Семейството или родителите?

• 20 360
  • 612
  •   1
Отговори
# 225
Авторката да изплати дела на свекървата. Къщата ще стане тяхна, свекървата ще има пари.
Не е ли същоот да я изплаща с издръжка, че и повече може да излезе.За какъв чеп и  е...

# 226

Авторката да изплати дела на свекървата. Къщата ще стане тяхна, свекървата ще има пари.
Да бе.. после да ми каже, че искам да я гоня. Аз зор за точно този имот нямам. Подкрепям мъжа до мен в решението да запази къщата за него. Нито документално ще е моя, нито искам това. Както казах имоти си имам от моите родители.  Не искам нищо от тях, просто да са нормални хора, които работят и си плащат сметките. Нито веднъж някой от тях не е дошъл да каже "дайте да видим нещо работа в интернет". Майка му почна работа насила, защото аз я развозвах по интервюта, уредени и намерени от мен. Нямаше избор. Просто на тях не им пука. Сметки платени, кредит платен, по 20 лв на ден всеки ден, защо да се притесняват..

# 227
Ами промени нещо. Явно от теб зависи.

# 228
Еха, може ли и аз да дойда на тази хранилка?

# 229
Е каквото човек сам си направи, и цяло село не може. На мен лично ми дожаля за "старите" 50 годишни, дето снахата ги води по интервюта и ги разнася по форумите.

# 230
На снахата другият й избор какъв е? Единият - да спре дотациите и да почнат старите да коват сина как булката не става и топката пак да остане у него след 10 години. Другият - отсега да се разделят.
Не виждам лошо в разнасянето, ако преди това съм казала на човека мнението си и той не откиня. Ако толкоз някой го е срам да не бъде разнасян, проблемът не е само у клюкарчето.

# 231
Да си отива в жилището и ако мъжът й иска, ще я последва.

# 232
Скрит текст:
1. Първо скоро изчислих, че ситуацията е от Февруари месеца - повече от три месеца.
2. Кредита е на наше име, за да върнем 1500 лв. на жена, от която са взимали преди 5 + години.
3. Уточнение за свекървата, която защитавате:
- продава имот и изяжда парите
- синът и преди да се съберем закупи на родителите си пералня, печка, хладилник + уреждане на други сметки - извинявайте, ама не е нормално хора на 50 години да чакат от 19 годишния си син гореизброените неща!
4. Великата къща на свеки е с неплатени данъци от над 7 години, които твърде вероятно ние ще платим, макар че живеем тук от две и ако е коректно би трябвало да платим данъци 50% за две години.
5. 3. Нямаме против да плащаме къщата, редно е и съм се съгласила, но имам против да ги издържам, да им плащам заемите, кредитите, сметките и къщата едновременно! Освен да ида на някоя магистрала, за да им задоволя нуждите?
4. Имам против да издържам работоспособни хора! Издържам е различно от това да платя въглища, да помогна за лекарства и т.н.!
1500 лв. не е толкова голяма сума за днешно време и заплати. Ти така се притръшка, все едно са 10000 Simple Smile Съгласна съм, не е приятно да ги даваш от своя джоб, особено когато не си взимал ти, но ще им ударите едно рамо, щом се налага. А после можете да се договорите да ви ги върнат след време, на малки вноски, като започнат да получават заплати. Или по някакъв друг начин.
Като са продали имот, парите сигурно са ги вкарали я в къщата, я в коремчето на мъжа ти. Не ги е изяла сама жената.
Синът какво е купувал за къщата, като е живял в едно домакинство с тях, теб не те бърка. Няма нужда да броиш чуждите пари. Не вярвам той да брои твоите и на майка ти!
Великата къща на село надали иска велики данъци. Още повече, че на свекървата се падат половината от тях. А има и давност на задълженията.
Работоспособните хора ще си намерят работа при първа възможност. Убедена съм, че съвсем не им е приятно да гледат намусената физиономия на снахата и нямат никакво желание да чакат на вас. Просто сега моментът е труден за много по-млади хора, какво да говорим за хора пред пенсия. Но ти хубаво си помисли занапред как ще живееш с тях под един покрив, ако за няколко месеца не можа да им влезеш в затрудненото положение, да не правиш фасони и да не предизвикваш скандали и разправии.

