Топло лято идва вече, расте ДЕКЕМВРИйското човече ! {тема 4/2020}

• 27 631
  • 768
  •   1
Отговори
# 540
По темата за раждането дали естествено или "операция от бебе" ще помоля да не бъдем крайни в изказванията си Simple Smile
Само ще отбележа, че много започнали естествено раждане жени са били безобразно рязани отдолу, защото на АГ не му се е чакало или друга "страхотна" практика сред часове мъки - секцио по спещност, когато тоновете на детето вече са паднали и родилката бере душа.
В тези случаи възтановяването едно, че е по-бавно, а и често жените не искат друго дете, заради преживяното.
Аз уважавам и решение, взето на база лично себепознаване - след реална преценка, че няма да могат да се справят с болката, са избрали секцио.
Всеки сам преценява за тялото си и избира начина, по който ще дари живот. Това не е спор при маникюристката, в който тя е наложила мнението си с какъв цвят ще ходя през следващият месец Simple Smile

# 541
  • Sofia
Че кой се е произнасял за или против? И двата варианта на раждане са ок. Просто в България нещата са прекалени. Да не забравяме, че освен болката на майката и възстановителния и период, гледаме и кое е най-добро за бебето.

# 542
Жанинче, ти си ветеран Heart, за което моите уважения, но все пак, не мисля, че преминаването през родовия канал е по-малко стресиращо от изваждането през пупата.

# 543
Лали , стресиращо за кого, за бебето ли?
Най- нормално и хубаво е да си е нормално раждането. Вече има толкова варианти за обезболяване , че не се усеща болка, а само напъните.
Вече като има индикации за секцио - Да, но май и при секцио си е стресиращо за бебето,а болката е после за теб. В момента, в който родиш забравяш всякаква болка,на втория час се разхождах и исках бебето при мен.(Нормално с епидурална 2006г)
Но всеки си знае и тялото си е негово, всеки има различен праг на болка. Като дойде времето ще го изберете. Да стигнем до раждане всички пожелавам, и то на износени бебета.
Най- важното за мен е ако има проблем да се вземат навременно мерки, защото има и хора които решават да раждат сами вкъщи,а това вече е прекалено, ама то те и не пишат по форуми май ...

Скруби стискам палци за утре. Аз не посмях да се престраша за серклаж,а и докторите не са категорични. Ще лежа.Дано не стане някой фал. Нямам контракции и да се скъсява засега.
Незнам как при теб така изведнъж стана,ама и ти не се спираше май?

# 544
  • Sofia
Жанинче, ти си ветеран Heart, за което моите уважения, но все пак, не мисля, че преминаването през родовия канал е по-малко стресиращо от изваждането през пупата.
Не става дума за стрес. Всичко е до лекар. При добре водено раждане, няма нищо по-добро от нормалното - за бебе и за майка.
В окръжна болница се стремят раждането да е максимално до естественото - разхождане, пукане на мехура в крайната фаза, обезболяване, не се прави епизиотомии, освен ако не се налага..Едва ли има нещо ново, което да кажа по темата Simple Smile

# 545
И аз като Мара подробната да си кажа мнението за раждането.  Според мен секциото стана толкова популярно не само защото е по-високо платено , по-бързо и за клиниката и за жената, НО и защото нормалното израждане иска по-високо квалифицирани лекари, тъй като крие риск от родов травматизъм за детето ( хематоми по тялото, изкълчени ръчички и крачета на детето), така и за родилката, като вътрешни и външни разкъсвания. За съжаление намаляват лекарите,  които са с такива познания.  Да не говорим, че по някои от частните болници вече секциото е без срязване на коремни мускули, а с тяхното екартиране настрани, което намалява  времето за следродово възстановяване. Сложна работа са тези разсъждения тука. Засега искам да раждам нормално. В 21 век живеем, кой както иска да ражда.
Изгубен, преди 3 седмици на ЖК ми нямаше нищо на шийката. Тези дни си мислех дали онова бъркане за цитонамазката,  за което ви писах, че все едно ми взеха проба от гърлото ама с бъркане отдолу, не ми е раздразнило шийката. Аз нямам контракции,  стягания, дърпания, пробождания.....въобще добре се чувствам и това бе голяма изненада за мен.

