Семейството или родителите?

• 20 350
  • 612
  •   1
Отговори
# 240
1000-1500 може да е доходът на сина им.Като работи от няколко години нает , не е 10 000.
Издръжката на сестрата е дадена ,мачът свирен, но горчилката стои - пропуснати са свои мечти  и желания.Винаги се плаща, поне да си струва.
И не правете сметка на парите на момичето. Че  е наивно ,ясно, но се окопитва и проглежда. И не е страх за настоящето, а за бъдещето с тези хора и темпове на използвачество. като станат на 70 тези ,какво трябва - да ги носят сигурно.
Майка ми на 84  почина и дни преди това работеше из градината и продава от произведеното ,винаги е имала пари, дребни но редовни суми.
Младите  рано издават багажа ,като гледам по диреците, една възраст се губи, до 60 и над 80 са налепени. Който оцелял.

Пример за баби с имоти ,ми гледали сте ги и имало насреща нещо, тук какво има.
никой не ме убеди, че е готино да издържаш хора, годни да работят.Но оставили се на течението ден за ден.

# 241
Чакай, чакай, дай да направим една сметка на 'нормалните' доходи за 3 месеца. 500 лв за чужд заем, 500 лв за храна за старите. Дотук 1000. Отделно изплащането на имота. Колко ли е нормалният доход в случая се чудя.
Не, че ни е работа и на нас да броим чуждите пари, ама като сме почнали Simple Smile Кой ти каза, че плащат по 500 лв. месечно за кредита-заем Simple Smile Може и по 100 лв. на месец да са. Ако пък плащат по 500, ако не този, то другия месец ще приключат с него.
500 лв. за храна на възрастните множко ми се вижда. Вероятно само в очите на снахата са толкова, реално са наполовината. Девойката май обича числото 500 Wink Явно по-кръгло и впечатляващо й се вижда Simple Smile
За имота още нищо не плащат!

# 242
Пък и бабите сигурно не са били по на 50-60 години. Авторката се вижда, че не е мрънкала от самото начало, а след време, когато става ясно, че мама не е толкова болна /лекарите не го установяват/, че заеми чужди трябва да изплаща, да ги издържат за храна. Това не е помощ, защото се налага, а използване. И няма как човек, като го усети, да му е приятно.

# 243
Лабрекс, авторката сама казва. че това е от няколко месеца. Няма как да знаем дали е болна или не свекървата.

Сами са влезли в капана, но ми се струва тъпо да си скапват отношенията за подобни неща. Става дума за храна се пак, а не за яхти.

Ако харчат много възрастните, да седнат и да поговорят с какво ще им помагат и как. Ако е за храна, могат да купуват продукти и свекървата да готви.

# 244
Не, че ни е работа и на нас да броим чуждите пари, ама като сме почнали Simple Smile Кой ти каза, че плащат по 500 лв. месечно за кредита-заем Simple Smile Може и по 100 лв. на месец да са. Ако пък плащат по 500, ако не този, то другия месец ще приключат с него.
500 лв. за храна на възрастните множко ми се вижда. Вероятно само в очите на снахата са толкова, реално са наполовината. Девойката май обича числото 500 Wink Явно по-кръгло и впечатляващо й се вижда Simple Smile
За имота още нищо не плащат!
Ми някой писа 3 месеца, 1500, таман било, могат да го изплатят с нормален доход, колко му е.
Авторката пък писа за 20 лв на ден всеки ден. Това е повече от 500 лв.
За имота не плащат, но засега.

Аз лично смятам, че се полага помощ, не издръжка. Аз работя, и то в София работя, не в Долно Уйно, и не разполагам с 20 лв на ден. Егати патроните.

# 245
За можене, при желание и човещина, всичко може, ама защо да не я втресе, че милото дава пари за макя си Stuck Out Tongue Winking Eye

# 246
Ами за това се разговаря. Вместо да им се хвърлят 20 лева се сяда и се смятат разходите и се намира най-добрият вариант.

Бащата може да си намери работа и да се включи, свекървата работи и има билнични. Смятам, че е преекспонирано, макар че разбирам раздразнението на авторката.

# 247
Лабрекс, авторката сама казва. че това е от няколко месеца. Няма как да знаем дали е болна или не свекървата.

Скрит текст:
Сами са влезли в капана, но ми се струва тъпо да си скапват отношенията за подобни неща. Става дума за храна се пак, а не за яхти.

Ако харчат много възрастните, да седнат и да поговорят с какво ще им помагат и как. Ако е за храна, могат да купуват продукти и свекървата да готви.

