Семейството или родителите?

• 20 363
  • 612
  •   1
Отговори
# 465
  • София

Къща в такава близост до София, че да може авторката, когато я присърби, да дойде в София, да обикаля из болници и да се прибере обратно, като компенсира изгубеното време с пропускане на обяда, определено държи цена. Може да се провери по сайтовете колко вървят големи къщи на такова отстояние от София.

Авторката живее със сина на собствениците в една част от къщата.
Ако провериш по сайтовете с наемите, дори няма и да намериш оферта за съжителство с наемодатели.
А, ако се намери, като "делнеш" исканата сума, ще се учудиш колко се разминава с това, което си представяш.

А, откога да развозваш майката на приятеля си по болници е "присърбяване"?

# 466
Повярвай ми, обособена самостоятелна част от къща с отделен електромер, водомер, вход и санитарни помещение, така че да не се засичаш със собствениците, държи цена. Не говорим за детската стая и за чакане на опашка пред банята.

# 467
Обаче авторката пак обърка версиите на сюжета с кредита. Друг беше теглил от банката, не свекърите.

# 468
Откъде ти хрумна, че имат нужда да се научат да им плащате заемите и другите неща? За 10 години се е наложило само за няколко месеца, колко точно, цифрата варира

От къде ми хрумна?
За данъците, точен цитат: "Ами ние нямаме, вие ще се оправите"
За заема: "Ами не знам какво да правим, звънят от банката.."
За всичко като цяло: "Ами не знам.."

За 10 години не се е наложило, защото нищо не са си плащали, налага се и се плаща от нас, а преди еднолично от синът им.

Чакай сега, нали заема от "колосалната" сума от 1500 лв. беше към позната? Как сега банката звъни?

Съмнявам се, че 10 години не са си плащали данъка. За всичкото това време са си плащали сметките и не са ви занимавали. Много си дребнава, а май и наистина е пързалка, защото смени сто версии.

# 469
  • София
ЛГ така и не каза кога е платила поне данъка за времето, когато е живяла там. Иначе с потрес установява, че на хората други им плащали данъците Mr. GreenMr. Green

Авторката е достатъчно правно грамотна, за да знае, че данъците на имотите са задължение на собствениците.
Преминават в задължение на наследниците в един момент, който още не е дошъл. А, тя не е наследник и никога няма да бъде.
И да, то си е за потрес- когато упорито твърдиш, че чуждите хора трябва да ти плащат данъците, само защото са заживели с детето ти.

# 470
Откъде ти хрумна, че имат нужда да се научат да им плащате заемите и другите неща? За 10 години се е наложило само за няколко месеца, колко точно, цифрата варира

От къде ми хрумна?
За данъците, точен цитат: "Ами ние нямаме, вие ще се оправите"
За заема: "Ами не знам какво да правим, звънят от банката.."
За всичко като цяло: "Ами не знам.."

За 10 години не се е наложило, защото нищо не са си плащали, налага се и се плаща от нас, а преди еднолично от синът им.

Чакай сега, нали заема от "колосалната" сума от 1500 лв. беше към позната? Как сега банката звъни?

Съмнявам се, че 10 години не са си плащали данъка. За всичкото това време са си плащали сметките и не са ви занимавали. Много си дребнава, а май и наистина е пързалка, защото смени сто версии.
Заемите са два, единия го теглихме ние, плащаме го. Другия си е техен, към банка, отказваме да го плащаме и него за сега. Ми може да се съмнявате, ако искате да Ви покажа документ?

# 471
Защо говорите за конкретната къща! Колко струва къща под наем на село не знам, но знам колко струва апартамент под наем в София. А авторката, ако я нямаше въпросната къща на свекърите и хората не ги бяха прибрали, щяха да вадят точно така сума всеки месец, ако не и повече, защото нямаше да отидат на село. Чак такава любов към селото не мисля, че има у тях Wink Отишли са там, защото има къде наготово и без пари да се сврат.

Увеличиха ли се вече заемите Joy

# 472
Вашият заем няма отношение към казуса. За техния, самата ти каза, че е към позната, а не към банка. Хайде си оправи сценария, за да не си губим времето.

# 473
Да, нали пишеше, че преди 2 години били зле и със заеми. Откъде да спестят, дай да се намърдат при свекърите.

# 474
Вашият заем няма отношение към казуса. За техния, самата ти каза, че е към позната, а не към банка. Хайде си оправи сценария, за да не си губим времето.

Така. Единия заем е от позната, неплащан сума години, след това ние теглихме кредит, който уж те щяха да плащат, за да върнат парите.
Втория заем е бог знае за какво, от банка, теглен си лично от тях. Решението им да не го връщат е: "Не вдигам телефона на банката"
Аз мисля, че най-добре да им платим всички сметки, кредити, заеми, данъци и да им даваме цялата си заплата + наем, ок ли е? И тъй като очевидно е редно така, ще трябва да издържаме и моята майка, да плащаме и нейните сметки, тя кредити няма ама ще и даваме, все едно има и ще и платим данъците назад в годините. Ок ли е? Така достатъчно немързеливи ли ще ви изглеждаме?

# 475
Чакай малко, че пак се обърка. Нали парите от наем на твоя апартамент, ги взима майка ти? Издържате я значи. А за свекървата ти се свиди и сладоледа...

# 476
Не, бе се притеснявай. Щом свекървата ти в успяла да приеме наследство, без да плати данъка, и да не плаща 10 години нищо, ще успее и без вашата помощ да се оправи.

# 477
Нищо лошо не виждам в това да живеят там. Къща близко до столицата си е перфектно. Нямат проблеми от рода на намеса, разправии и подобни.

Тъпото е, че за няколко месеца, в които на родителите им се налага помощ, кандидат снахичката започва да скача за сладоледа.

В крайна сметка, ако синът им е виждал, че са затруднени и не са плащали данъка си, да беше поговорил преди 5 години с тях. Аз лично съм се интересувала от това как се справят родителите ми, а сега и свекърва ми.

И пак, обяснението за заема се сменя. Скоро ще се окаже, че са заложили къщата.

За кой заем вие изтеглихте кредит? За този към познатата ли? Нали заема беше 1500 лв. То чак е смешно. Значи имат "огромни" заеми на обща сума една месечна заплата. И не, не сте длъжни да ги плащате, просто е жалко за подобно нещо да се пави такава драма и да се скара синът им с тях, защото ти намилаш.

# 478
Чакай малко, че пак се обърка. Нали парите от наем на твоя апартамент, ги взима майка ти? Издържате я значи. А за свекървата ти се свиди и сладоледа...

Е не е така. Нали имуществото си е лично? Значи майка ми си има имущество, с което прави каквото си иска. То не е мое, не съм го плащала аз. Както свекърите си имат къща, която не сме плащали ние, нали така? Така всеки си има имот. Остават сметките, данъците и кредитите? След като трябва да плащаме данъците на едните, значи и на другите. След като сметките на едните, значи и на другите. Едните само ще получат + наем, защото живеем тук.

# 479
Да, определено се увеличиха заемите. Кой споменава като помощ заем от 250 лева за здравни осигуровки преди години, а забравя за по-големи заеми "подаръци"?

Сега апартаментът на твое име, от който майка ти взимала наем, нейно лично имущество ли е?

Общи условия

Активация на акаунт