Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 185 825
  • 1 683
  •   3
Отговори
# 90
  • София
Споделям, че друга бъдеща мама каза, че е проучила и теста Invitae (който е 320 лв и за който разказах за Варна няколко поста по-нагоре) се провежда и в София в НГЛ. Надявам се да е полезно!
Доста интересно, защото звънях и ми казаха че такъв тест "по принцип" не правят.. о.о

# 91
И на мен така ми бяха казали лятото.

Споделям, че друга бъдеща мама каза, че е проучила и теста Invitae (който е 320 лв и за който разказах за Варна няколко поста по-нагоре) се провежда и в София в НГЛ. Надявам се да е полезно!
Доста интересно, защото звънях и ми казаха че такъв тест "по принцип" не правят.. о.о

# 92
  • Варна
Ето това прочетох във Фейсбук и заради това написах коментара си:

# 93
Аз за НГЛ намерих ценоразпис за миналата година. Само си го изтеглете. Наистина такъв тест не виждам, но има изследване на трите тризомии за 200 лв. Това пак си е доста под основния пакет на Пренатест, стига и тук да се има предвид неинвазивно тестване.

# 94
  • София
Някой правил ли е VERACITY в Синево?

# 95
Аз също им звънях..и казаха че не предлагали такъв тест. В крайна сметка някой успя ли да направи този тест в София?
София-Варна-София…си е предизвикателство.

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 16:15 от NI_CI

# 96
Здравейте! Може ли някой да ми помогне: имам следният проблем правих БХС два пъти и двата пъти излиза нисък риск за синдром на Даун, първият път беше правен в 12г.с.+4 и нухална транслусенция 2.20 , вторият правих в 13г.с.+6 и тук излезна увеличена та 2.70mm и това не ми дава спокойствие! Въпроса ми е кой от двата теста е по-добър Natera Panorama основен пакет 700лв или на Prenatest само за Даун 650лв? Ако може някой който има мнение нека да сподели?

# 97
Panorama или Nifty, те са с най-висок процент на сигурност. Идете при доц. Чавеева в Щерев - тя е най-добрият специалист по фетална морфология да Ви прегледа и да Ви посъветва как да постъпите.

# 98
  • Варна
Здравейте ! За тези, които са си правили Invitae във Варна : резултатите достоверни ли бяха ? Питам, тъй като и аз наскоро си го направих, най-вече заради ниската цена, но пак имам съмнения дали са достоверни резултатите... Все пак другите тестове са по 1000лв и нагоре, а този излиза към 320 ..
Благодаря !

# 99
Би трябвало да е достоверен, цената е такава защото лабораторията в щатите няма сключен договор с България , но до няколко месеца казаха че ще сключат и цената ще скочи двойно и тройно дори.
Кога пуснахте изследването и излезе ли резултатът?
Питам , понеже и аз пусках и вече станаха 14 дни и нямам резултат, доста се бавят

# 100
  • Варна
Би трябвало да е достоверен, цената е такава защото лабораторията в щатите няма сключен договор с България , но до няколко месеца казаха че ще сключат и цената ще скочи двойно и тройно дори.
Питам , понеже и аз пусках и вече станаха 14 дни и нямам резултат, доста се бавят

Вчера го правих. На нас ни обясниха, че горе-долу за 10дни трябва да излязат резултатите и че ако има някакво забавяне може и да станат две седмици. По празниците е имало забавяне обясни. Вие проверихте ли в сайта им докъде е стигнала пратката ? Или пък звъннете в болницата и помолете да се свържат с лабораторията, за да знаете какво се случва.

# 101

Вчера го правих. На нас ни обясниха, че горе-долу за 10дни трябва да излязат резултатите и че ако има някакво забавяне може и да станат две седмици. По празниците е имало забавяне обясни. Вие проверихте ли в сайта им докъде е стигнала пратката ? Или пък звъннете в болницата и помолете да се свържат с лабораторията, за да знаете какво се случва.

Да , звънях
Обясниха че може би се бавят заради ковид ситуацията или може и трудно да се отделя ДНК на бебето ..та се надявам все пак всичко да излезе добре.
Сега чета че до 10 работни дни от получаване на пробата трябва да има резултат.
Успех и на Вас и дано излезе по-бързо Simple Smile

# 102
Понеже съм чела истории на хора, които си поръчват тестовете директно от лабораториите и реално прескачат фирмите посредници в България, цената е напълно реалистична. Също мисля съм чела споделено от момичета в други държави, че там цената не е 600-700 евро като тук. При фирмите посредници цената е безкрайно завишена, защото плащат заплати на агенти, проценти на лекари, имат разноски, трябва да има и печалба. Та без да съм  "в кухнята" на нещата, за мен чисто логически не би трябвало да има разлика в качеството. И освен това никой тест не дава 100 процента сигурност в резултата, има случаи и на фалшиво позитивни, и на фалшиво негативни. Дано няма лоши новини с тях и не подлъгват. Аз правих MaterniT® 21 PLUS на Sequenom Laboratories за малко над 1100 лева. Условията за срок на резултата са почти като на споменатия тест. Но тогава аз не бях разбрала за другата опция.

# 103
И аз си направих теста във Варна. Резултатите излязоха точно 1седмица след взимането на кръв. Аз съм в 17седмица и може би извличането на ДНК е станало доста бързо и лесно. Иначе процедурата по взимане на кръв и плащане  е точно както са я описали момичетата.

# 104
  • София
Аз не ходих до Варна, въпреки че ми се стори добра идея защото мъжът ми беше зает и му се искаше да дойде с мен вместо сама да се разхождам насам-натам (аз нямам и шофьорска книжка и ако не ме закара той, трябва да ходя сега бременна по автобуси.. или самолет).

Просташкото надвишаване на истинските цени на тези тестове от повечето лаборатории тук наистина си е чисто и просто кражда, това в никоя друга държава го няма. Разбирам да вземат някаква сума пари като за посредник.. но независимо колко пари има човек, за мен тази сравнително голяма сума са си изгубени пари, знаейки колко по-евтини същото качество тестове са в други държави или градове (както разбрахме от тази тема).

Въпреки всичко, аз си бях притеснена (независимо от добрите БХ скрининг резултати) и понеже съм без книжка просто реших да си направя малкия пакет на пренатест. Дадох проба в петък и (да не прозвучи като реклама) бях изключително приятно изненадана от отношението там.

Резултатите би трябвало да излезнат до 22ри (: надявам се всичко да е ОК и съм нетърпелива да разбера пола Innocent.

Общи условия

Активация на акаунт