Семейството или родителите?

• 20 532
  • 612
  •   1
Отговори
# 315
Защото ако можеха, още преди 2 години да са го направили. Млади 20+ годишни хора, сами, без дете все още, да изберат селото пред града, и то село с налична свекърва там, хич не ми се вярва да е от имане на много възможности Simple Smile Пък ако е от голяма любов към селската идилия, пак можеха да си я имат през уикендите. Ще отидат в събота, ще се потъркаля в тревата или под асмата два дни, после ще си вземе чантичката и ще се прибере в София. Какво по-голямо спокойствие от това!

# 316
Нали, ако ЛГ се прибере в панела на нейно име Simple Smile, майка й ще остане без доход от наема... и ще трябва субсидията да излиза от нечий джоб.

# 317
Аз не виждам проблем да си живеят там. Авторката каза, че нямат проблеми. Започнали са наскоро, когато хората са останали без работа.

В крайна сметка ще си изплатят етажа и ако успеят да се разберат за помощта ще им е добре. Не намирам за толкова ненормално да се помага на родителите, ако са изпаднали в нужда. Авторката е афектирана, но каза, че свекърът и е работил и иска да работи, свекървата също работи, макар и не постоянно.

С малко такт и общуване ще се наредят нещата. Аз самата не бих живяла с някой родител, освен ако не се налагат грижи по здравословни причини, но не го намирам и за нередно. Стига ги пращате на квартира. Техните проблеми с изнасяне няма да се решат, защото възрастните ще продължат да са затруднени, а няма как да ги изоставят и тогава ще са им двойно повече разходите.

# 318
Ема, и в този вариант на авторката ще й излезе по-евтино.. Майката на авторката няма заеми, неплатени данъци, не иска, а дава, не очаква развозване по лекари без причина. Освен това самостоятелността и спокойствието нямат цена. Жилището на авторката си е нейно, няма да има нужда да плаща дял. Ще са отделно. Да. може да се наложи да подпомагат майката, но тя не е изискваща, вече реално е дала нещо, което е на авторката юридически, а при свекървите нищо няма по документи.

# 319
Аз за това я посъветвах да си уредят документите и да е съсобственик там. Наема от апартамента помага на всички явно. Не е нужно да го губят, защото пак казвам, финансовите проблеми със свекърите ще останат.

Много лесно е на думи д се отреже родител, но на пракрика не чак така. Аз не мога да си представя да не помогна на близък, а какво остава за родител.

# 320
Напротив, само махане от там е решението и спиране на плащания. На никаква квартира не ги пращаме, авторката си има дом. Ако свекървите продължават да са в затруднение, да работят, никой не им е длъжен, нито за прехрана, нито за сметки, данъци, заеми. Тук трябва да се отреже от корен, колкото и да боли. Иначе ще си ги влачат до живот. Могат да им помагат само след като се пенсионират, престареят, разболеят, сега не. Сега да създават деца и да си ги гледат. Отделно.

# 321
Не мисля, че е решение. Свекърите са в това положение само от месеци. Ще започнат работа и ще си се гледат с по-малко помощ.

Воденето по лекари не е кой знае какъв дерт.

# 322
... В крайна сметка ще си изплатят етажа и ако...
Кой етаж ще изплащат! На кого Simple Smile Нали уж не ползват чуждата част!
Никой не ги праща на квартира. Тя нали си има апартамент Simple Smile

# 323
Значи проблемът е, че се дава на свекървата? Когато започне да се дава на майката на жената, вече става коренно различно Grinning

Накрая резултатът става, че ЛГ живее в противната й панелка, майка й или остава без парите от наема, или някой трябва да я компенсира, а свекърите примерно затъват до там, че имотът да излезе за публична продан за необслужвани задължения или невъзможност да се наплати частта на другия наследник... Цветя и рози.

# 324
  • София
Значи проблемът е, че се дава на свекървата? Когато започне да се дава на майката на жената, вече става коренно различно Grinning

Накрая резултатът става, че ЛГ живее в противната й панелка, майка й или остава без парите от наема, или някой трябва да я компенсира, а свекърите примерно затъват до там, че имотът да излезе за публична продан за необслужвани задължения или невъзможност да се наплати частта на другия наследник... Цветя и рози.

Не, проблемът е, че се дава на майката на гаджето, не на свекървата.
А, майката на авторката, взимайки наема, им прави на младите, подаръци- екскурзии.

Родителите на гаджето са собственици на имота и колкото и да затънат в дългове, няма как имота да излезе на публична продан- не е ипотекиран.
А, досега, никой не е отнел идеалната част на собственик затова, че не бил можел да изплати идеалната част на съсобственика си.

Та, цветя и рози, да.
И голям мерак авторката да го играе майка Тереза.

# 325
Изплащат половината къща, не е ясно в коя част живеят, а и не е важно. Авторката да си уреди собствеността, щом заедно я изплащат.

За никой няма да е добре да се изнесат. Нито за тях, нито за майка и, нито за свекърите. Разходите им ще се вдигнат двойно, ако не и тройно.

# 326
  • Варна
Понякога парите си струват спокойствието.

# 327
Хай Спийд, при тях спокойствието няма да се реши с изнасяне. Те нямат дразги със свекърите. Има финансов проблем, който няма да секне с изнасянето им, а ще се задълбочи.

Няма как да ги зарежат според мен. Хората не досаждат, не им се бъркат, само са закъсали и то от скоро.

# 328
За никой няма да е добре да се изнесат. Нито за тях, нито за майка и, нито за свекърите. Разходите им ще се вдигнат двойно, ако не и тройно.
Аз пак не разбирам Simple Smile Защо да се вдигнат разходите им! Напротив, трябва да намалеят, щом се отървават от свекърите. Нали досега от тях само изнудване за пари и използвачество виждат.

Цитат
Изплащат половината къща, не е ясно в коя част живеят, а и не е важно.
Как да не е важно Simple Smile Ако живеят в частта на свекървата, от какъв зор им е частта на лелята. Защо въобще да плащат някакви излишни пари. Живеят си на втория  етаж на половината на свекървата, половината на лелята наследничката й да си я мисли.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 18:44 от птица

# 329
  • Най-красивата страна
Няма да се преместят,защото Мунчо няма да иска.

Общи условия

Активация на акаунт