Топло лято идва вече, расте ДЕКЕМВРИйското човече ! {тема 4/2020}

• 27 636
  • 768
  •   1
Отговори
# 480
Mylitta, много съжалявам за случилото се. И аз минах през подобно.. фетална, хорион, консултации и е ужасно. За мен беше разбира що. Но в НГЛ са уникални специалисти, вярвам им на 100%. При нас мъжа се беше травмирал след това и мислеше че може и в него да е проблема и в НГЛ много подробно му обясниха че  няма причина за такива мисли и ако няма в семейството рецидив няма страшно и вече имаме едно доказателство за думите им и едно на път.

# 481
Даниела, това е направо ужасно, как е възможно да се случва подобно нещо, а още повече никой да не се намесва?! Пуснете жалба в полицията и/или прокуратурата, насилниците не трябва да живеят с чувство за безнаказаност!
Надявам се с бебето ви всичко да е наред и вие да сте възстановите бързо!

Момичета, желая на всички ви много спокойни и приятни почивни дни, дано всичко лошо е зад гърба на всяка от нас!

# 482
Благодаря ви за подкрепата и милите думи 😘 Консултацията я направих в София в Национална генетична лаборатория с проф. Савов и д-р Барадинова(дано не бъркам името), препоръча мк ги лично Кременски. На фетална е наред, няма тризомии, но тази хромозомна аномалия не може да се сбърка Sad Ще говоря и с д-р Стоилов от Селена във вторник, но просто шансовете да е сериозно увредено са много големи.

# 483
mylitta, да разбирам ли, че специалистите по фетална морфология не виждат проблеми в развитието на бебето на прегледите и ако не бяха тестове и изследвания, нямаше да се знае за аномалията? Извинявай, ако съм пропуснала тази информация в публикациите ти. Желая ти успешен развой на ситуацията! Flowers Four Leaf Clover

# 484
Mylitta, много съжалявам и ти стискам палци да преминеш възможно най-леко през това. Sad Не мога да си представя как се чувстваш, но може би на твое място бих постъпила по същия начин. Все пак се надявам нещата да се развият по по-добър начин. Стискам ти палци! Кураж  и успех! ❤

Daniela, отвратителна случка. Не оставяйте ненормалниците да им се размине. Пожелавам ти да успееш бързо да забравиш за случката. Simple Smile

Иначе момичета, вчера лекарката потвърди категорично , че ще си имаме момиче 🌸🎀💓. Много се зарадвах, защото много мечтаех за момиче, а и все си говорехме и я наричахме Далия 🤷🏻♀🙈. ММ и той е супер щастлив. Направихме и първата покупка за бебето, от вас разбрах, че трябва да е шапка, но не се стърпяхме и купихме цял комплект с шапка. Цветовете са неутрални, за да не се окаже накрая, че Далия е някой мъж 😂

# 485
Uffie63 страхотно комплектче.От къде го взехте?
Аз имам едно наум да съставя списък кое и откъде,ще гледам да е от едно място,и след като се роди живо и здраво ще пратя дъщеря ми и мъжа да ги купят нещата. За два дни ще се изпере и изсъхне комплект за изписване.Та така. Нищичко няма да купя. Айде към след седми месец една шапка да речем.
А такива големи като кошара абсурд. Като се приберем,ме оставят да си почиваме и отиват за кошарата. Абе ще го измислим,само да дойде време.

Милита, ако четеш...нали беше писала , че някъде ти бяха казали за тази хромозома, че е по- добре че е момиче, че само ще е по- изнервено. Направи пак консултация там и тогава взимай решение.

# 486
Uffie, честито, ще връзваш панделки Ribbon много хубаво, че все пак сте взели комплекта в неутрални цветове!
А момочета, вие вече оглеждате ли се за мебели, колички, по-големи покупки?
Помня, че Рейв, ходят до различни магазини всеки уикенд, някъде харесахте ли нещо?

# 487
  • Sofia
Uffie63 страхотно комплектче.От къде го взехте?
Аз имам едно наум да съставя списък кое и откъде,ще гледам да е от едно място,и след като се роди живо и здраво ще пратя дъщеря ми и мъжа да ги купят нещата. За два дни ще се изпере и изсъхне комплект за изписване.Та така. Нищичко няма да купя. Айде към след седми месец една шапка да речем.
А такива големи като кошара абсурд. Като се приберем,ме оставят да си почиваме и отиват за кошарата. Абе ще го измислим,само да дойде време.

Милита, ако четеш...нали беше писала , че някъде ти бяха казали за тази хромозома, че е по- добре че е момиче, че само ще е по- изнервено. Направи пак консултация там и тогава взимай решение.
Не е само до изнервеност. Може да прочетеш за синдрома свръх жена или тризомия на Х хромозомата . Обикновено са високи, с затруднения в образователния процес, дислексия, леко умствено изоставане, което никой не може да гарантира в каква степен ще е. Просто при момче с такава аномалия е сигурно, че ще е с бавно развитие.
При условие, че е спонтанно заченато, имат вече едно детенце, аз бих постъпила по същия начин като Милита.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 12:39 от janin4eto_87

# 488
Жанинчето е права.  Това на бебето на Милита се нарича синдром на свръхжена.  Винаги е свързано с някаква степен на забавено умствено развитие. Физически плода няма отклонения от развитието.  Даже според мен Милита е извадила супер късмет, че си е пуснала генетично изследване и са го засякли това.
Ето ви една снимка от "хотела".......добре че има кафе и телевизия, че времето се влачи направо. Днес др. Христов ми каза, че ще ме шие в понеделник. Шийката този път я измери 20мм, но каза че пак е къса за 18та седмица и серклаж ще има.

