Лято в Албена 2020 г.! - 2

• 46 698
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Ако ще се ходи на Албена на плаж, трябва да е преди 10ч. Има места за паркиране бол. Най-добре е до 9 да сте там. Шатълите не са препълнени и първа спирка им е автогарата. Тоест тръгват от там. Не ги разбирам идващите за плаж в 12 - 13 часа и тъпчещи се по всички градинки, само и само да паркират на първа линия. Има няколко много големи паркинги в комплекса. Можеш да оставиш домочадието с всичките кофички, лопатки, дюшеци и чадъри на плаж и да се върнеш да паркираш на пример на централния паркинг. И това новото, което предлагат за безплатните шезлонги, хич не е лошо! Свободната зона е доста голяма, а и има доста хора, които си носят чадъри. В събота по обяд щях да снимам, плажа беше пълен до последен ред чадъри. Но наистина тълпа не се усеща! Нито във водата, нито на пясъка! За разлика от други плажове, тук наистина има голямо разстояние между чадърите!

# 331
Ние мислехме да паркираме на безплатния паркинг ама от хотела ни казаха че не са чували за такъв.При тях било най добре за 10 лв.Големия зор им е не за екологията а за парите.

# 332
Безплатен паркинг в Албена няма от няколко години, ако имате предвид на улицата зад оградата .. този от миналата година август е най=скъпия 50 лв на ден

# 333
  • София
Ние мислехме да паркираме на безплатния паркинг ама от хотела ни казаха че не са чували за такъв.При тях било най добре за 10 лв.Големия зор им е не за екологията а за парите.
Паркирайте на автогарата за 5 лв. Безплатният ( Лазур) май не работи тая година, а и е  неохраняем

# 334
  • София
Безплатен паркинг в Албена няма от няколко години, ако имате предвид на улицата зад оградата .. този от миналата година август е най=скъпия 50 лв на ден
Това категорично не е вярно. Има т.нар. Паркинг Лазур, който е по пътя за Балчик. Не е голям, но съществува. Тази година чух, че не работел, но до миналата година го имаше.

# 335
Ами ние изместихме колата ама не е на автогарата.Не знам как да обесня къде.Имаше спрели автобуси но не е автогарата.Пишеше в1.няма да я местим.Каквото стане.

# 336
  • София
"Също така за да не се чудите къде да паркирате автомобила, ви напомняме, че паркинг автогара е с капацитет от 800 паркоместа, а цената там е само 5 лв. на ден на автомобил. От там можете да вземете напълно безплатно електрически автобус до плажа."

Ще вземеш електрически автобус чушки. Миналата година беше невъзможно да се качиш на шатъл, бяха винаги претъпкани. Ще трамбоваш пеш от автогарата до плажа по слънцето и после обратно, а разстоянието е над километър.
Мецане, 1 километър нееееее е чак толкова много Simple Smile
а тая година работят 10-15 хотела от общо 43, и ти при незапълнен капацитет, парковите хотели почти не работят, така че - споко, места ще има в шатълите!
Миналата година пътувахме с шатъл от Ралица Супериор. В пикови часове имаше народ, но за 5 - 6 мин не е проблем. Разстоянията в Албена са малки.

# 337
  • Русе
И какво осигуряват повече удобства и екстри на еднодневните си "гости", отколкото на хората които сме си платили за да почиваме там, че и безплатни шатъли!!! А ние гостите им /за които явно не мислят/ в събота и неделя се въртим и няма свободни чадъри къде да си сложим хавлиите! По този начин едвали ще ни върнат плащащите отново този сезон. Аз имам резервация за август и сериозно се замислям да я отменя.

# 338
На 18ти, 19ти и 20ти юли сякаш Ралица Супериор вече не беше претъпкан. Не знам дали пренасочиха към друг хотел. Или просто съвпадение.
На децата и таткото им беше забавно в аквапарка. За мен това е плюс. Плажът - дори и в 8.30ч не можеш да хванеш чадър  на първите 2 реда. Мисля, че служителите на плажа ги запазват за техни хора. А плажът на Ралица се пълни до последния ред. Не разбирам защо не отиваха приходящите за ден на Лагуните или Боряна например?!? Имаше повече места. В събота беше голяма борба за чадъри.
Има нещо като щипалки във водата на плиткото предимно.
Шатъл не сме хващали и рядко виждах. Ходехме пеш до плажа. За нас е ок.
Стаята в делукс сградата не беше добре почистена - мокетът, мивки и тоалетни. Чисти чаршафи. Ужасно тясна за семейство с деца. Не знам как измерват тези 26кв.м ...
Никакви мерки за вируси. Според мен, няма и как да се спазват. Можеше само да не препълват хотела. Но пък на тръгване видяхме да мерят температура на новодошли. Декларациите така и не попълнихме и не предадохме.
В ресторанта е добре когато няма блъсканица. На мен храната ми хареса. Но и в един момент малко еднообразна. Скарата я прегарят готвачите. Пиците се харесаха на децата. Хубав сок - череша и ябълка. Не толкова добро кафе, но става!
Това е за което се сещам като впечатления.

# 339
Дали се спазват мерките за безопасност във Фламинго, ако има някой там в момента?

# 340
  • София
Привет, върнахме се преди 2 седмици от Гергана. Бяхме едни от първите настанени (1 ден след неговото отваряне), всички рецепционисти, бармани, хигиенисти, сервитьори бяха с маски и ръкавици. Не са ни мерили темп на входа, за мен това е изключителна глупост. Какво ще сторят, ако някой има 37,6 или 38,1? А, ако е от зъб?
В един момент хотелът доста се понапълни, първите 3 реда шезлонги се запазваха, като само на първия ред бяха запазени някъде откъм полунощ. На 1 юли посрещнахме джулай, т.е. - бяхме на плажа в 05 ч. първият ред вече си беше запазен. Втори и трети ред се запазваха от рано ставащи и тичащи хора към 06 ч.
В ресторанта маси се почистваха и дезинфекцираха, имаше поставени ръкавици за ястията, които сами си сиспвахме (предимно салати, десерти, таратор), но почти никой не ги ползваше.
Щиаплките! Ах тези щипалки, от първия до последния ден почти - предимно на плиткото, но понякога и по-надълбокото. Албена се очертава да имат сериозни проблеми с това плитко начало на морето при тях, което е толкова дълго време плитко, че позволява задържането на щипалки, клечки, докарани от вълните, а следобед водата се омазнява обилно от всички хора, къпали с плажен крем. Иначе, ясно е, щом кипи толкова живот - нормално е да е със син флаг плажа, дето се вика - всичко е натурално вътре, няма химия. И все пак...

# 341
Това за се очертаващите се  сериозни проблеми с плиткото море...Плитките плажове предпочитани,тъй като са по-безопасни,водата е по-топла, липсват течения.

# 342
  • София
Това за се очертаващите се  сериозни проблеми с плиткото море...Плитките плажове предпочитани,тъй като са по-безопасни,водата е по-топла, липсват течения.
В известен смисъл може да са по-безопасни за децата (пак с условности), но наистина са по-мръсни, като нямам предвид замърсени, а просто позволяват да се събира доста мърсотия там, плюс тая година тия щипалки отде се взеха.....

# 343
# 344
Русалке, това изобщо не е добра новина.Днес ще анулирам.
Добричката болница не смогвала вече с Covid болните, във Варна 50 нови случая само за вчера.
Зор да се тъпчем сред хората и да сме на място с ниски хигиенни и противоепидемични мерки нямаме

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 11:30 от Mama TAZ

Общи условия

Активация на акаунт