Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 45

• 34 881
  • 776
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте. Търсим апартамент с приятеля ми от доста време и едва тези дни има два, за които си заслужава да се замислим сериозно дали да не се хвърлим:

1. Лагера, на супер място, близо до парк Хиподрума, Цар Борис 3 и бъдещото метро, но апартамента е леко тесен, ъглов, външен и гледащ към ТЕЦ-а. (който уж четох, че е на газ, ама знам ли). На Ваклин груп е...
2. Хаджи Димитър, до едното Фантастико и бъдещото метро, но чесно казано изобщо не съм се разхождала из квартала... Апартамента е чувствително по-широк и вътрешен. На brp group е, които нито ги знам, нито намирам инфо за тях.

Този в Лагера е по-скъп, което е очаквано, но не *чак* толкова. Имаме куче и държим да сме поне близо до парк. Та става на въпрос по-хубав апартамент или по-хубав квартал, но търся още мнения. И двата са преди акт 15.

п.с. В този в Хаджи Димитър, за жалост не снимах, но на всяка плоча при стълбите някак беше изсипвано наново бетон върху вече отлятата плоча, което правеше стълбите с различна височина, което пък съм чела, че е проблем за акт 16... не знам...

# 121
Формите добре, но в квадратурата каква е разликата? Изложенията, етажите, парко места има ли (за Лагера са задължителни според мен)? Това за ТЕЦ-а не го разбрах, притеснява те, че е прекалено близо и ще е мръсен въздуха ли? Не съм забелязала точно ТЕЦ-а да е проблем.

Бонус ще е ако ги има на обяви и пуснеш да ги разгледаме.

# 122
100кв.м. в Лагера и 107 в Хаджи Димитър с общи части, които са по 20 + - и в двата.

Лагера 115 000 евро + 6000 евро паркомясто.
Хаджи Димитър 113 000 евро, като в цената има паркомясто и мазе.
Изложенията са хубави и на двата, етажите са 5-ти, не последни.

# 123
Ами гледах на  Sofia Bilding Estate в Бъстон. В Малинова долина също има голямо предлагане, но за там вече прочетох преобладаващото мнение. Ще се върна назад да ви чета. Давате полезна информация.

На мен ми се видя много, защото предо две години и половина на зелено продаваха по 850 евро. Вярно, че колкото по-напредва строежът, толкова по скача цената, но... Нека се включат и други

# 124
Аз давам моя глас за Хаджи Димитър.  Къде точно там? Най-голямото предимство е близостта с центъра. А сега с метрото - бижу. Малко е селянийка там като цяло. В Лагера също не е лошо.

# 125
  • София
и аз бих предпочела Х. Димитър.
Но освен квадратура - гледайте и изложението. Аз не харесвам север и запад. Обърнете внимание дали друг блок го засенчва, вижте какво ще се строи според плана на квартала.
За стълбите - строителя да му мисли за А16.

# 126
Аз давам моя глас за Хаджи Димитър.  Къде точно там? Най-голямото предимство е близостта с центъра. А сега с метрото - бижу. Малко е селянийка там като цяло. В Лагера също не е лошо.

До едното Фантастико, на ул. "Дончо Ватак". В Лагера ми е мечта, но и цената е доста. Grinning

# 127
Щом в Лагера ви харесва повече, какво го мислите. Разликата не е голяма, на фона на цялата сума , която давате.

# 128
В случай, че се избира само по квартала, от мен глас за Лагера. Въпреки, че Хаджи Димитър също е хубав квартал, но да кажем, че Лагера е от "по-модерните".
Но според мен не може да се сравняват толкова директно, по-скоро квадратурата, разпределението и заобикалящата среда са по-важни. Ако апартамента в Лагера гледа на съседа в гащите (условно казано), стаите са от тези нестандартните, които няма равна стена или са с ширина 2,70, вземете другия.
Разходете се из двата квартала около строежите, огледайте магазини, улици, градски транспорт - дори и да сте с коли, ще има роднини, приятели, колеги, все някой, когото ще ви посещава. Мястото само ще ви "проговори", не избирайте само по картинката на строителя.

# 129
Лагера е по-скъп квартал от Хаджи Димитър, сигурна съм, че има разлика в средата, имам предвид обитателите на квартала.
На Ваклин строежът се коментираше преди 1-2 теми, той е много близо до границата с Красна поляна, на практика на северната граница на Лагера. Не че е безумно далече от Цар Борис III, но не е и съвсем близо.
Хаджи Димитър е според зависи, в момента застрояват много активно около Моста Чавдар, което е добре като комуникативност, но си носи минусите на шума и трафика.

# 130
Моят глас е за Лагера, колкото и нагъчкано да е. Паркът ви е наблизо, Борис не далеч, метрото на Красно село също. Разликата в цената не е голяма, за да надделее Хаджи Димитър. Да, по-близо е до центъра, но както казаха - контингента е различен. Мен много ме е яд, че изпуснахме чудесен апартамент в Лагера 😂

# 131
  • София
Бих гледала това на къде е обърнат апартамента. Към голям булевард или малка уличка. Какво отстояние има от други сгради. Тихо ли е или шумно място спрямо улици и прочее около сградата? Колко голяма е самата сграда? Има ли ТЕЦ? Качество на строеж, тухли, дограми и тн. Има ли градина и хубаво училище наблизо. Има ли квартал с мурггави братя в съседство.? Схема на плащане също.? Репутация на строителя, идете вижте негови стари сгради как изглеждат

# 132
Всичко това сме го сравнили, за това изброих само нещата, които се различават най-много. ТЕЦ и двете имат, не гледат към големи булеварди, в Хаджи-то отстоянието от сгради е по-малко, но пък не е такава драма. Вече качеството на строеж много ме притеснява в Хаджи Димитър, както казах по-горе. Поискали сме информация за материалите използвани и при двете сгради, както и стари сгради на двамата стоители. Исках по-скоро мнение откъм квартали и горе-долу адекватна ли е цената.

# 133
За мен лично тоя Ваклин си е мошеник, не бих правил сделки с него. Иначе Лагера си е по-хубав квартал, макар че точно този строеж си е както беше упоменато малко по-нагоре на границата и то с индустриалната зона.

# 134
  • sofia
Много болни днес.Влизаме в големия пик на заболели.Ясно е какво ще стане с икономиката.Цените на имотите няма как да не коригират и то много надолу.Трудно ще тръгнем пак нагоре.

Общи условия

Активация на акаунт