Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 25 юни 2020, 17:28 ч.

Дали ме използва

 • 5 628
 • 197
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: X
... а той твърди, че след брака ставало на половина мое..

Става, ама не в България. Laughing
заблудена съм... научих си урока, макар че късно

# 46
 • Мнения: 870
Негова е, защото... той така ти казва, или си видяла документите на имота?

# 47
 • Мнения: 3 620
Момиче мило, дали си си научила урока или не не знам, май по-скоро не, щом още се чудиш дали те използва. Прецени добре дали искаш брак с тоЗ индивид и не наливай повече пари.

# 48
 • Мнения: 5 710
Мела, бъди по-отговорна занапред и не се доверявай на всяка приказка. Ползваш интернет, в него можеш да намериш всичко, което те интересува и за което не си сигурна.

# 49
 • Мнения: 269
Ако двама или повече души са ти казали, че те използва, много е вероятно да е така. Сега и тук ти казаха. Надявам се да се съвземеш и да се погрижиш за себе си.

# 50
 • Мнения: 17 215
Скрит текст:
Не знам къде се развива действието, но се питам- този юнак не работи ли, социално слаб ли е, та авторката нарива пари в ремонти, че и се натиска да му изплаща кредита?
И основното- той я е излъгал за собствеността директно, за да й измъкне паричките.
Колко може още да му вярва и да се съмнява дали я използва?

За мен, още днес трябва да му постави ребром сметката- дала е толкова пари, които представляват едиколкоси процента от пазарната цена на къщата.
Да й ги прехвърли тези проценти, за да продължат да влагат "на чисто" в бъдещето си като семейство.

Само се съмнявам, че той ще прехвърли каквото и да било.
Наскоро научих, че къщата предобита преди брака си остава за него за цял живот.. а той твърди, че след брака ставало на половина мое..

Има вариант, ако ти прехвърли половината, по напред беше писала, че така обещал - след брака да го направи. Не ми се ще да приемам, че е мошеник и те използва, не го познавам, но ти живееш с него, би трябвало да го усетиш що за човек е, колкото и да го обичаш. Това, че и други отстрани смятат, че те използва, вече е някакъв знак, без задължително да са прави. Все пак спри да наливаш средства в ремонти и за каквото там даваш, щом е негова къщата, нека сам си я оправя.

Скрит текст:
Така, понеже нямам никакъв опит с имоти, нямам си и никой, аз се доверих на този човек.. той ми каза, така, така.. че къщата ставало на половина мое след брака. Понеже много го обичам, а казват, че любовта е сляпа, а и не разбирах, бях на 19, като почнах да живея с него. И като цяло не ме интересуваше къщата му, но след време осъзнах, колко пари съм дала от моите спестявания, а и разбрах, че къща предобита преди брака си остава негова. Казах му го това и той ми каза, че след брака ще ми прехвърли къщата 🤔😅 но как след брака..? Неразбирам.. аз съм глупавата, признавам си, затова че се доверих..

# 51
 • Мнения: 8
Ти нещо за брак чувала ли си?
Някой жени не искат да се омъжват като мен. 🙂
Та съвета ми е може и да те използва и аз имах такава връзка. Внимавай какво даваш за него, защото в някой случай излиза много лошо🖤🙂

# 52
 • Мнения: 866
Искаш ли съвет какво може да направиш от тук насетне или ако ще избереш варианта да пиеш една вода и да започнеш на чисто, няма да има нужда от съвет. Но ти си толкова влюбена, че нямам съмнение кое ще избереш. Ако не е тайна сподели колко пари хвърли по тая къща, колко плащаш за кредита.

Най-доброто решение е консултация със адвокат по семейно право. В България закона позволява да се правят "брачни договори", те могат да се правят преди или след брака. Уточнявам, че те обхващат придобивките след брака, но в договора може да се уточни как да се раздели имуществото и това което вече е налично и за което си наливала пари.