Да, AGBSM, авторката също писа, че лекарите не намират болести. Пък и нали е пред очите ѝ, не мисля, че ако жената е зле, авторката ще подскача. На мен авторката ми се струва добронамерена, но отсреща не са ѝ отговорили със същото. А дали заемите са по 100 или 500, дали за храна са толкова парите, колкото е написала авторката, няма как да гадаем. Имаме нейната гледна точка, тя е имала нужда да сподели и потърси отговори, тя е пуснала темата. Аз се надявам, че обективно, доколкото е възможно, ни представя ситуацията. Ако лъже, какво печели, някое потупване по главицата и......това нито ще реши проблемите ѝ, нито ще даде отговори на въпросите ѝ, нито по някакъв начин ще ѝ помогне. Пък не ми изглежда пусната темата за развлечение.
Че прочетох това 20 лв на ден, ами по 30 дни това са си  600 лева.

# 248
Ама разбира се, че ще я втриса, нали като даде милото-служител, ще допълва тя-бизнесдамата.
И чети, че това е отскоро и се струпват наведнъж нежелание за работа и нежелание да се плащат борчове.
Аз сън не съм спала 2 години дали ми стигнат парите, като си платя заемите. Няма да забравя как си плащам тока в ИзиПей и една леля на 45-50 се хвали до мен на някакъв, че взела лаптоп на изплащане, спряла да го плаща и не можели да я намерят. Такава, ако се окаже майка на мое гадже, ще премисля скоростно бъдещето си с него. Моя бивш 50те стотинки, и той така - лежерно го кара. Теглил заем, пари в абсолютна сума има, обаче все не може да ги нареди, не изплаща заема, чака банката да дърпа минимална вноска. Голям идиот - вместо да изплати заема с 6 вноски, влачи 3 години, а лихвата се трупа. На него вечно не му стигаха парите, а живееше у майкини си.

# 249
Смятам, че авторката е притеснена и от там идва драмата.

Бих я посъветвала да не се комфронтират, а да поговорят и да напрявят някакъв бюджет докато свекарът си намери работа.

Все пак като се роди детето тези хора могат и да са от полза.

# 250
Сметки платени, кредит платен, по 20 лв на ден всеки ден, защо да се притесняват..
Имам дежа вю с един казус от миналото лято. По тази причина ми се върти един въпрос. А заведохте ли ги да ядат кюфтета?

# 251
Е, в началото някъде самата авторка спомена, че били помолили за 200 лв. хората. И синът отказвал, а тя се застъпила. Как и защо еднократните 200 лв. за 2-3 месеца станаха 500 на месец и по 20 на ден (дали Wink), тя си знае. Мое право е да не вярвам.

Мдааа, имахме си вече тук една велика бизнесдама преди време, и тя изчисляваше парите по дни и часове Wink

# 252
Под стрес са и тя и той, а и те най-вероятно. Нищо непоправимо няма в случая. Авторката каза, че добре съжителстват. Нека не си развалят отношенията.

# 253
Дасе махат от там и да отидат в нейното жилище. Едва ли ще й помагат, ако имат дете, свекървата не я виждам в ролята на всеотдайна баба, нито мързеливия свекър в ролята на грижовен дядо. А и майката на авторката едва ли ще я остави без помощ. Пък и с парите, с които сега плащат кредити и заеми, сметки, данъци и издръжка на родителите на момчето, ще могат да ползват и детегледачка. Да изкупят дяла от братовчед ката, да разделят партидите и да заключат имота. Ако искат да пуснат наематели или да го ползват като вила, но аз там не бих стъпила, докато свекървите са живи. На последните не бих давала пари, докато не изпаднат в истинска нужда за това - преклонна възраст, ниски пенсии, болест. И то само след като авторката и партньорът й са осигурили необходимото за тях и детето им, което сега не могат да си позволят. Съгласна съм с Уишмастър, че вместо да плащат дял и да издържат работоспособни хора е по-добре да инвестират в друг имот, на тяхно име и далеч от свекървите. Ако приятелят все пак иска тази къща, да сключи брак с авторката и да изкупят двамата дела на братовчедка му. За другата половина, каквото реши майка му, нейна си работа.

# 254
Чужд заем, особено такъв, мотан пет и повече години не бих плащала. Като тези 1500 лева не са голяма сума, свекървите да са ги изплатили сами. За пет години тези пари се изплащат, пада се по 25 лева на месец. Те обаче се правят на ударени, чакат жената да си ги поиска и ангажират с това авторката и приятеля й, които нямат нищо общо със заема. И като капак свекърът продължава да не работи, въпреки, че има заем, а свекървата симулира болести. Не, няма да се променят тези хора , трябва да се бяга от тях.
Авторката е трябвало да се усети преди години, когато са й поискали пари за здравни осигуровки и още не е живеела при тях. А тогава са били още по-млади и работоспособни. Трябвало е да й светне, че нещо не е наред с тези хора да не работят.

Общи условия

Активация на акаунт