е ужасно мръсно! И снимки ще пусна утре! За спазване на мерки заради вирус забравете! Няма и помен от дистанция дори!

# 272
И в Ралица вече има вечерни представления от 21. 30 на открито на една дървена сцена до ресторанта на Ралица акваклуб. неудобното е, че има 4-5 масички със столчета и ако са заети , трябва да си прав из дърветата наоколо.б
С аниматорите или някакви външни представления?

# 273
Тоалетни чинии и мивки според мен почти не се мият, камо ли дезинфекцират. А 4те звезди на Ралица са заради басейните вероятно. Не виждам нещо друго да отговаря на 4 звезди.

Не зная как явно. Но успях само едната снимка да прикача.

# 274
Новините преливат от статии за строгите мерки в Албена, а и на сайта на Албена има хиляди приказки за извънземните мерки, които са взели, дезинфекциите и на плажовете и чадърите и чак използване на ултравиолетови лъчи за шатълите и автобусите. Дано поне половината да е вярно.

Поне десетина такива статии има:
https://www.expert.bg/macroview/tourism/njama-da-otvarjat-barove … bena-1481989.html

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 09:07 от Татко Мецан

# 275
  • София
И в Ралица вече има вечерни представления от 21. 30 на открито на една дървена сцена до ресторанта на Ралица акваклуб. неудобното е, че има 4-5 масички със столчета и ако са заети , трябва да си прав из дърветата наоколо.б
С аниматорите или някакви външни представления?
Не съм много сигурна. Във вторник беше интересно с акробат и танцьори. Снощи имаше бинго и не го посетихме. Стаята ни в Ралица супериор Делукс стаята ни е чиста и камериерките винаги много се стараят. Относно мерките няма как хотела да е пълен и да има мерки. Просто който идва трябва да идва с мисълта, че в ресторанта трябва да се пази сам или да не му пука за вируса. Никой не пречи сам да се погрижиш за себе си. За мен Албена сбърка като натъпка хората в 5-6 хотела, а не отвори повече с до 50 процента капацитет. Били сме в хотел където ти сервират храната, но бяхме 10 семейства на огромна база. И на повече от 2 метра се изчаквахме. А тук как да се спазва дистанция и някой да ти сервира. Опашката ще е до Добруджа.

# 276
  • София
Моля да ми кажете в кой хотел в Албена си струва да се резервира почивка от средата на август.

# 277
  • В.Търново
Според мен в хотелите по плажната ивица ще държат повече да спазват мерките. Някак си може би те са повече на прицел, повече под наблюдение. Така си мисля. В такъв случай може би Калиакра или Гергана.Ние ще сме в Боряна, той е отворил тези дни и не знам до края на август как ще е.

# 278
  • Северо=Западналия край
Може ли да ми обясните малко повече за Dine Around? Зависи ли в кой хотел си отседнал? Има ли го това тази година? Избираш ресторант от включените в програмата и резервираш маса? Безплатно ли е определеното меню или се заплаща? Колко души могат да отидат, т.е. всички настанени в стаята ли?

И още нещо.....възможно ли е настаняване към 10-11ч? На кол центъра ли да звънна?

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 18:17 от ateto

# 279
Може ли да ми обясните малко повече за ? Зависи ли в кой хотел си отседнал? Има ли го това тази година? Избираш ресторант от включените в програмата и резервираш маса? Безплатно ли е определеното меню или се заплаща? Колко души могат да отидат, т.е. всички настанени в стаята ли?

И още нещо.....възможно ли е настаняване към 10-11ч? На кол центъра ли да звънна?
Ако отговаряш на изискванията за Dine Around /хотел, брой нощувки, период/, е необходимо предварително на рецепцията на хотела, в който сте настанени, да заявиш в кой от ресторантите, включени в програмата искаш да обядваш/вечеряш и те ти издават ваучер. Ваучерът важи за всички хора по конкретната резервация в хотела. Когато отидеш в избрания ресторант представяш ваучера, те ти дават менюто, в което е отбелязано кои ястия спадат към Dine Around. Менюто е четиристепенно. Разбира се, можеш да си поръчаш още каквото пожелаеш срещу допълнително заплащане.  Препоръчвам ресторант Ciel Blue за вечеря.

