Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 45

• 34 711
  • 776
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз съм в къща и да, не бих си взела апартамент на село или във вилна зона. Но си е личен избор, може хората да имат някакви техни си съображения. И съм съгласна за замърсяването - ако искаш да си близо до града (за да има изобщо някакъв транспорт), не разчитай, че 2-5 км разлика ще ти осигурят особено чист въздух или спокойствието на дивата планина. Но и двете са една идея по-добре отколкото в панелните квартали или презстроените Ман. ливади, Кръстова вада, Студентски град.
За някои от неудобствата обаче имам различна гледна точка. Нямам притеснения относно бъдещето с деца (живи и здрави да сме) - дали ще го водя на градина/училище от Младост до Дианабд (примерно) или от тук - все едно ми се струва, така или иначе няма да се помъкна с дете в неудобния градски транспорт. Частни уроци може и у дома, спортни комплекси точно в нашия район - колкото ти душа желае, а по купони тъкмо няма да ходи Smiling Imp (шегувам се; има таксита, пък може и да си правят купоните вкъщи, знам ли какво ще е). Имам приятели от Бистрица, в родния Сливен имах познати от едно приобщено за квартал село - нито един не се е оплакал от проблеми в тийн годините, всички намираха как да се събират с приятелите си.

# 91
За вилна зона да, ама ако е за курорт съм с различно мнение. Гледах по едно време едни предавания за хора, търсещи имоти. На едни им бяха предложили и къщи, и апартаменти са сходен бюджет. Ми апартаментът беше в супер сграда (тип 5* хотел) с фоайета, денонощна охрана, градинки, басейни, частен плаж, фитнес, панорамна тераса с бар... За всичко това си плаща една прилична такса и нямаш грижи за нищо. Къщата беше по-голяма като площ, но някъде в джендемите, нямаше повечето луксове, плажът беше по-кофти и трябваше да се грижат сами за всичко. Ми избраха къщата, защото не били свикнали да имат съседи. Аз пък никога нямаше да избера като тях. Да не говорим, че апартаментът на относително висок етаж в сграда на първа линия имаше гледка за милиони към морето плажа и градината, а къщата гледаше към едни тревясали дюни и море май само от горния етаж се виждаше малко. А в апартамента имаше една супер тераса за кафета и коктейли с гледка убиец. Да ме гръмнат нямаше да взема къщата, ама то си е въпрос на навици и култура на живот.

# 92
  • София
Вкусове резлични. Аз се ужасявам ако трябва да преспя 1 нощ в къща. Искам си апартамента с шумовете, със съседите  и т.н. Така съм изкарала целия си досегашен живот.
И в къщите с двор не е тихо  и спокойно - всеки прави нещо, няма как да го спреш.

# 93
  • София
Продавачите полудяха!!! Някои по-малко, а други - тотално!
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15937130260672 … k=5n2c4i&f1=1

# 94
Според мен няма продаване това, но знае ли човек.

# 95
И аз мисля,че губят връзка с реалността -

# 96
Според мен човекът не е имал какво да прави и си е казал защо да не го пусна за 1800 евро на кв.м. 😅 Друг е въпросът, че за тези пари, панел от 85-та в Хаджи Димитър и то с тези снимки е непродаваем имот... На това макс 80-85000 евро, даже и те са му много 😁

# 97
  • София
Всички тези знаят, че цената е в лева, но вътрешно непреодолимо желание ги тласка, и пишат евро.
Ей така, за всеки случай. Grinning
Като ще сме в чакалнята за еврото ... да сме европейци и по цени

# 98
за тези пари, панел от 85-та в Хаджи Димитър ...е непродаваем имот... На това макс 80-85000 евро, даже и те са му много 😁

И ако пуснеш на търсачка 3-стаен в Хаджи Димитър сортиране по цена и ще видиш, че между 85 хил. и 125 хил. евро има само 5-6 панелки. Най-евтината е на 7 последен етаж с цена 90 хил. евро. Квадратурата са я послъгали, но панелките са 85 плюс-минус 2-3 квадрата.

Другите са незавършени нови тухли. Като този например

https://www.bg-mamma.com/?action=post;topic=1229429.90;num_replies=97

"сградата е построена 2012 год. , акт 16 се очаква всеки момент. Чистата застроена площ на имота е 81 кв. м." Същият апартамент го продават още 2-3-4 агенции, но те не пишат за проблема с А 16, затова пък са дали коректно ЗП - 77 кв. м.

Като вземеш предвид проблемите с А16, теча в хола, парите за довършване, реалната площ, колко би му дала, че да не са му много.

Така че за панелка 85 квадрата от 85 година в ХД за теб дори 80-85 хил. може да са много, но пазарът казва друго - под 90 хил. с тези параметри няма в този квартал.

# 99
мой познат ,продаде до стадион Г.Аспарухов-Герена,55 кв м.малък двустаен ,напълно ремонтиран ,в изцяло саниран блок за 69 000 еуро, около 1255 еуро/кв.м-така че де да знае човек...

# 100
  • София
Продавачите полудяха!!! Някои по-малко, а други - тотално!
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15937130260672 … k=5n2c4i&f1=1

Обявата не е намерена Simple Smile забавно

# 101
Аа, култовото в нея беше, че пишеше: брокери и агенции да не ме безпокоят, защото за тях, ако ми досаждат, цената ще е тройна.
А беше панел етаж 2 Хаджи димитър за 180 евра, или нещо подобно. Може и 155 да беше. Абе, със 100 над нормалното беше.
След ремонт, обзаведен, приличен - ама не нещо незапомнящо се. Приличен е точното описание

# 102
  • София
Аа, култовото в нея беше, че пишеше: брокери и агенции да не ме безпокоят, защото за тях, ако ми досаждат, цената ще е тройна.
А беше панел етаж 2 Хаджи димитър за 180 евра, или нещо подобно. Може и 155 да беше. Абе, със 100 над нормалното беше.
След ремонт, обзаведен, приличен - ама не нещо незапомнящо се. Приличен е точното описание

Аз я видях, ама тъкмо я шернах като петъчна забава и зачезна Simple Smile
Според мен е някой зевзек. Няма как да е нормален човек.

# 103
  • София
Оказа се, че не съм я затворила, та, ето, щракнах два скрийншота за всички, пропуснали забавата.

Скрит текст:

# 104
Ами като сме почнали петъчно, да продължим пак с Хаджи Димитър

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15687194358580 … k=5n3iup&f1=1

"Състои се от хол с кухненски бокс, две спални, коридор, баня с тоалетна и два балкона. АКТ 14. Сградата се довършва от етажната собственост като за този апартамент ще са необходими около 10 000 евро за това."

За пръв път виждам такова изявление от агенция.
А познавачите на тухлите да кажат, моля - това фОрнЕти Laughing ли са или не са?

Общи условия

Активация на акаунт