Значи на теб твоите синове ти помагат, обаче този син няма право да помогне на родителите си, щото жена му е извадила сметалото и чатка на него. Ааа, на теб ти било неудобно да ти купуват пералня или дават кеш!? Ами откъде знаеш, че и на тези хора не им е неудобно

Свекървата къща си има! Половината си е нейна и никой не може да й я вземе. Тя на кого ще я остави тази половина, вече е въпрос на бъдеще. Тук става въпрос за другата половина, на лелята, а сега на братовчедката. Ами за мен е повече от нормално - щом авторката и мъж й я искат, ще си я платят. Точно те, не мама и татко!
Ако не искат или не могат, ще си ходят в панелката на нейната мама. Чийто статут също не е много ясен - на кого е точно, няма ли и други наследници/собственици там, тъщата ще им я даде ли, щом на нея това й е доходът...
А цената на свекината къща зависи от това къде точно се намира. Ако е на n км от София, надали е много висока, не е на цената на нов апартамент в София, половината пък от нея ще е съвсем достъпна за млади работещи хора, единият управител, другият със собствен бизнес... Ако ли е в Бояна или Драгалевци, братовчедката може и много да поиска. Всеки си плаща желанието да се прави на баровец

На мен пък друго ми стана интересно. Как така са се намърдали и превзели цялата къща от 2 години, щом половината е на лелята/братовчедката!? Ако са 2 отделни и равностойно етажи, какво правят на чуждия етаж. Ако е фамилна къща с кухна и стая на първия и 2 стаи на втория етаж, пак е странно. Но тогава пък цената на половината къща ще е съвсем прилична.
Това обаче поражда въпросът как така при това положение са живяли отделно, с отделни сметки, не са се засичали със седмици и пр.
На мен лично картинката не ми се получава.
И прав беше някой по-горе като припомни едни други подобни драми - пък успешни бизнеси, пък къщи, пък роднини, пък себераздаващи се снахи...