Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 187 349
  • 1 704
  •   3
Отговори
# 1 335
Зад всеки един резултат от NIPT, стои числова стойност, която се измерва в 1 към един колко си.
1/100000; 1/73738466 и тнт.
Тоест шансът бебето да има въпросния синдром може да де случи в 1 на 100000000 случая.
От там нататък всяка марка избира как да нарече този резулатат. Някои го водят Low Risk, други Negative.
Факт е обаче, че никой NIPT,  независимо как си е обявил резултата, не може да гарантира, че  бебчето няма да е точно този 1 случай на незнам си колко милиона.

# 1 336
Защо да не го хвали този тест, като си е точно така. Никой не го устройва като резултат нисък или висок риск ( в случая е по-добре да не правя такъв тест, защото няма да съм спокойна). Вижън дава краен резултат- няма значение процентите, както казвате никога не е на 100%. Само амниоцинтезата е на 100 процента, но има голям риск там.

Ralitsa Bohemska 767164,няма значение дали пише в проценти или позитивен/негативен ,никога не е на 100% сигурно.
Затова не хвалете еди кой си пренетален тест,всички работят на един и същ принцип.

# 1 337
Marinela, според вас какво стои зад Negative/Positive резултатът, което е по-различно от това при Low risk/High Risk?

# 1 338
Negative/Low risk е едно и също - 99,98 процента. В някои тестове си го пише като процент, други закръглят като No risk / Negative. Това е.

# 1 339
Момичета, не се хабете, няма да ви разберат. Или е реклама на Афродита това, или са сериозни пропуски...

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 15:50 от The_Black_Hole

# 1 340
Тия от Вижън тука са най-големите бастуни. Писала съм 1000 пъти, няма кой да чете. Звъняха ми, докато чакам за аборт в болницата да ме питат дали ще се включвам в промоцията за стволови клетки. Казах им - хора, преди 2 седмици ви пратих резултат с амниоцентезата си, за да ви информирам, че тестът не е хванал мозаицизъм при мен и се налага да прекъснем бременността. Някой нещо не си ли е отбелязал да не ме занимавате? Буквално утре няма да съм бременна вече?!” По-тъпо не са ми мълчали насреща.

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 18:10 от hardcandy

# 1 341
Здравейте момичета, колебая се кой тест да избера, доктора от Щерев каза че трябва да направя заради възрастта ми. Виждам че пренатест пращат в Щатите но не мога да разбера за колко време ще кажат резултат. Вие какъв тест сте си правили?

# 1 342
Здравейте момичета, колебая се кой тест да избера, доктора от Щерев каза че трябва да направя заради възрастта ми. Виждам че пренатест пращат в Щатите но не мога да разбера за колко време ще кажат резултат. Вие какъв тест сте си правили?

Nifty pro + Nifty Mono в Геника. Първата част излезе за 4 дни, много бърза беше, втората трябваше да излезе за три седмици, но излезе за 7 дни. Много съм доволна. Резултатите ги получих на два езика в портала им за резултати + обаждане от генетик и за двата теста.

https://www.genica.bg/test/nifty-pro-plus-nifty-mono

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 18:23 от The_Black_Hole

# 1 343

Nifty pro + Nifty Mono в Геника. Първата част излезе за 4 дни, много бърза беше, втората трябваше да излезе за три седмици, но излезе за 7 дни. Много съм доволна. Резултатите ги получих на два езика в портала им за резултати + обаждане от генетик и за двата теста.

Благодаря за информацията. Сега ще ги разгледам. Предполагам дават подробна информация за резултата, тъй като аз нищичко не разбирам

# 1 344

Благодаря за информацията. Сега ще ги разгледам. Предполагам дават подробна информация за резултата, тъй като аз нищичко не разбирам

Преди теста има беседа над половин час с генетик, който обяснява. Много търпеливо се отговаря на всички въпроси.

# 1 345
The_Black_Hole а имаше ли по-специфична причина да направите и Моно частта? И имате ли инфармация тя нова ли е, защото нямам спомен миналият януари да я предлагаха и да съм я виждала като допълнение към Про частта?

И също - все още ли предлагат застраховка за резултатите?
Миналата година имаше сума, която изплащат при:
- положителен резултат;
- отрицателен резултат, но установяване на аномалия на някоя ФМ;
- отрицателен резултат, но раждане на дете с увреждане;
- отрицателен резултат, раждане на здраво дете и и отключване на генетично заболяване до навършване 1г на детето (само за това си спомням, че сумата, която изплащат беше ~90 000лв)

# 1 346
M_T_N, за втория ти въпрос, да, все още има бланка, която подписваш и в която са описаните обезщетения.
Само че, при положителен резултат не изплащат точно обезщетение, а покриват разходите за инвазивен тест ако помня правилно.

# 1 347
The_Black_Hole а имаше ли по-специфична причина да направите и Моно частта? И имате ли инфармация тя нова ли е, защото нямам спомен миналият януари да я предлагаха и да съм я виждала като допълнение към Про частта?

И също - все още ли предлагат застраховка за резултатите?
Миналата година имаше сума, която изплащат при:
- положителен резултат;
- отрицателен резултат, но установяване на аномалия на някоя ФМ;
- отрицателен резултат, но раждане на дете с увреждане;
- отрицателен резултат, раждане на здраво дете и и отключване на генетично заболяване до навършване 1г на детето (само за това си спомням, че сумата, която изплащат беше ~90 000лв)

Счупихме касичката, защото аз съм дете на много късни родители и като съм се родила са имали съмнението, че имам синдром на Марфан, който е отречен после. Имам слаба съединителна тъкан без ясна причина защо. ММ също е плод на късна любов. Норална съм, но човек знае ли. Няма нипт да тества Марфан, но той е болест с един доминантен ген (или поне така ми казаха), щяло да се види. Плодът е добре и го чакаме, няма доказани изменения при него. Решихме да направим максимално, защото пари се изкарват, но и наистина малка причина я има, но я има причината. Моно частта вече може да изследва 300+ моногенни заболявания, но вече беше  3200 лева.

Тестът имаше застраховка, но не помня каква.

# 1 348
M_T_N, за втория ти въпрос, да, все още има бланка, която подписваш и в която са описаните обезщетения.
Само че, при положителен резултат не изплащат точно обезщетение, а покриват разходите за инвазивен тест ако помня правилно.
Когато януари правих - може би при положителен резултат покриваха стойността на теста. При частта с морфологииите беше нещо от сорта на 5 000, а при раждането ~30 000. Но понеже не гш помня с точност - не искам да подвеждам и питам  тези с по скорошна информация 🙂

# 1 349
Не помня конкретните суми, а документът ми е някъде в колата, но реално валутата не е в лева а в китайски юани.
NiftyPro е разработен и патентован в Хон Конг и съответно в моя договор обезщетенията бяха в тяхна валута.

Общи условия

Активация на акаунт