# 546
Аз точно заради тази цитонамазка ще сменям гинеколога по ЗК.
Имам правена ноември 2019 и я питах дали ще я признае, а онази жена като полудя, като се развика по мен и мъжът ми, много грозно Dizzy Face
За мен си е инвазивно изследване (страшно много се стараят да изчегъртат повечко клетки от цервикса) и нито миналата бременност дадох, нито тази мисля да поддам.
Отделно да се опрача до край държи да правя обременяване в 20 гс, при положение, че и казах, че вече съм го правила и съм с поставена диагноза, на диета и се следя с глюкомер и ще и го занеса разпечатано.
Ииии съвсем и падна пердето, когато я уведомих, че ще и занеса направена микробиология, тъй като се следя и в Шейново, а там пакета ми е платен и това изследване се прави стандартно, а ако имам оплакване ще си пусна секрет при нея.

Последна редакция: нд, 12 юли 2020, 20:15 от Lali1504

# 547
  • София
Масово докторите в България бутат към секцио. Това е факт и ако някой го отрече, значи или не живее тук, или откровено лъже. Grinning
По-лесно им е на тях, нагласят си графика и т.н.
Всяка втора жена е с едро бебе, тесен таз и прочие. Grinning

Не ми се вярва цитонамазка да доведе до такъв проблем... Но пък кой знае.
Може би зависи и от доктора как взима пробата.
Моята е много нежна и внимателна за всяко нещо. Blush
Каквото каже - правим, все пак тя е лекаря.

# 548
За цитонамазката АГ по ЗК каза в 15г.с. че няма да ми взима,защото е излишно вече да травмираме шийката.Имам взимана 2017год. Close
След това ме гледа с вагинален и ме прати за второ мнение за шийката.Не е знаел нещо предварително че ми е скъсена,просто каза че щом досега не е взета по-добре да не взимаме вече.
Незнам....
Ти след цитонамазката имаше ли нещо кървене,знам ли....
Чак да се скъси толковА. А преди мерена ли ти е? Че не помня.

Е обаче момичета признавам в интересни времена бременеем. Аз от месец март не съм излизала дето се вика.
Ще има какво да разказваме. То не беше вирус- ден , два,то не беше КПП, ограничения,стрес,тревоги ,а сега тези събития в София. Мен много ме кефят.
Незнам кой на кого симпатизира тук,но самия факт , че народа се събуди и отстоява искания ме радва много.
Та от четири дни не ми е скучно. И на Плажа директно вчера бях. .
С това лежане ако взема надомно нещо да работя ще е добре Ама и така не е скучно.
Интересно, че има изказвания че ще е до 16.07.
И жалкото е че има ранени деца. Дано няма жертви.

# 549
Много благодаря Simple Smile Купихме го от Хиполенд в мол Парадайс. Иначе производителя има сайт - ето го: https://www.organic.dafra.biz/bebeshka-shapka-s-kartinka-789.html

Uffie63 страхотно комплектче.От къде го взехте?
Аз имам едно наум да съставя списък кое и откъде,ще гледам да е от едно място,и след като се роди живо и здраво ще пратя дъщеря ми и мъжа да ги купят нещата. За два дни ще се изпере и изсъхне комплект за изписване.Та така. Нищичко няма да купя. Айде към след седми месец една шапка да речем.
А такива големи като кошара абсурд. Като се приберем,ме оставят да си почиваме и отиват за кошарата. Абе ще го измислим,само да дойде време.

Милита, ако четеш...нали беше писала , че някъде ти бяха казали за тази хромозома, че е по- добре че е момиче, че само ще е по- изнервено. Направи пак консултация там и тогава взимай решение.

# 550
Момичета ,мина ми серклажа.  Очаквах да е нещо травматично, но бе много леко и спокойно. Др Христов ме прегледа в отделението. Смъкнаха ме в операционна- там всички бяха много усмихнати и готини, с забавни шапки на цветенце, мечета и прочие. Като се събудих, си бях в стаята и др Христов пак мина да ме пита как съм. Човекът е не само професионалист,  ама и човек ако ме разбирате какво искам да кажа. Сега искам да изям един слон, много съм гладна.

# 551
skrubi, радвам се, че всичко е минало добре. С пълна упойка ли се прави серклажа?

# 552
Srubi, хапвай си и си почивай Heart

# 553
skrubi, и аз се радвам, че всичко е минало добре!

Бързо възстановяване! ❤️

# 554
Фифи, упойката е пълна, но е траела двайсетина минути.

Общи условия

Активация на акаунт