Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 185 800
  • 1 683
  •   2
Отговори
# 105
Аз не ходих до Варна, въпреки че ми се стори добра идея защото мъжът ми беше зает и му се искаше да дойде с мен вместо сама да се разхождам насам-натам (аз нямам и шофьорска книжка и ако не ме закара той, трябва да ходя сега бременна по автобуси.. или самолет).

Просташкото надвишаване на истинските цени на тези тестове от повечето лаборатории тук наистина си е чисто и просто кражда, това в никоя друга държава го няма. Разбирам да вземат някаква сума пари като за посредник.. но независимо колко пари има човек, за мен тази сравнително голяма сума са си изгубени пари, знаейки колко по-евтини същото качество тестове са в други държави или градове (както разбрахме от тази тема).

Въпреки всичко, аз си бях притеснена (независимо от добрите БХ скрининг резултати) и понеже съм без книжка просто реших да си направя малкия пакет на пренатест. Дадох проба в петък и (да не прозвучи като реклама) бях изключително приятно изненадана от отношението там.

Резултатите би трябвало да излезнат до 22ри (: надявам се всичко да е ОК и съм нетърпелива да разбера пола Innocent.

Чак пък просташко…. не бих се изразила така.
Ако Вие го предлагахте на пазара нямаше да е така изглеждащо в очите Ви.
Да - съгласна съм, че са завишени цените .. но когато сме “притиснати до стената”, не мисля, че имаме време да въртим схеми, къде, как, защо и т.н. Просто правим необходимото, за да има в крайна сметка здраво родено бебче. Аз лично предпочитам да мина през въпросните процедури на места, които са доказано високи проценти на успеваемост, качество на услугата.
Не налагам мнението си разбира се, не ме разбирайте погрешно. Право на избор.

# 106
Здравейте! Някой може ли да ми каже на кой телефон трябва да се обадя да си запазя час за теста Invitae в Св. Марина Варна?

# 107
Здравейте! Някой може ли да ми каже на кой телефон трябва да се обадя да си запазя час за теста Invitae в Св. Марина Варна?

Записва се час на тел: 052/978 649, като на мен ми казаха че изпращат проби в понеделник и четвъртък. Това е информация от октомври 2021г. Намират се в основната сграда на болницата на ет.2, стая 260.

# 108

Записва се час на тел: 052/978 649, като на мен ми казаха че изпращат проби в понеделник и четвъртък. Това е информация от октомври 2021г. Намират се в основната сграда на болницата на ет.2, стая 260.

Здравейте,

p.m.yanakieva е описала точно.
Днес звъннах и си запазих час за вторник.
Много отзивчиви и попитаха в коя г.с и ден ще съм тогава.
Съобразиха се с това, че ще пътувам от далеч и ми дадоха един от най-късните възможни часове.
Ако на някого му предстои и се чуди - изследването не се прави на гладно Simple Smile

# 109
Здравейте,
Аз правих Veragene за 1188лв в Синево. За 7 работни дни излезе резултата направо ми се обадиха.

# 110
Аз бих пуснала при 2ро дете отново пренатеста

# 111
Здравейте! Теста на Invitae дали има някакъв още по-разширен пакет, защото чета на някои от другите фирми, че се изследват още повече неща, или този е единствен?
Също до коя седмица може да се направи теста?

# 112
Здравейте! Теста на Invitae дали има някакъв още по-разширен пакет, защото чета на някои от другите фирми, че се изследват още повече неща, или този е единствен?
Също до коя седмица може да се направи теста?

Invitae изследва 3-те основни тризомии - 13, 18, 21, полови хромозоми + някои микроделиции.
Като обем отговаря на средно разширен тест - Vision среден пакет.
Направих го във вторник, 22.02, в петък пристигна в Лабораторията в Сан Франциско и днес, 6 дни от взимаме на пробата получих резултата и от Invitae и от Св.Марина във Варна по мейл.
Адски съм доволна от организацията и скоростта.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 10:20 от Milo_Milo

# 113
  • София
Ето това прочетох във Фейсбук и заради това написах коментара си:

Много благодаря за информацията! Може ли да споделиш, в коя група е написано (за да не ни прехвърляш ти инфо, ако дамата не иска да сподели името на генетика)? Иначе изкарах списъка на всички генетици в НГЛ и започвам в понеделник да звъня подред 😁 разликата в цената наистина е огромна, но и пътят София-Варна-София си е дългичък 😭

Последна редакция: нд, 06 мар 2022, 16:03 от Elfi Koleva 695275

# 114
Елфи Колева, ако все пак откриеш някой в София, моля те да споделиш тук. Ние с ММ сме се насочили към Варна, ще си направим и почивка, но все пак ако се извършва и в София ще е хиляди пъти по-добре и почивката ще е на на по-близка дестинация 😀

# 115
vania.racheva, свързахте ли се с лабораторията? Може ли да споделите информация ако имате такава?
Благодаря

МОЖЕ ли да ми кажете номера на лабораторията във Варна? В сайта не намирам нищо като контакт за там...

# 116
Maggie_15, погледни 7-8 мнения нагоре на същата страница съм го написала. 😊😊😊

# 117
vania.racheva, свързахте ли се с лабораторията? Може ли да споделите информация ако имате такава?
Благодаря

МОЖЕ ли да ми кажете номера на лабораторията във Варна? В сайта не намирам нищо като контакт за там...
Напишете в гугъл генетична лаборатория "Света Марина " Варна и излизат номера в сайта им

# 118
  • София
Елфи Колева, ако все пак откриеш някой в София, моля те да споделиш тук. Ние с ММ сме се насочили към Варна, ще си направим и почивка, но все пак ако се извършва и в София ще е хиляди пъти по-добре и почивката ще е на на по-близка дестинация 😀
Darling, все още не успявам да открия кой ги прави в НГЛ, но се свързах със съпорта на Invitae и ги помолих за списък с лабораториите, които имат акаунт към тях в България и им изпращат тестове за NIPT. Освен НГЛ и Варна, в София работят и с ИВФ Медицински център "Димитров". Писах им и чакам отговор. Другото, което казаха е, че китовете се изпращат безплатно с всички документи за обезмитяване, та съм си наумила и този вариант да проверя - как се прави регистрация и можем ли да си поръчаме направо ние, само да идем да ни вземат кръв (имам приятелка лаборантка в Токуда).Ще ви държа в течение 😊

# 119
Елфи, златна си! Това, което си направила е чудесно! ❤

Предполагам сте разглеждали варианта на Джийн Сейф, чудех се дали пък случайно и за него не е открита някоя вратичка (като Invitae), има ли някой информиран?

Общи условия

Активация на акаунт