Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 45

• 34 924
  • 776
  •   1
Отговори
# 105
Форнети са, при това кофти редени Wink

# 106
Ами като сме почнали петъчно, да продължим пак с Хаджи Димитър
Май познавам сградата (на "Ангел Войвода" е нали?). Преди няколко месеца се продаваше среден апартамент от нея, цената беше добра и местоположението не е лошо.
Но... 10000 евро за довършване е утопия. Да не говорим за това колко ще струва приемането на сградата, цената на сградните отклонения, асансьорите и още доста неща.
Знам, че имаше и несъгласни собственици да участват в общите разхода, та сградата трудно ще види Акт 16.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 20:18 от ее123456

# 107
  • София
Продавачите полудяха!!! Някои по-малко, а други - тотално!
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15937130260672 … k=5n2c4i&f1=1

Обявата не е намерена Simple Smile забавно
Съвсем добронамерено питам: кой изтрива толкова бързо обявите след пускането на линк в бг мама? И друг път ми се е случвало, някой тук дава линк към някоя "забавна" обява, аз чета с известно закъснение от няколко часа, или ден и обявата вече е изтрита. Интересно ми е как реагират толкова бързо и след като попадне тук обявата, изведнъж изчезва.

# 108
Добър въпрос! За милион долара, както се казва напоследък.

Не знам къде е иначе въпросният недовършен блок, аз само онлайн се позабавлявах. Но така написано, според мен означава, че 10 к евро е за този апартамент, за да вземе кооперацията А16. Довършването на апартамента е отделно.

# 109
Не знам къде е иначе въпросният недовършен блок, аз само онлайн се позабавлявах. Но така написано, според мен означава, че 10 к евро е за този апартамент, за да вземе кооперацията А16. Довършването на апартамента е отделно.
Права бях - https://www.google.com/maps/@42.7074263,23.3537348,3a,75y,191.08 … e0!7i16384!8i8192 - "Ангел Войвода" 38 - отдолу проход, от запад калкан (тази гола стена ще се покрие, но кога е друг въпрос).
Мисля, че се опитват от 6-7 години да го завършат, някои от апартаментите са сменили 3-4 собствека, има и няколко, които не искат да дадат стотинка за завършване на сградата.

# 110
След успешното изповядване на нотариална сделка и подаване на платежното нареждане след колко дни се появяват сумите в сметката на продавача. Става въпрос за българска банка. Има ли разлика aко сметките са е левове или евро.

# 111
  • София
Ако и двамата имат сметка в една банка - след 2 -3 мин.
Ако са в различни банки - до 1 -2 ч.
Няма разлика за вида валута - изпробвано миналата седмица между Пощенска - Пощенска и Пощенска - ЦКБ, ОББ.

# 112
  • София, Bulgaria
Ако правите евров превод в друга банка, парите са по сметката след 2 работни дни. Ако правите евров превод в една и съща банка парите се получават за минути. При левовите преводи пак ако е в същата банка веднага, ако е в друга 2..3 часа, а може и на другия ден, в зависимост в часовия диапазон, в който са наредени.
Ако правите левов превод в еврова сметка пак така, както е левовите преводи,  но насрещната страна получава евро в евровата си сметка, превалутирани по курса на банката получател, не по фиксинга.

# 113
След успешното изповядване на нотариална сделка и подаване на платежното нареждане след колко дни се появяват сумите в сметката на продавача. Става въпрос за българска банка. Има ли разлика aко сметките са е левове или евро.
ако съм Продавач, ще си открия сметка в банката на Купувача, за да ми дойдат парите за секунди. И ще си направя сметката в същата валута, после ще си ги сменям, трансферирам в др. банка и т н.

# 114
Здравейте,

Някой да е закупувал имот в Пловдив в комплекс Olympia City, който в момента се строиили пък вече построения комплекс Олимпия до Акваленд? Моля за мнение?

# 115
Здравейте!
Някой знае ли кога  във Варна,Явор АД  ще стартират строителството на Фемили Гардън?
Планирано беше за началото на месец юли,така пише и в сайта им?

# 116
Има отделни теми и за Пловдив, и за Варна 😊

# 117
  • sofia
Като малко нова и незнаеща в тази област 😊  да ви питам дали сума от 1200 Евро за квадрат за строяща се сграда е ок? Търся нещо що годе ставащо с локация около Красно село,Бъстон.

# 118
Много ми се вижда. Кои строежи точно гледате там?

# 119
  • sofia
Ами гледах на  Sofia Bilding Estate в Бъстон. В Малинова долина също има голямо предлагане, но за там вече прочетох преобладаващото мнение. Ще се върна назад да ви чета. Давате полезна информация.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 15:03 от vili80bg

Общи условия

Активация на акаунт