Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 187 110
  • 1 703
  •   2
Отговори
# 1 035
Сега си спомням нещо. Понеже се интересувах от още един техен тест - zenit by nice, и тогава представителката с която движехме нещата за НИПТ ми каза, че за там отговаря друга жена и че тя най - добре е запозната с лабораторията в САЩ където правят НИПТ. Т.е някои от тестовете не се правят там наистина, там правят явно само тези пренаталните за хромозомни аномалии. Тази лаборатория където правят този zenit явно е в Европа. Не знам дали го обясних разбираемо. Може и да зависи от самия представител с коя лаборатория работи.

# 1 036
Здравейте, някой скоро правил ли си е пренатален тест в Cellsgenetics/Cells4life? Четох доста в темата и говорих с 2 момичета правили там и навсякъде се споменава,че пробите се изпращат в Щатите, но като си запазвах час ми казаха ,че работят с лаборатории в Испания и Естония, което ми се стори странно.

Аз пуснах миналата сряда cellgenetics и пратката беше адресирана до Сан Диего, Калифорния. Също и представителката ми каза, че пробите се пращат в САЩ.
Чакам резултат тези дни...
Странно, а на този телефон, който са дали в сайта си ли звъняхте 070017578/ cellegenetics.bg

0884756222 на този- Ирина. Тя ме прехвърли към представител за Пловдив

# 1 037
Здравейте!
Ние пуснахме Vision тест към МЦ Афродита по препоръка на гинекология ми .
Останах много доволна , тъй като резултатът излезе за по-малко от седмица и си беше конкретен- negative,  а не с процентни вероятности и т.н.
Също разбрахме и пола на бебето.

# 1 038
А някой дали може да обясни каква е разликата между това да е negative/positive и проценти?

На мен ми се струва, че за neg/pos също стоят проценти, просто над определена цифра е едното, под нея другото.
Или се бъркам?

Аз заега съм се насочила към NiftyPro,  но ще видя какво ще каже и АГ.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 19:25 от Rocket

# 1 039
Negative predictive value - ако кажат отрицателен резултат за Даун синдром например, каква е вероятността бебето наистина да няма Даун. Обикновено за НИПТ тази стойност е висока, над 99.99%.

Positive predictive value - ако тестът излезе положителен, каква е вероятността наистина бебето да има този синдром. Например, ако излезе, че има синдром на Даун и PPV е 95%, това означава, че в 95% от случаите бебето наистина има синдром на Даун, а 5% са фалшиво положителните резултати. Натера дава PPV за всеки отделен тест, който прави, предполагам и другите лаборатории така правят. НИПТ не са диагностични все пак.

# 1 040
Аз си направих през май тази година в 9 г.с. техния Геном. Обясниха ми, че пращат пробите в Щатите. Това и пише на резултатите

Здравейте, някой скоро правил ли си е пренатален тест в Cellsgenetics/Cells4life? Четох доста в темата и говорих с 2 момичета правили там и навсякъде се споменава,че пробите се изпращат в Щатите, но като си запазвах час ми казаха ,че работят с лаборатории в Испания и Естония, което ми се стори странно.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 23:48 от Vrabchenze

# 1 041
Здравейте, някой чакал ли е 10 дена за резултат от cellgenetics?
Досега съм правила само Prenatest и до 5-7 дни са излизали реултатите.

Пуснах мин. сряда и днес ми казват, че в петък ще имам резултат.

И ако някой е чакал 10 дни какъв е бил резултатът?

# 1 042
  • София
Моят тест не е бил такъв, но го чаках буквално 20 работни дни като съвпадна и с Великден. Накрая вече звъннах и се оказа, че са забравили да ми пратят изследването... Така, че ако има съмнение просто звъннете в лабораторията и попитайте.

# 1 043
Моят тест не е бил такъв, но го чаках буквално 20 работни дни като съвпадна и с Великден. Накрая вече звъннах и се оказа, че са забравили да ми пратят изследването... Така, че ако има съмнение просто звъннете в лабораторията и попитайте.

Да, аз се свързах и ми писаха, че в петък да го очаквам.

# 1 044
Здравейте, някой чакал ли е 10 дена за резултат от cellgenetics?
Досега съм правила само Prenatest и до 5-7 дни са излизали реултатите.

Пуснах мин. сряда и днес ми казват, че в петък ще имам резултат.

И ако някой е чакал 10 дни какъв е бил резултатът?
Точно в сряда дадох кръв и в петък на следващата седмица дойде резултатът Simple Smile

# 1 045
Здравейте,
Прочетох последните няколко страници, но не попаднах някой скоро да е правил Nifty Pro на лаборатории Лина.
Питахи ми обясниха, че пробата се изследва в Бургас.
Някой с мнение за този тест?

Аз направих Нифти про и Нифти моно в Геника, пратиха ги в Азия, в Тайпе? или Шанхай. Те включват много неща. Заради това ги напарвих.

Ако ви предлагат базови пакети по 600 лева, не виждам смисъл да се правят колкото да кажем правихме нещо. Те обхващат същото като БХС. (Изключваме случаите които са препоръчани такива тестове след БХС заради някакви съмнения)

# 1 046
Напротив, точно базовите пакети имат най-голям смисъл защото за тях има най-много данни, че тестовете намерят нещо. И НИПТ е много по-точен от БХС

# 1 047
Напротив, точно базовите пакети имат най-голям смисъл защото за тях има най-много данни, че тестовете намерят нещо. И НИПТ е много по-точен от БХС

Аз гледах и тестове, които показват само за трите синдрома резултати (изследвани на БХС). Получих доста упреци за чий съм дала над 2к отгоре, като едисикойси си направил пак тест и виж ли дал само 600 лева, всичко му било наред. А ценното на разширените е допълнителните неща, които изследват.

Исках да кажа, че има много хора, които не са прочели какво правят тестовете, и витае твърдение, че правейки най-базовия пакет изследват пак всичко, ама този път на далавера, виж колко си се прецакала. Или че това изключва БХС, даже веднъж ми се обясняваше от "знаещи с опит" как "фм била само да се наприли снимки на детето, виж аз дадох 600 лева за генетични, нищо му нямало."... и жената продължи да си пуши цигарата.

Много добре сте обяснили преди какво са трите изследвания и как нито едно не изключва другото.

Аз си правя ФМ, направих NIFTY Pro + NIFTY Mono и БХС, защото вие бяхте обяснили много добре кое какво е и добре сте обяснили, че нито едно изследване не отменя другите. Причината да се "прецакам" с по-обширен тест, е че родителите ми са имали съмнения за генетични проблеми при мен, като съм се родила.

Просто ми е чудно при наличие на отлично БХС само за правенето се пускат тестове, които изследват същите тризомии (без допълнително микроделеции и моногенни заболявания), и после тези хора твъръдят, че са минали далаверски и са изследвали целия геном на плода. Прави се колкото да "сме си направили и ние защото е модерно"

# 1 048
  • София
Защото БХС не са реални резултатите. БХС е просто статистика на база възрастта Ви…

# 1 049
Така е, БХС е с много по-малка точност от НИПТ. А НИПТ за по-редките синдроми изобщо не са добре проучени. Напълно разумен избор е да се прави само основният пакет

Общи условия

Активация на акаунт