Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 185 522
  • 1 683
  •   2
Отговори
# 375
Някой правил ли е пренатален тест в Надежда?
Досега бях при тях за лечение и забременях след инсеминация. В момента в ценоразписа им намирам неинвазивен пренатален тест - Инвите, но нали споменахте, че той вече не се предлага за България. Интересува ме някой пускал ли си е тест там и какъв беше?

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 12:51 от K_asi

# 376
Благодаря за последните мнения. VeraGene до 20 декември е с намаление от 20 % в Синево. А и базовата цена е доста по-ниска от бодимед. Още не знам дали ние ще се възползваме, но някой съфорумец може да действа.
https://www.synevo.bg/veragene/#VERAgene-%D0%9D%D0%B5%D0%B8%D0%B … D0%B5%D1%81%D1%82

Искам да попитам, ако някой си е правил Veragene в какъв формат излизат резултатите и ще можем ли ние да си го разчетем? И освен това можем ли да си пуснем изследването без да бъдем изпратени от медицинско лице, защото в сайта на бодимед пишеше, че изследването ще бъде изпратено на нашият лекар и това ме изненада.

Здравейте, и ние видяхме предложението на синево, но още не сме решили на 100%. Моят АГ каза сами да решим къде да го направим. Явно няма сключен договор и материален интерес от конкретна фирма. Вие взехте ли решение?

# 377
Здравейте, все още не сме, но най-вероятно другата седмица ще направим VeraGene. Ще изчакаме да влезнем в 11 седмица, за да е по-сигурно, че ще има достатъчно ДНК на бебето в пробата.
Стискам палци всички пишещи, четящи и чакащи да имаме отлични резултати от тестове като подарък за празниците.

# 378

Здравейте! Просто информативно искам да ви споделя брошурата, която ми изпрати търг. представител на Cell Genetics Варна - стори ми се доста информативна и полезна из морето от информация на сайтовете в интернет.Също така, информацията, която имат на сайта им се разминава с брошурата, така може да ви е полезна.

На този линк https://we.tl/t-erqarEc8W3 можете да си свалите брошурата на Nativa https://biostem.bg/index.php/nativa - компания, която не срещнах из отговорите тук, но самото описание на пакетите, кое какво означава и т.н. ми бяха доста полезни.

# 379
Здравейте дами. На 39 съм бременна в 15+2 г.с на БХС ми излезе биохимичен риск за Даун 1:99, всички други маркери са високи. На ФМ доктора не видя нищо притеснително, но ми посъветва да пусна пренатест само за Даун. Добре, но цена под 700 лева не намирам, дали имате информация за по бюджетен вариянт. За в момента сумата ни е непосилна.

# 380
Димитричка, дано е фалшива тревога. Има някаква уикенд промоция за 600 лв., виж тук:
https://prenatest.bg/ceni/

# 381
  • София
Здравейте дами. На 39 съм бременна в 15+2 г.с на БХС ми излезе биохимичен риск за Даун 1:99, всички други маркери са високи. На ФМ доктора не видя нищо притеснително, но ми посъветва да пусна пренатест само за Даун. Добре, но цена под 700 лева не намирам, дали имате информация за по бюджетен вариянт. За в момента сумата ни е непосилна.
Те скоро ги осъдиха и не знам защо продъшжава да се прави това изследване и да се плашат хората…

# 382
В повечето случаи пренатеста е съвсем верен. В 99 и нещо процента. Защо да не се прави? На много жени са спестени големи тревоги и неприятности с тези тестове. И аз правих навремето, и се надявам един ден да е задължително изследване, за всички бременни.

# 383
Мисля, че жената говореше за бхс, защо още се прави. И за мен е просто статистика.

# 384
  • София
В повечето случаи пренатеста е съвсем верен. В 99 и нещо процента. Защо да не се прави? На много жени са спестени големи тревоги и неприятности с тези тестове. И аз правих навремето, и се надявам един ден да е задължително изследване, за всички бременни.
За БхС говоря не за пренатеста. Там е ясно, че е 99.9% верен

# 385
БХС не знам, наистина, но по-добре да се уплаши превантивно човек и да се изследва, отколкото обратното.

# 386
Няма контрол върху компаниите, които правят тестовете, съответно може да си обещават, каквото пожелаят. Та тия 99.9% може и 90% да са. Всичко над базовия пакет е с не толкова добра точност. Примерно делециите ги познават в 52,6% от случаите.
На който му се чете:
https://www.propublica.org/article/how-prenatal-screenings-have- … scaped-regulation

# 387
Здравейте,

искам информативно за себе си да направя неинвазиен пренатален тест. Не съм в рискова възраст, нито имам притеснения от резултатите от БХС. Но предпочитам да го направя за лично спокойствие.
Доста четох в интернет и тотално се обърках. Та сега се чудя кой от двата теста да избера

Нифти про или Прена тест? И защо единия е по-надежен от другия?

# 388
Здравейте,

искам информативно за себе си да направя неинвазиен пренатален тест. Не съм в рискова възраст, нито имам притеснения от резултатите от БХС. Но предпочитам да го направя за лично спокойствие.
Доста четох в интернет и тотално се обърках. Та сега се чудя кой от двата теста да избера

аз  останах доволна от Пренатест, получих изчерпателна информация от представителите тук в София, приятно отношение. Докато за Нифти водих комуникация с геника по мейл и бяха мега груби и неадекватни. Но това е само мой личен опит. Нека и някой друг сподели впечатления.

# 389
Здравейте,

аз  останах доволна от Пренатест, получих изчерпателна информация от представителите тук в София, приятно отношение. Докато за Нифти водих комуникация с геника по мейл и бяха мега груби и неадекватни. Но това е само мой личен опит. Нека и някой друг сподели впечатления.

Интересува ме по-скоро кой е по-надежден и точен ...

Общи условия

Активация на акаунт