# 280
  • Северо=Западналия край
Bibim, благодаря!
Не виждам в сайта в кои хотели трябва да си настанен за да се ползва тази програма.....

# 281
Принципно преди тази година програмата важеше за определени хотели, периоди, брой нощувки. Сега видях, че тук ина малко информация https://albena.bg/bg/dine-around

# 282
  • Северо=Западналия край
Принципно преди тази година програмата важеше за определени хотели, периоди, брой нощувки. Сега видях, че тук ина малко информация https://albena.bg/bg/dine-around
Да, това го видях но помня, че някъде преди съм чела, че важи за настанени  само в някои хотели. Ще звънна да питам.

# 283
Направих отказ от резервация, но докато разбера къде да я изпратя беше ходене по мъките. На посоченият телефон 0700 12110 никой не вдига, оставям съобщения не връщат обаждане ... Условията за резервация са променени, свързах се с посочената на бланката за отказ дама и беше любезна .... но това ми отне 3 дни и повече от 20 позвънявания на посочените телефони.
Очаквах да получа обратен мейл, с който да потвърдят че е получен отказа .... но няма .....

Моля да ориентация, колко време да очаквам, за да ми възстановят платените суми?

След като съм била коректна и съм спазила всички техни изисквания при резервацията и заплащането на сумите, защо да няма същото отношение и към тези,  които няма да могат да посетят Албена .... Simple Smile

Аз направих отказа чрез мейл на callcenter@albena.bg На първия мейл ми отговориха да размисля и ми предложиха разни удобства като вип карта или преместване на почивката за догодина. Картата не ме устройва, защото е валидна за семейства с малки деца, а моите са големи. А от преместването на почивката нямам изгода, защото се оказа, че съм си я платила доста скъпо още от февруари.
Та като отказах и тези варианти, ми пратиха мейл, с който ме уведомяват, че ще предвижат молбата ми към колегите, които се занимават с връщането на парите. Не очаквам от тях експедитивност, но се надявам до 1-2 месеца да ми върнат парите.
Идеята на мейлите е да имам черно на бяло диалога с тях в случай на евентуални разногласия. Платих си почивките с пейпал и ако се наложи, мисля да ги търся за посредници, така мейлите ще послужат за доказателство за добрата воля на двете страни. А когато пейпал се намеси като посредник, парите се връщат бързо.

И ние имаме предложение за изместване на резервацията за 2021 г., ваучер или отказ. Все още не сме решили на кой вариант да се спрем.
1.   В случай, че изместим резервацията за 2021 г. ще се запазят същите условия, ами ако не отидем и тогава какво се случва?
2.   Ако се спрем на ваучер, той е валиден до края на 2021 г. , не успеем  да го използваме  …. ще върнат ли парите?
3.   Картата Priority Club Albena се активира в деня на настаняване и важи за пет години, но до края на 2024 г. Вероятността да бъде активирана, в нашия случай е 2021 г. и ще се ползва за три години вместо за пет.
В момента има предложения на много по ниски цени от тези които сме платили, а на всичкото от горе се настаняват при същите условия и почиващи от горските хотели, които са на половин цена от тази на хотелите на първа линия ….
Не е ясно цените за 2021 г. дали ще са на нивото на тези за 2020 г. , по-високи или по-ниски ….
Много са въпросителните …..
За сега Албена остава мястото, което ни харесва за почивка и не искаме да оставаме огорчени, а отново да се върнем там.

Моите размисли са подобни. Като в добавка се появява и проблема, че живеем в чужбина и нямам никаква идея каква ще е хавата догодина по същото време. Дали авиокомпаниите няма пак да ограничат полетите и такива неща...
И на мен ми се стори много неизгодно да си платя почивката скъпо още през февруари и да ми предлагат същата догодина с идеята за някаква инфлация... Поне да бяха включили някаква екстра - допълнителен ден или билети за парка.... И за каква инфлация говорят, то при това нямане на туристи, аз очаквам пакета към Малдивите да ми излезе на същата цена, на каквато ми излиза Албена тази година + самолета.

# 284
Моля да ми кажете в кой хотел в Албена си струва да се резервира почивка от средата на август.
Според мен в Лагуна Бийч! На плажа е. Другите "Лагуни" са затворени. А и този не изглежда препълнен, но пък има добра оценка.

Общи условия

Активация на акаунт