# 489
  • София
милитта, имаш ли някаква връзка в чужбина, и там да се консултираш. Cry
Дженна, правилно помниш, обикаляме като коне из магазините. Flushed
Засега няма нещо, което да ни е грабнало дотолкова, че да си кажем 'това е, взимаме го'. Close
Тествах вече доста колички. Е там ми е най-голямата драма. Много изисквания, а ограничен бюджет. Grin
Е така трудно ще стане. Grinning
Другото, което обмислям, е да взема наистина висок клас количка, но да е втора употреба. Но сякаш ми се иска поне креватчето и количката да са ми нови, пък за други неща мога да направя компромис и да са употребявани. Grin
Наистина си е за второ висше това с покупките. NerdMask

Много ми се иска, вляза ли в 9ти месец, да съм готова с всичко и да ми остане само пране на дрешки, багаж за болницата и т.н.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 13:55 от rave

# 490
Rave на кои модели колички си се спряла?
Миналата година, тактиката ми беше да съм набелязала всичко, за да може после таткото да накупи необходимото докато съм в болницата. От суеверие не исках да пазарувам предварително, но в последствие взехме доста неща, защото бяха с 20% и нагоре отстъпка и просто не се сдържах Blush
Няма да забравя как ходих да гледам няколко колички втора ръка, ами след втората, която извадиха от мазето и миришеше на мухъл реших, че ще вземем нова количка и приключваме въпроса.
В началото исках Mutsy, но след като я побутах в Хиполенд лъсна колко ми е ниско шасито. В крайна сметка взехме CAM fashion, много добра количка 3в1. В момента това, че толкова настоявах за 3в1 отчитам като грешка. Коша за кола сме го ползвали точно 3 пъти до 6 месец на малката, когато и умаля и пътуването стана доста неприятно. Сега ще взема някакво столче втора ръка за не повече от 50 лв.
Понеже сме с малко жилище и нямам къде да слакидарам, малко преди да разберем, че и номер 2 е на път, продадох количката, ергономичното гнездо и електрическата люлка на номер 1 JoyAstonished Сега сме със Сybex balios s и мога да кажа, че и тази количка е много добра Hug

# 491
Рейв, споделям желанието ти, на мен даже ми се иска и по-рано да сме готови с повечето неща. Не вярвам в суеверия да не се купува по-рано и тн. Имам братя близнаци, които се родиха в 7ми месец, съвсем неочаквано, а у нас тогава течеше ремонт, нищо не беше готово и купено. Баща ми горкия се наложи светкавично да завърши ремонтните дойности и да накупи всичко! За това мисля, че не е лошо да си подготвен по-рано, никога не се знае какво ще стане.
Аз смятам също да вземем висок клас количка, защото ще се ползва ежедневно и дългосрочно, пък и с повечето разбити тротоари, бая зор ще вижда. За легло, честно казано се оглеждам и 2ра ръка, има много запазени, може само едно ново матраче да вземем.
Аз тествах разни колички на приятели като сме излизали на разходка. Хараса ми на Kikaboo една, много лека и маневрена беше. Има голяма разлика от количка до количка, много ще е сложно.. Обобено защото ММ е доста висок, ще трябва му е удобна и на него. Ще ми е много интересно като започнем с покупките и си споделяме кой какво е взел Hug

# 492
Аз да споделя за информация, ако ви се случи и на вас. Днес паднах по дупе и кръст по протежение на 3-4 стръмни, тесни стъпала и панталонките ми се намокриха обилно, кръста много ме заболя, имам ожулване и натъртване. Болки в корема нямам. Докторът каза да следя в рамките на половин час дали се напоява носна кърпипка. Дойдох в спешния в Шейново, правиха ми вагинален и коремен преглед и  тест за изтичане на води - отрицателен е. Вичко е наред, но се уплаших. Така че, повишено внимание! Иначе, бебето е 300 грама в 18+6. Вчера го усетих за първи път, със задна плацента съм.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 17:47 от Малага

# 493
Здравейте бъдещи мами, моят термин е на 02.12.20г. Вече съм във 20г.с. и се притеснявам, защото все още не усещам бебка,със предна плацента съм. На ФМ съм във петък ,но дотогава имам чувството че ще се побъркам, нормално ли е да не го усещам ?

# 494
Внимавайте.Ходете бавно.
Аз понякога вечер като ставам до wc и не светна,за да не будя никой, и се спъвам в просналото се насред пътя куче. Та вече светвам лампата,будя небудя някой....
То къде ли и ходя де,ама и на равното можеш да се спънеш.
Добре че няма нищо Малага. Пазете се всички.

Аз съм зле с носа, постоянно ми е запушен, единствено вечер преди да записвам пръскам Назик, та се отпушва и спя.Запушен ми е все едно с тапа. Незнам вече алергия ли е какво е,но взех тези капки от болницата като ми ги препоръча друга бременна мама. Тя беше същата. Не можеше да диша ако не си пръсне от тях.

Скруби,мн. модерно в Надежда. Този монитор за какво е над леглото?
Много бавно минава знам времето в болнична обстановка. Дано мине бързо при теб.
Аз засега няма да правя серклаж.Ще ме наблюдават по- често без серклаж и така.
Увеличи ми утрогестана на три пъти по две.. Не съм го спирала от началото тоз утрогестан. Направо абонамент.
За днес в 16,30 се регистрирах за някаква онлайн лекция има и томбола.
Ще ви пусна линка.
Ето линк:   https://www.facebook.com/1696643313950081/posts/272467865 … 537/   

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 16:19 от изгубен

Общи условия

Активация на акаунт