Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 юни 2020, 09:36 ч.

Семейството или родителите?

 • 11 407
 • 537
 •   4
Отговори
# 45
 • Варна
 • Мнения: 22 774
И брак нямате, и къщата не е на някой от вас прехвърлена ама наливате парите?!? А онези двамата лентяйстват на ваш гръб. Ще ви нарека наивни за да не ползвам по-силна дума.

# 46
 • Мнения: 364
Ама къде си се нахендрила, изправят ми се косите, само като чета.
Единственият вариант да се отървеш, е да се махнете от там. Имате пари, купете си нещо ваше. Сега изплащате чужда къща, тя може и да не стигне до вас изобщо. Аз бих се махнала веднага от там, по-точно никога не бих отишла да живея там, това е кошмар. Отделяте се, пари може да давате някакви по ваша преценка. Утре дете ще родиш и какво ще правиш, 4 деца трудно се гледат. Мисли с тая глава.

# 47
 • Мнения: 121
Майка му какво всъщност симулира, какво претендира, че и има? Каква е тази "неизлечима болест" дето постоянно трябва да я разнасяш наляво надясно... А ти верно защо не кажеш на мъжа ти, че наистина е много болна и да извадят една епикриза и направо да я хоспитализират някъде... На бас, че ще оздравее от раз.
Не го разбирам с тия хипоходричните истории. Аз познавам една двойка, жената се прави на болна постоянно, постоянно викат линейки за въображаемите и болести, а мъжа и се чуди как да я разкара ама стои с нея щото е мека мара и му е жал...
Има нещо сбъркано в тея хора.

# 48
 • Мнения: 58
Майка му какво всъщност симулира, какво претендира, че и има? Каква е тази "неизлечима болест" дето постоянно трябва да я разнасяш наляво надясно... А ти верно защо не кажеш на мъжа ти, че наистина е много болна и да извадят една епикриза и направо да я хоспитализират някъде... На бас, че ще оздравее от раз.
Не го разбирам с тия хипоходричните истории. Аз познавам една двойка, жената се прави на болна постоянно, постоянно викат линейки за въображаемите и болести, а мъжа и се чуди как да я разкара ама стои с нея щото е мека мара и му е жал...
Има нещо сбъркано в тея хора.Кръвно, сърце, крака, чат пат настинка преувеличена до смъртен одър, нещо от телевизията..
Най-любимото ми е, ако чуе някой, че е болен от нещо: "Оле на мен само това ми трябва, аз и сега съм го закъсала с тия 1000 болести", а дори не можа трета група инвалидност да вземе, казаха и че не е достатъчно болна

# 49
 • Мнения: 121
Значи, отивате на всички лекари от горепосочените (а вие явно сте ходили неведнъж), вземате епикиризи, ако има, ако няма обясняваш на мъжа си каква е ситуацията и че е недопустимо възрастна жена да ви разиграва като лични домашни помощници/шофьори/спонсори.
Разбирам, че му е майка, ама ако не му е най-святото и все пак има някакво уважение и любов към теб би трябвало да те разбере и да проведе един сериозен разговор с родителското тяло.
Всъщност тя на колко години е? Има ли 60?

# 50
 • Мнения: 2 165
Много си отстъпчива, авторке. Или защото е по- лесно по течението. Животът е борба, както вероятно знаеш. Не са ви никак, ама никак перфектни отношенията. Аз как бих постъпила? Отдавна бих избягала.

# 51
 • Мнения: 800
Ако смятате ,че това е човека за Вас,първо сключете брак.Ако ще давате пари за къщата,посъветвайте се с адвокат и сключете нотариално заверано споразумение,че след изплащане на парите,къщата ще бъде прехвърлена на вашето семейство,при обща семейна съсобственост.
Разбира се,че трябва да се помогне на родители,но и отсрещната страна да вземе мерки.
Добър е съвета да изпратиш мъжа си да пазарува всичко по 2 и лично да им предаде продуктите.Ти пэк се постарай да си по-икономична в този период и да готвиш,тогава ако претендират ,че продуктите са недостатъчно,ще можеш да му покажеш вашият хладилник.
И отново ще кажа на всички: Всяко семейство да си знае своя дом!!!

# 52
 • Мнения: 1 382
Едва ли мъжът не знае каква е майка му и че не е толкова болна. Прави се на ударен и тича подир родителите си и пак казвам това няма да се промени. Авторката може да мрънка и да протестира, но за него са родители и няма как да ги остави.

# 53
 • Най-красивия град
 • Мнения: 8 153

Вие би трябвало да определите някаква месечна сума ,която да не се надхвърля.Това е изхода според мен.
Ако не го направите,ще ви побъркат...


# 54
 • Мнения: 116
Авторке, даваш вид на много сгодна и добра жена, но правиш супер нелогични неща.
Взимаш пари за пътувания от болната си майка, а от друга страна пълниш гушите на откаченото семейство на мъжа ти. Нямаш пари за свой дом, но няма грижи, ти не си материалистка - ще изплащаш жилище, което не само не е твое и няма да бъде,  а от което е най-добре да се махнеш.
Мъжът ти и той е доста неориентиран - голям сантимент към къщата на баба му, голямо нещо. Няма проблем да купува сладоледи и хладилници на мама, но пари за общ дом с теб няма.

Въобще представите ви за нещата са яко объркани. Така или иначе ще си останете и там и ще си продължите по старо му.

# 55
 • Най-красивия град
 • Мнения: 8 153
Да изплащаш жилище в което ти нямаш дял е неразумно според мен.
Накрая няма да имаш нищо .
Да си го изплаща той.

# 56
 • Mediterraneo
 • Мнения: 25 178
Хич даже не се и омъжвай за този мъж! Така и така си женена за цялата му фамилия, поне не го прави законно. Издържай си ги, докато издържиш ти, пък после пак ще му мислиш.

# 57
 • Мнения: 2 165
Сигурно авторката се страхува, че ако го изтърве тоя хубавец няма да намери друг. И търпи. На тия нагли родители бих им врътнала кранчето и бих им гледала сеира. Ама в случая май няма как да стане. Жалко!

# 58
 • Мнения: 8 688
И като е взел заем да изплати една втора, на чие име е тази една втора?Защото е много съществено, ако има брат(сестра) или остава на името на родителите имота.
Млади сте , имате време и тази селска къща да изплатите, и  друг имот -другаде да придобиете, може своите доходи да спестяваш, за нов имот ,както той плаща този ,така и ти да имаш собствен, но едва ли е възможно, всичките ви доходи се харчат според мен.Може след тази половин къща да вземе заем да ваша, но  и без брак има начин да е твоя  следващата.
Имотните въпроси са важни и трябва да се уреждат навреме, но са една щекотлива тема, че ...Като си  гледате две деца и сега ,поне да е срещу нещо, аз подозирам че заради това се   отпускат , видиш ли  ти получаваш  и си длъжен.Няма безплатно.

# 59
 • Мнения: 58
Всъщност аз имам имот на мое име, който е под наем, чийто наем взима майка и реши, че тъй като не живеем там ще ни прати на почивка. Отделно имам и апартамента на майка и двата са в София, така че в имотно състояние не искам неговия имот, не мисля, че е редно. Не знам как точно става процедурата кой какво да изплаща, тъй като сме на общ бюджет, което също смятам за правилно. Но пък съм крайно учудена, че очевидно хората мислят за тази част от връзката - имотното състояние, докато аз не се бях замисляла. Все пак нали смятаме да сме заедно, тази къща ще е за нас и децата ни..

Общи условия

Активация на акаунт