Честно, все по-малко вярвам на тази история. Тръшка се за 1500 лв., но иначе готова да изплаща на мъжа си половин къща и нямала претенции за собственост!? Да, бе, да!

Галинор, не знам кой е вашият град, но къща на село, пък било и около София (освен ако не е в приградските кварталите) е далеч от споменатите от теб суми.

# 233
Какво значи далеч? Не помня да е казано, че къщата е на село. 2/3 от стария Овча купел е къщи или семейни кооперации, които са си малко по-голяма къща.
П. П. Извинявам се, върнах се да чета, вярно бащата е безработен, а къщата е извън София. Което не отменя въпросите ми.

# 234
Много съм любопитна коя от вас е изплатила на родителите на гаджето си нещо, да и направим паметник.
Другите не са интересни.

# 235
Много съм любопитна коя от вас е изплатила на родителите на гаджето си нещо, да и направим паметник.
Другите не са интересни.
[/quote

Издръжка на сестра по време на цялото студентстване брои ли се?! Няма да си го простя. Защото ми излезе много скъпо- не заради парите. Заради пропуснатите мои възможности.

# 236
Напълно съм съгласна с Птица. 1500 лв. са най-малкия проблем. За три месеца ри нормални доходи няма да се усетят.

Изплащането на дела на братовчедката също си е тяхно задължение, все пак те живеят в този имот и искат да живеят там.

Няколко месечно подпомагане на хора, останали без работа също е в реда на нещата.

Хипохондрията и воденето по леАкари също може да е така, но може и да не е. Аз съм много по-млада от свекървата, но в последно време съм супер изтощена без причина. Нямах идея какво ми е, но ми се е налагало да помоля детето да свърши нещо за мен. Иначе съм наконтена и не ми личи. Оказа се, че имам повече желязо и увеличени кръвни клетки, които водят до перманентна умора.

# 237
За никого не ми е жал в тази мизерна история. За авторката хич, дето се е навряла доброволно там, и то без да е никаква и това " моят мъж" може да остане в мечтите й. За мъжа й пак не ми е жал, защото си мисля, че е слабохарактерен и всеки го манипулира както си иска. И на 29 години не са млади, поне не в този смисъл. Старите няма да ги коментирам, ама не е луд, който яде баницата, както знаем.

# 238
Чакай, чакай, дай да направим една сметка на 'нормалните' доходи за 3 месеца. 500 лв за чужд заем, 500 лв за храна за старите. Дотук 1000. Отделно изплащането на имота. Колко ли е нормалният доход в случая се чудя.
Отделно, авторката писа, че въпросният заем е отпреди няколко години и от нежелание не е плащан, а не поради липса на пари. Подозирам, че това е причината авторката да се е наежила едва наскоро. Идва Гина и казва 'абе вашата майка взе от мен 1500 лв преди 3-5 години и не ги е върнала'. А нашата майка тъкмо се жалва нещо на тема липса на пари, невъзможност за работа и пречещи болести, последните - отречени от лекари. И аз да съм, и аз няма да съм възхитена от внезапно създалата се ситуация, в която моите пари отиват по вили и могили, защото друг се скатавал месеци и години.

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 21:22 от Анонимен

# 239
Аз лично, никога не бих живяла с родители, ако не е наложително да се грижа за тях, но познавам доста хора на които не им е проблем и се разбират.

Все пак в България условията са такива, а и си има и културни особености.

Аз съм живяла с две баби, макар, че те живееха при нас, защото бяха възрастни и самотни. Имаха си имоти и то добри.

Не виждам проблем младите да си изплатят дела и да си ползват етажа. Не виждам и проблем да се помага на родителите. Така съм научена. Просто съм стара и бабите ми са от поколение, в което не са работели заможните жени. При смяната на режима остават почти без доход. Нито майка ми, нто баща ми са повдигали въпроса за издръжата на бабите ми.

Общи условия

Активация на акаунт