Семейството или родителите?

• 20 530
  • 612
  •   1
Отговори
# 330
За никой няма да е добре да се изнесат. Нито за тях, нито за майка и, нито за свекърите. Разходите им ще се вдигнат двойно, ако не и тройно.
Аз пак не разбирам Simple Smile Защо да се вдигнат разходите им! Напротив, трябва да намалеят, щом се отървават от свекърите. Нали досега от тях само изнудване за пари и използвачество виждат.

Цитат
Изплащат половината къща, не е ясно в коя част живеят, а и не е важно.
Как да не е важно Simple Smile Ако живеят в частта на свекървата, от какъв зор им е частта на лелята. Защо въобще да плащат някакви пари. Живеят си на етажа на свекървата, половината къща на лелята наследничката й да си я мисли.
Защото няма да се отърват и ще продължат да дават.

# 331
Защо ще продължават да дават! Свекървата работи, свекърът и той си бил намерил вече работа човекът. Досега години наред нищо не са им искали и не са давали, сега 2-3 месеца подхвърлили нещо и вече ги ожалихте, че все така ще е?

# 332
Точно Боряна, няма да се свърши с изнасянето им.

Птица, разбирам на къде биеш, но се съмнявам да е на 4 ката къщата и най-вероятно баш в половината на братовчедката живеят, или на етажа със свекърите. Няма значение, нека си изплатят половината, но девойката да има дял, а не да плаща залудо.

# 333
  • Варна
Вени е права. Няма да се изнесат заради мъжлето. Аз съм сигурна, че и нанасянето е било изцяло негова идея, макар че авторката не казва.

Може и да им намалеят разходите. Изнасят се, гледат себе си, определят една сума месечно на свекърите, все пак родители са, редно е да им помогнат. И толкоз. Спазват сумата, а онези да си правят сметката как да употребят техните доходи + тази сума. Да изплатят този заем и край на оправянето на чужди бакии.

# 334
Да бе Хай Спийд, ама на майка и ще секне наема и там ще трябва да помагат.

Нищо им няма да си живеят в къщата. Само малко комуникация и разпределение на средства и жената да има съсобственост, защото май нямат брак.

# 335
Родителите на приятеля са вероятно към 55 годишни, нито стари, нито неработоспособни. Никак не е задължително да им помагат младите. А майката на авторката прибира наема от апартамент на авторката и много "щедро" им дава пари за екскурзии. Всеки се прави на тарикат, а авторката се върти около мамин Мунчо, все едно е последния мъж на земята. Всичко това без брак, без дете, без обща собственост.

# 336
  • Варна
Не ми се пише дълго на телефона, но за мен е дълбоко погрешно да се живее с нечии родители, пък ако ще да е на отделен етаж на къща, ако няма наистина много сериозни причини, които го налагат. Тук няма такива. Наврели са се в къщата по нечия прищявка, не е ясно чия. Живеейки там са станали солидарни към проблемите на тези родители. И те се възползват. Нашите са подали пръст, а са им захапали и двете ръце. А авторката си мисли, че може да превъзпита двама 50+ годишни. Нека си вярва.

# 337
Родителите на приятеля са вероятно към 55 годишни, нито стари, нито неработоспособни. Никак не е задължително да им помагат младите. А майката на авторката прибира наема от апартамент на авторката и много "щедро" им дава пари за екскурзии. Всеки се прави на тарикат, а авторката се върти около мамин Мунчо, все едно е последния мъж на земята. Всичко това без брак, без дете, без обща собственост.
А че апартаментът е купен от мама и  е само по име на авторката да отречеш?
Значи много сте свекърви...

# 338

Защо го заклеймяваш като мунчо? Авторката каза, че и той не е много ОК с това, но са му родители. Какво да направи? Да ССФ ще каже да ги зареже и да не контактува с тях, ама това не е нормално. Хората са изпаднали в гадна ситуация, забравяте, че проблемът е от няма и няколко месеца.

Хай Спийд, и аз смятам, че е най-добре да си сам, ама не винаги се получава. А и понякога съжителството има и предимства. Отново повтарям, те нямат битови драми. Свекървата не и влиза в стаята, не им се бъркат, горе долу до преди няколко месеца са живяли като съседи в блок.

# 339
  • Варна
Че те най-големите драми стават за пари. А тука точно за това става дума.

# 340
Че как нм да го заклейми, нали една заплата от доходите на младите заминава за старите от страната на мъжа. Ти кога и кого последно чу така да дотира?
Нищо лошо няма в грижата, ама грижата е за хора в нужда.

# 341
Така е, за пари стават големи разправии, но аз в тази ситуация не виждам някаква драма. Временно помагат на хора изпаднали в нужда, които са им и най-близки. Живеят заедно, сметките надали се покачват кой знае колко, хранат асъщо, ако се готви.

Въпрос на разбирателство е. Плащат се сметките и се купуват продукти. Казва се на свекървата да готви за четиимата. Като започне свекърът да работи се делят сметките. Заплатата на свекървата да отива за 1500 лв. заем и готово.

# 342
Хубаво им намествате парите и работата, аз съветвам горещо авторката да си намести само нейните. Другото не е нейна грижа.

# 343
Ами и аз това я съветвам. Да си поиска съсобственост. Явно си се обичат с нейния, само да мисли и за себе си. От там нататък нещата не изглеждат чак толкова черни, че да се затриват семейни връзки и да се изнасят.

# 344
В твърде зависимо положение се поставя.
Нека тя се дистанцира от този катун, а мъжът, ако я обича, ще я последва. Ако пък му е само за удобство... живи и здрави, по-добре изоставена сега, отколкото след още 10 години.

Общи условия

Активация на акаунт