Семейството или родителите?

• 20 397
  • 612
  •   1
Отговори
# 435
Автжрката не живее в чуждия имот, защото иска безплатна квартира, а защото иска да живее с човек, който се чувства добре там. Може би има дребна разлика.

Да ама тя каза, че от 10 години са заедно, а от 2 живеят там. Преди това са живели другаде. Сигурно пак са се обичали. Той се чувства добре там. Тя не. Компромисите са до време.

Не е казала, че живее от 10 години заедно с мъжа. Нали се била грижила за баща си и майка си?

И как го смята за огромна помощ, че дала базаем 250 лева да си плати осигуровките веднъж през всичките години свекървата, за 20 лева се крещи на родителите, че не били милионери, ама иначе ги издържали щедро 3-5-6 месеца (при следващото включване сигурно ще са 9 месеца).

Кога съм казвала, че са ни издържали? Казах, че 6 месеца сме били зле финансово, но не са ни издържали, взимали сме заеми, но не от тях.

# 436
  • Бургас
Wishmaster, доколкото си спомням ти си купила жилища на децата си, но те са на твое име. Синът ти живее в неговото, по едно време живееше с някаква девойка. Може ли да споделиш дали и какъв наем ти плащаха младежите и дали строго следеше дали си поделят сметките? А данъците платиха ли? Понеже нали не е нормално да живеят, пък да не плащат наем.

# 437
Явно проекто снахичката в случая на Уиш не е била толкова нагла да й прави сметка какво яде и къде й отиват парите.

# 438
Wishmaster, доколкото си спомням ти си купила жилища на децата си, но те са на твое име. Синът ти живее в неговото, по едно време живееше с някаква девойка. Може ли да споделиш дали и какъв наем ти плащаха младежите и дали строго следеше дали си поделят сметките? А данъците платиха ли? Понеже нали не е нормално да живеят, пък да не плащат наем.
Възможно е ти да схващаш взаимоотношенията между родители и деца така както си написала в болднатото. Аз нямам навика да обяснявам на възрастни хора като на тригодишни къде правят елементарни грешки в опитите им да разберат това, което съм казала/написала, така че няма как да дам примери, които да се впишат в твоето изкривено тълкуване.

# 439
  • Бургас
Явно проекто снахичката в случая на Уиш не е била толкова нагла да й прави сметка какво яде и къде й отиват парите.
Ааа, не, не, не. Каква е проектоснахичката няма значение. Нали тук сте категорични, че не е нормално да живееш у имот на /кандидат/ свекърви или тъстове и да не плащаш наем. Или викаш, ако свеки хареса снахата - да не плаща, ама ако девойката не се съобразява накъде е свекината китка, да плаща и да пее.
Разбирам, че нещо в авторката ви подразни и затова масово иззлобяхте. Но именно поради нехаресването й, удобно пропускате важни детайли и ви се губи малко цялата картина. Жената написа, че в началото самата тя е настояла да помогне, въпреки нежеланието на гаджето. Как това я прави сметкаджийка? Това защо го пропускате? Подразнила се е , когато е видяла, че свекървите се възползват. Всеки нормален човек би се подразнил, не се правете на неразбрани ангели небесни. Па големи алтруисти се извъдихте всички, независимо от отношението отсреща, пък не е като да не сме се чели по темите....

# 440
  • София
Да, на чужд гръб и сто тояги са малко.

# 441
  • Бургас
Възможно е ти да схващаш взаимоотношенията между родители и деца така както си написала в болднатото. Аз нямам навика да обяснявам на възрастни хора като на тригодишни къде правят елементарни грешки в опитите им да разберат това, което съм казала/написала, така че няма как да дам примери, които да се впишат в твоето изкривено тълкуване.
Очаквах да се измъкнеш така йезуитски 😁 С което всъщност отговори на въпроса ми доста ясно, благодаря. И не, не се заяждам, ако това си мислиш. Убедена съм, че ме разбра идеално какво и защо те питам. Но понеже се издразни нещо на авторката, та сега се кълчиш да обясняваш как аз не съм разбрала.

# 442
Ааа, не, не, не. Каква е проектоснахичката няма значение. Нали тук сте категорични, че не е нормално да живееш у имот на /кандидат/ свекърви или тъстове и да не плащаш наем. Или викаш, ако свеки хареса снахата - да не плаща, ама ако девойката не се съобразява накъде е свекината китка, да плаща и да пее.
Разбирам, че нещо в авторката ви подразни и затова масово иззлобяхте. Но именно поради нехаресването й, удобно пропускате важни детайли и ви се губи малко цялата картина. Жената написа, че в началото самата тя е настояла да помогне, въпреки нежеланието на гаджето. Как това я прави сметкаджийка? Това защо го пропускате? Подразнила се е , когато е видяла, че свекървите се възползват. Всеки нормален човек би се подразнил, не се правете на неразбрани ангели небесни. Па големи алтруисти се извъдихте всички, независимо от отношението отсреща, пък не е като да не сме се чели по темите....

