Семейството или родителите?

• 20 522
  • 612
  •   1
Отговори
# 345
Тя каза, че и харесва да живее там. Няма как да е в неизгодна позиция, ако си уредят имотните неща. Тя си има апартамент, а и майка с апартамент.

Аз лично съм патила от обвързване и загуба на пари, но в нейния случай не виждам подобен проблем, ако изплаща нещо, което ще е и нейно.

# 346
Каквито й съвети да давате на авторката, едва ли ще й се получи да промени нещо в своя полза. Тя затова пише и тук. Относно апартамента, след като подаря един апартамент, значи не е мой вече. Какви наеми да прибирам?

# 347
Еми ако си на една пенсия ще прибираш. Дъщерята е решила така и това явно устройва всички.

Ако поставим ситуацията по друг начин - Живеем с майка ми и баща ми в семейна къща, аз имам прохождащ бизнес, който още не носи пари, те са без работа от няколко месеца, а мъжът ми ми први проблеми, че им помагам.

В това време, свекърва ми живее в нейно жилище и взима наем от жилище, което е на мъжът ми.

Не е ли нечестно? Искам да се изнесем в това жилище, но ще трябва да продължа да помагам на нашите, докато не започнат работа.

# 348
Каквито й съвети да давате на авторката, едва ли ще й се получи да промени нещо в своя полза. Тя затова пише и тук. Относно апартамента, след като подаря един апартамент, значи не е мой вече. Какви наеми да прибирам?
Такива ,дето дъщеря ти отстъпва и ти и ги събиарш за нещо оплезно.Ако не е подарила , дъщерята какво ще има.
Но иначе е човешко да дава на свекъри, дето още не са  и такива, защото от месеци само са закъсали, имат заеми от години  и нищо че не се справят с прости неща.
Ако си разтропан това те дразни.

# 349
Ама какво значи разтропан - живее при родителите на гаджето, има панелка от мама или баба и се нерви, че свекърите останали без работа във времето около ИП - това някакви лични постижения ли са? Ако беше мъж, досега да е заклеймен като търтей и паразит.

# 350
Значи че си  е уредил имотните отношения, има работа ,  намира  време и средства да се грижи за роднини.Не очаква на никого и не се носи по водата, където го завлече.

# 351
За мен "разтропан" и "не очаква на никого" са несъвместими с живеенето при нечии родители и получаването на пари от родители. Разтропаните си плетат кошничката сами и не зависят от свекърите или от мама.

# 352
Абе и твоята майка да усети меда да я издържаш, докато тя охка и ахка уж болна, ама не и според лекар - и ти няма да си много доволна, сигурна съм. А в случая даже не е родната майка. Наричам я свекърва единствено за краткост, иначе за мене тя е майката на дългогодишен любовник, да не ползвам по-груба дума за мъжа - и нищо повече. Може да съм старомодна, ама за 10 години връзка човек трябва или брак, или дете да направи, най-добре и двете, иначе просто се пука с другия за удобство и по навик и делкат сметките. А авторката и пари и време тръгнала да налива при старите, дето хептен пък никакви не са й - сигурно за благодарност, че синът им нищо не е свършил в тоя живот, освен да почне работа и да доведе фуста в къщата.
Селска история отвсякъде.

# 353
Аз съм гадна майка. Само чакам детето да завърши  физиотерапия и го пчвам с масажите. Той ми се хили и вика, нямаш шанс.

# 354
Ако е към мен - напред писах за това как сме се грижили и за свекърите, и сега за майка ми Simple Smile За мен това не е било проблем, нито сега е проблем за мъжа ми.

# 355
А здрави ли бяха? Под здрави имам предвид лекарят отрича да са нетрудоспособни.

# 356
Майка ми е като свекървата на ЛГ - сърце, кръвно - такива силно несъществени работи... Свекърите ми бяха пушки всеки до към 6 м. преди да починат, в различни години починаха.

# 357
На свекървата на ЛГ нали сърцето и кръвното й бяха одобрени от лекар?
Нашите и двамата са с високо кръвно. Брат ми е на 27,и той почна да пие хапчета. Само аз, да чукна на дърво, на 33 нищо ми няма по тоя параграф Simple Smile Всички бачкаме, баща ми и майка ми включително в градината на къщата. То от сърце и кръвно ако така лесно се лягаше болен, прав човек на 40+ нямаше да остане на земята.

# 358
Какво значи одобрени от лекар - преглежда, изписва лекарства и казва "пазете си здравето и нервите". В добрия случай улучва правилните лекарства от първия път, човек не прави странични реакции и не трябва пак да ходи на преглед, не трябва пак да се налучкват нови. И колкото и да се пази, човек пак може да се влоши.

# 359
  • Варна
Сигурно значи "легитимни", демек не се преструва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт