Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 45

• 33 906
  • 776
  •   1
Отговори
# 465
За какъв късмет говорим? Отиваш, гледаш, купуваш.
Това, че някой е нямал за 2 пари акъл и е изсипал торба пари за посочената снимка, не е до късмет. А до пълна липса на мислене. После реват.

На мен ми е интересно каква е тази тръба, дето опасва първия етаж в ляво.

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 19:28 от AnMary

# 466
На мен ми е интересно каква е тази тръба, дето опасва първия етаж в ляво.

Газ?

# 467
Районът около СМГ лично на мен много ми допада . Миналата година прекарах доста време в градинката срещу СМГ: едно спокойно, китно... Дори не мога да разбера негативните коментари за този район.

# 468
Наистина много рядко изпадат там оферти. Да им се чудиш на тези хора защо не искат да се отърват от имотите си.
Отделен е въпросът и дали самите имоти са читави/отговарят на търсенето, трети и много съществен въпрос е финансовият, естествено.
Таф нали следи района, беше коментирала един апартамент на 2 ет. на ъгъла на Петра и Стара планина. Беше с недостатъци като разпределение, сравнително тъмен, за ремонт. Не знам какво е станало с него,

# 469

Ето за това говоря, ама не е само там така. За осветлението, контейнери за боклук и др. не чух и дума, а тези с колите са късметлии. Нищо не е нормално за европейска столица в 21 век. Това г-жа Фандъкова ли беше към края на видеото и защо прекъсна записа?!?

https://youtu.be/gZ-U13Oo6tM?t=700

Строителите плащат на общината за разрешения и прочие, хората плащат данъци на общината за покупка на имот и след това данък сгради и такси смет, заплатите на господата архитекти пак се плащат от бюджета т.е. хората, ако не греша. Е и на къде отиваме?!?

А иначе ни бива да позираме при поредното рязане на лентички и да се хвалим пред чужденците с култура и колко много сме постигнали през годините.

Добре, че ги возят от Брюксел в кордони и по хеликоптери, като ни дойдат на гости, че иначе и домашните ни любимци ще се изчервят от срам в какво гето живеем.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 19:52 от pooh06

# 470
За какъв късмет говорим? Отиваш, гледаш, купуваш.
Това, че някой е нямал за 2 пари акъл и е изсипал торба пари за посочената снимка, не е до късмет. А до пълна липса на мислене. После реват.
Нещо не ме разбра, не говоря даже за строителство на зелено. Става дума отиваш, гледаш, купуваш и след 2 години пред (или зад) блока изниква нов строеж.

# 471
Или строителя на затворен комплекс сменя страната на рампата пред блока и трябва от утре да обикаляш квартала, за да си влезеш удома (реален случай на мои близки).

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 19:54 от pooh06

# 472
оф, ай стига вече. Кво като ти се е наложило веднъж или 2 пъти да обиколиш? Нали някога са строили и твоят блок, и тогава някой строите е създават неудобства на тогавашните комшии?
Wink
не вярвам да са отишли на оня свят заради строителството

# 473
Оф, ай да не пилим мозък. На мен ще се наложи няколко пъти, но те и техните съседи всеки ден по няколко пъти. Какво са само някакви си 1000+ метра.. И вместо лицето да е на булеварда е в задния му двор по една разбита  улица. В бонус получават и няколко непредвидени блока на мястото на паркинга, зеленина и детски площадки. Ама немогат да се жалват на КЗП, нито ще им върнат парите или заменят апартамента. Всеки праи кво си иска - ей зат'ва сме на т'ва дередже..

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 21:53 от pooh06

# 474
Наистина много рядко изпадат там оферти. Да им се чудиш на тези хора защо не искат да се отърват от имотите си.
Отделен е въпросът и дали самите имоти са читави/отговарят на търсенето, трети и много съществен въпрос е финансовият, естествено.
Таф нали следи района, беше коментирала един апартамент на 2 ет. на ъгъла на Петра и Стара планина. Беше с недостатъци като разпределение, сравнително тъмен, за ремонт. Не знам какво е станало с него,
Мандаринке, попитай ЧС дали парите, които даде за нейният апартамент биха стигнали за аналогичен около Александър Невски, Народен театър или Витошка например.

# 475
Мандаринке, попитай ЧС дали парите, които даде за нейният апартамент биха стигнали за аналогичен около Александър Невски, Народен театър или Витошка например.

