Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 75
 • София
 • Мнения: 4 460
След толкова обяснения колко лошо НС има- кои фирми са с доказано качество и не пестят? Как да си избереш фирма сторител?

# 76
 • Мнения: 4
Благодаря на всички за включването. Какво е наименованието/вида на тухлите от снимката? Ще поискаме списък на материалите вложени в строителството, за да сравним, тъй като не съм сигурна дали ще ги различим по външния им вид.

И ако се вижда това, ще берете ядове. Лоша изолация и много трудно окачане на шкафове (не държат обикновени дюбели):
https://www.alo.bg/user_files/s/suprimmo/6221407_107659245_big.jpg

# 77
 • Варна
 • Мнения: 59
кои фирми са с доказано качество и не пестят? Как да си избереш фирма сторител?
С една дума - няма такива фирми.

Избираш ги по същия начин, по който си избираш качествен хладилник, климатик, телевизор, и т.н. Има няколко водещи марки, а продуктите им са в нисък, среден и висок клас. Гледаш за кой клас ти стигат парите и това купуваш.

Българските строителни фирми са NEO-то и BEKO-то на хладилниците. Тоест куча марка. Водещи марки не се предлагат на нашия пазар. Затова купуваме нисък или среден клас куча марка апартамент.

# 78
 • Мнения: 5
Това със съседите е много относително - нито си ги избираш, нито са константа. Не може да им правиш кастинг преди покупката на имот. А и е достатъчно един съсед да е "крив" и може да подлуди целия блок. В такъв случай всички ли да си продадат апартаментите?
От личен пример - съседите до нас бяха младо семейство с малко дете. Детето лудо, скача, играе, пищи. Преместиха се в друг блок. Сега в апартамента живее възрастна двойка, тихи, нито се чуват, нито се виждат. Е да, но младото семейство ни бяха приятели и на по бира или за услуга винаги бяха на линия. Нищо, че понякога ни трябваха тапи за уши. Така че предпочитания и очаквания най-различни. Ако се случи лош човек/съсед, в апартамент или в къща, все ще създава проблеми.

# 79
 • Мнения: 13 307
Благодаря на всички за включването. Какво е наименованието/вида на тухлите от снимката? Ще поискаме списък на материалите вложени в строителството, за да сравним, тъй като не съм сигурна дали ще ги различим по външния им вид.

Aми те точно по външен вид си личат. Казват се тип "ФОРАТИ" и са на едри клетки.Най-хубавите тухли са на по-ситни клетки:Напоследък гледам, че масово се слагат едни междинни - отвън здрави, отвътре на големи кухини. И те стават.

# 80
 • Мнения: 618
Новото строителство далеч не е толкова лошо, колкото го описвате.
Технологиите са доста напреднали от времето на панелките.
Има добри строители, красиви и функционални сгради. Но всичко си има цена.

# 81
 • Мнения: 13 307
Ама кой го описва като лошо по принцип?

# 82
 • в оазис
 • Мнения: 906
Не е лошо новото строителство. Лошо е , че няма градоустройствена мисъл при застрояването. И  София , видно вече се задушава от презастрояването. И в другите ни големи градове е подобно положението с новото строителство и инфраструктурата. Бетонирането е на почит. Морските ни курорти и градове и те вървят съм самоунищожение по тази причина.

# 83
 • Мнения: 388
 Има ли в момента значение в каква валута получаваме банковия превод за продажба на недвижим имот (евро или левове)? Цената е обявена в евро.

# 84
 • Мнения: 820
Има ли в момента значение в каква валута получаваме банковия превод за продажба на недвижим имот (евро или левове)? Цената е обявена в евро.

Доколкото знам, има значение в каква валута си получавате заплатата. Ако е в лева, банката ще е по-съгласна да ви даде кредит в лева. А че цените са обявени така няма голямо значение.

# 85
 • София
 • Мнения: 1 902
Има ли в момента значение в каква валута получаваме банковия превод за продажба на недвижим имот (евро или левове)? Цената е обявена в евро.
Ако е в евро, за суми над 50к банковите такси ще са в пъти по-големи (няма да е сепа) ако не са променили лимита, вижте си в банката. Ако пък наредите лв по еврова сметка в друга банка, проверете й курса (договорен за подобна сума) за да не получи продавача по-малко евра в крайна сметка.
Ако сте продавач, преценете в каква валута ще ги харчите за да не се въртят 2 пъти, безсмислено е и само банките ще спечелят.

# 86
 • Мнения: 965
Всички преводи над 100к лв минават през RINGS системата и струва около 12 лв превода.

# 87
 • Мнения: 86
Момичета, а в Панчарево има ли някой да живее, как е там? Гледах нов проект затворен комплекс, има изгодни за нас апартаменти, яслата и на есен градината ще ни е в Лозенец, кофти ще е пътуването ама...

# 88
 • Мнения: 277
Аз отскоро живея край Панчарево, във в.з. Косанин дол. Наоколо има доста затворени комплекси със съществуващи частни детски градини и спортни съоръжения. Имам познат, който от Лозен води детето на детска градина в Панчарево. Основен неодстатък, според мен, е липсата на градски транспорт вътре в квратала ни, освен този по бул. Самоковско шосе (от повечето комплекси не е удобно за ходене пеша, но не е и невъзможно). Други истински минуси досега не откривам, но ние нямаме деца, може някой с деца да изкаже различно мнение.
В самото Панчарево вероятно пак зависи къде сте, за да се каже дали е удобно с транспорта или не, защото из малките улички няма автобуси, а Панчарево не е малко село. Иначе цените на имотите в Косанин дол се вдигнаха почти двойно преди 2-3 години, предполагам сега, като ремонтират Околовръстното, ще има нов скок и в Панчарево - т.е. от инвестиционна гледна точка, според мен е добър избор. Забелязвам, че доста къщи се строят из нашия район с инвестиционна цел - гледаш го бурнеясал парцел, след няколко месеца заграждат и започват строеж на еднофамилна къща, а после я пускат за продажба готова. Преди 3 години нямаше такива.
Бих препоръчала, ако търсите нещо в подобен не съвсем градски район, да говорите с живеещите край набелязания имот - те могат да ви дадат доста информация (например кой ремонтира и поддържа пътя, какви са живеещите наоколо, какво са получили или неполучили от общината); и информацията ще е по-добра, защото в покрайнините понякога има сериозни разлики в комфорта от една улица до друга.

А относно техническото състояние на апартамент, който човек си харесва за покупка, може би е добра идея да се потърсят фирмите, предлагащи инспекция с термокамери и инфрачервени уреди. Нямам идея за цените обаче.

# 89
 • София
 • Мнения: 421
Единственият смисъл да живееш далеч от града, и да търпиш всички неудобства, е евентуално да имаш къща.
Не го разбирам това, хем далеч и кофти транспорт, хем и апартамент.
За чистия въздух, така и така цял ден си в града, едно спане ще изкараш. Отделно че има и по-чисти квартали в София, както и мръсни извън нея.
Утре детето ще тръгне по частни уроци, по спортове, по купони, по гимназии, по излизане с приятелчета.
А вместо 2 часа в спортната зала, ще трябва да прекарва по 2 часа по улиците и пътищата. А прахоляка и мръсотията са именно по пътищата.

Общи условия

Активация на акаунт