Това нещо трябва да го направиш и то е най-добрият тест, с който ще разбереш дали ти си най-важното нещо за него или те използва. Като му кажеш, че искаш да сключете брачен договор (който ако направите, но след това не сключите брак. договора няма сила). Ако той почне да се дърпа и да не иска такъв договор и да овърта, значи всичко е ясно.

Яд ме е за теб, защото на всичкото отговор си нямаш мама и татко и ако един мъж използва момиче в такова положение е още по отвратително. Тези мнения които получаваш, че навярно те използва има лесен начин да разбереш дали наистина е така и си длъжна да го тестваш. Защото колкото по-рано разбереш толкова по-добре.

# 53
 • Мнения: 3 177
“Дали ме използва” - да.

# 54
 • София
 • Мнения: 21 438
заблудена съм... научих си урока, макар че късно

Все още не си в безопасност.
Значи, без да сте в брак, той смята че е нормално да наливаш пари в къщата, че и да му изплащаш кредита.
Но, не е нормално да ти прехвърли част от къщата.

Но, като се ожените, щял да го направи.
Силно ме съмнява.
Според мен, разчита че след като се омъжиш, ще спреш със спорта, ще спреш да печелиш и ще станеш зависима от него отвсякъде.
Без пари, без твое жилище и с едно дете, като те обзаведе, няма къде да ходиш.
Нямаш и защита от родители, за съжаление.

Затова, мисли, пази се от обвързване, което може да те закопае, докато не изясниш ситуацията.

# 55
 • Мнения: 1 461
Все пак, за колко пари става въпрос ? Ти други сметки плащаш ли по време на общото съжителство ? Колко му е заемът , какви доходи имате ? Защо ще се жените след една година , а не сега ?

# 56
 • Мнения: 531
Mella,голи приказки и празни обещания будят недоверие.За мен такъв човек моментално "олеква"А и ваши познати(приятели) са го усетили. В една връзка (брак) доверието е толкова важно,колкото и любовта.
Не поемай кредита му,запознай се с юредическите въпроси и тогава вземай решения.

# 57
 • София
 • Мнения: 3 390
Моля авторката да обясни за тази 1 г. колко точно пари е наляла в имота на гаджето си? И под формата на какво (режийни, мебели, строеж, посуда)? Каква сума остава да се изплати и дали момчето е приело това изплащане? Как си разпределяте разходите по общите харчове - сметки, домакинство, храна? За какъв точно ремонт става дума?
Тази 1 г. колко точно е - 10, 12, 14 месеца?
Заемът под формата на потребителски кредит ли е или е ипотека за жилището? То с ипотека ли е закупено от младежа, с негови средства ли или е наследство?
Той на каква възраст е?

# 58
 • Мнения: X
Негова е, защото... той така ти казва, или си видяла документите на имота?
той купи къщата преди 3 години, а ние сме заедно от 4, но от една година живеем заедно. Сигурна съм, че е негова

# 59
 • Мнения: X
Моля авторката да обясни за тази 1 г. колко точно пари е наляла в имота на гаджето си? И под формата на какво (режийни, мебели, строеж, посуда)? Каква сума остава да се изплати и дали момчето е приело това изплащане? Как си разпределяте разходите по общите харчове - сметки, домакинство, храна? За какъв точно ремонт става дума?
Тази 1 г. колко точно е - 10, 12, 14 месеца?
Заемът под формата на потребителски кредит ли е или е ипотека за жилището? То с ипотека ли е закупено от младежа, с негови средства ли или е наследство?
Той на каква възраст е?
Той е на 29, а аз наскоро станах на 21, за една година долу горе 25 000 налях в имота му, и около 24 000 има заем. Ипотечен е..  в началото искаше да му платя заема и аз бях съгласна, но след като научих за къщата предобита преди брака си остава негова.. пък сега не иска да му платя заема... иска да си купим друго жилище, а аз имам около 20 000, да си дам парите и той да тегли заем и така да купим...  И така аз ще остана без никакви пари..

Общи условия

Активация на акаунт