Няма не, не Simple Smile Да се пени някоя как просперира и да нашоква канчетата на свекървата си купувала готова храна и рокли, докато живее наготово у презрените парии, понеже в панелката не е ОК... нали... Напред дадох вариант - ипотека, начална вноска, месечни, ремонт - и си цар в собствена крепост Simple Smile Ама е по-готино наготово и да се потрисаш, когато ти кажат да си платиш поне данъка.

# 443
  • Варна
Авторката, според мен, ще има тепърва проблеми и то не със свекърите, а с мъжа си. Да не излезе мечешка услуга съвместното съжителство...

# 444

Няма не, не Simple Smile Да се пени някоя как просперира и да нашоква канчетата на свекървата си купувала готова храна и рокли, докато живее наготово у презрените парии, понеже в панелката не е ОК... нали... Напред дадох вариант - ипотека, начална вноска, месечни, ремонт - и си цар в собствена крепост Simple Smile Ама е по-готино наготово и да се потрисаш, когато ти кажат да си платиш поне данъка.

Да си платя данъка в период, в който не съм живяла в имота? И не ме интересуват чуждите сметки, ако не са мой гръб. Много ми е интересно вие колко време сте издържали свекъри и сте им плащали кредитите? За колко години назад преди съвместното съжителство с мъжа си платихте данъците?

# 445
  • Варна
Авторке, ти не схвана ли, че най-добре е да не живееш в тоя имот? Тогава няма да има значение ама кой платил, ама за колко време напред и за колко време назад.

# 446
Авторке, въобще не влизай в обяснителен режим... абсолютно не е твоя работа да плащаш ничии данъци.. Единственото, което е нормално докато живеете с родителите е да си делите сметки и храната (ако се храните заедно).
Вие сте 2 семейства = 2 домакинства.
Хипохондрични прояви и мързел не са причина да ги спонсорираШ. Ако приятеля ти иска, прав му път.
Но според мен трябва да се изнесете, защото откровено казано за едната къща, не си заслужава да си трошиш нервите и да обслужваш свекърите.

# 447
Авторке, ти не схвана ли, че най-добре е да не живееш в тоя имот? Тогава няма да има значение ама кой платил, ама за колко време напред и за колко време назад.

Това е така и съм съгласна, но няма да реши проблема, от гледна точка на финансирането. Данъците няма да си ги платят и ще продължаваме да им плащаме кредита, ако не дойде и още един - знам ли. Говорих с моя мъж по темата, съгласен е, и без това го обмисляхме, въпросът е, че другите проблеми си остават.

# 448
Аз ти написах по-нагоре, че родителите ми издържаха изцяло и двете ми баби. Освен това си имаха тяхно жилище. Сметките, които правиш са дребни и смешни. Много по-важно е да уредиш собствеността. Ако приятелят ти не е ок с това, имаш проблем.

Останалите ти проблеми не са кой знае какви. Вместо да им давате пари, купувайте продукти и ги карай да готвят.

Питах те и нищо ли не гледат в двора?

# 449

И не нямах против да помагаме на родители в затруднение, но 6 месеца да ги издържаме изцяло ми идва в повече.
...
Ако може без свободни съчинения. Чуждата част от имота е свободна и винаги е била такава! Никой не използва чуждо имущество!

Ето тук твърдиш, че 6 месеца изцяло го издържате. Разбирам те, че забрави, почна от 3 месеца и няма как да се помни всяка градация.

Пишеш изрично, че къщата е двуетажна. То е ясно, че все пак, след като живеете там, има някой, който ползва чужда собственост, а именно ти и приятеля ти. За да не си правим свободни съчинения, къде точно живеете?

Твърдиш, че със свекървите се е случвало да не се засичате със седмици и плащате отделен ток. Това предполага отделен вход, отделна баня и тоалетна, отделна кухня. Обособен обект. Каква е логиката тогава братовчедката да даде на съд свекърва ти и да я изгони? Остави, че не става така, ако отиде на публична продан, свекървата ще получи парите за половината имот, но изобщо не е задължително да се продават идеални части, щом имотът е делим удобно на обособени самостоятелни реални части.

Общи условия

Активация на акаунт