Нещата не са толкова прости, а се преплитат много фактори, трудно ми е да кажа кой доминира, затова ще изредя:
- Родена съм около площад Славейков и с кеф избягах от там, не съм и търсила да се върна пак в топ центъра;
- Свикнала съм с квартала около парка "Заимов" и затова исках нещо пак там;
- Исках непременно НС (СС си имаме още, стои празно), а в споменатите райони няма много такова;
- Парите сигурно биха стигнали и за апартамент там, може би не най-наточения, но от друга страна предпочитам да дам 100 000 и да спестя още 100 000, които щяха да ми трябват за нещо съвсем престижно. Аз съм практичен човек и държа на минималната достатъчност;
- От доста време си имах една концепция "жилище за старини", но иначе не съм търсила жилище, съвсем случайно попаднах на това, отговаряше на повечето изисквания, хареса ми и за седмица го купихме. Не съм и търсила дали случайно няма нещо по-добро. После огледах в района и нямаше. 

Сигурно има и още, но и това стига. Истината е, че никога не съм се натискала за споменатите от теб райони и наистина си харесвам квартала, а не живея там заради липсата на пари за по-добро.

# 476

Ето за това говоря, ама не е само там така. За осветлението, контейнери за боклук и др. не чух и дума, а тези с колите са късметлии. Нищо не е нормално за европейска столица в 21 век. Това г-жа Фандъкова ли беше към края на видеото и защо прекъсна записа?!?

https://youtu.be/gZ-U13Oo6tM?t=700

Строителите плащат на общината за разрешения и прочие, хората плащат данъци на общината за покупка на имот и след това данък сгради и такси смет, заплатите на господата архитекти пак се плащат от бюджета т.е. хората, ако не греша. Е и на къде отиваме?!?

А иначе ни бива да позираме при поредното рязане на лентички и да се хвалим пред чужденците с култура и колко много сме постигнали през годините.

Добре, че ги возят от Брюксел в кордони и по хеликоптери, като ни дойдат на гости, че иначе и домашните ни любимци ще се изчервят от срам в какво гето живеем.

Таксата за разрешение за строеж покрива само разходите за самото разглеждане. Нищо от тази такса не отива за инфраструктура. Като цяло столична община въобще не се грижи за инфрастуктурата около новите сгради. Ако строителят има желание може да направи нещо. Ако няма така си и остава.

Като цяло СО нямат никакво желание да се подобри инфраструктурата в София. А пари за инфраструктура не знам от къде се събират и колко се събират, но явно не е много и в близките поне 4 години това няма да се промени.

# 477
Аз се чудя , с кой акъл са купили апартаментите.
И аз имам апартамент в МЛ, но отстоянието с отсрещния блок е 20 метра (това с най-близкият блок)
Всъщност е въпрос на късмет. Аз като съм купувал в Манастирски Ливади имаше точно 4 блока около грозната сграда от Тошово време. Обаче сега изобщо не е така. Те повечето хора и срещу това негодуват, когато взимат им се обещава едно, в последствие се оказва съвсем друго...
Сега разбирам защо яростно защитаваше ползването на лични автомобили из София. За Вас, дето сте се пре**али там трябва да ви направят отстъпка в синя зона.

# 478
Трябва ли да се интересуваме от синята зона?

# 479

Нещата не са толкова прости, а се преплитат много фактори, трудно ми е да кажа кой доминира, затова ще изредя:
- Родена съм около площад Славейков и с кеф избягах от там, не съм и търсила да се върна пак в топ центъра;
- Свикнала съм с квартала около парка "Заимов" и затова исках нещо пак там;
- Исках непременно НС (СС си имаме още, стои празно), а в споменатите райони няма много такова;
- Парите сигурно биха стигнали и за апартамент там, може би не най-наточения, но от друга страна предпочитам да дам 100 000 и да спестя още 100 000, които щяха да ми трябват за нещо съвсем престижно. Аз съм практичен човек и държа на минималната достатъчност;
- От доста време си имах една концепция "жилище за старини", но иначе не съм търсила жилище, съвсем случайно попаднах на това, отговаряше на повечето изисквания, хареса ми и за седмица го купихме. Не съм и търсила дали случайно няма нещо по-добро. После огледах в района и нямаше.  

Сигурно има и още, но и това стига. Истината е, че никога не съм се натискала за споменатите от теб райони и наистина си харесвам квартала, а не живея там заради липсата на пари за по-добро.
 Сама каза, че щеше да ти струва поне 100 000 евро повече за да купиш аналогично ново строителство в топ център. Отделен въпрос е, че както също каза в този район такова почти напълно липства. Цените ясно показват коя е по-желаната част на центъра. П.П. Аз ако трябва да избирам между апартамент в НЯКОИ части на Ман Ли и Кръстова вада спрямо района на Лъвов мост, Сливница и Сточна гара ще предпочета първото. Пак подчертавам, че става дума за определени части от тези два квартала. П.П.2 Между района близък до Мария Луиза и този от СМГ до Дондуков не виждам прилика. Твоят и на мандаринката район определено е по-приятен, въпреки че е по-отдалечен и няма метро. От контингента разположен около Мария Луиза направо ме втриса.

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 02:08 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт