Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 186 049
  • 1 683
  •   2
Отговори
# 240
Maternit Genome

Здравейте, мами! Правих си преди седмици Инвитае, вклюващ 3-те аномалии и пол. Днес бях на ФМ и измериха НТ-2.9мм. Препоръчаха ми да си пусна пълен тест с микроделеции, тъй като освен за Даун, тези стойности може да са показател и за други аномалии. Кой пълен тест бихте ми препоръчали?

# 241
P.koleva това е най-пълният вариант, нали? В Щерев ли го прави и 1300 лв. ли струва? Препоръчаха ми cells4good, но там е 1880 лв. и честно казано не мога да открия в кое се крие разликата…

# 242
Charmante, аз също правих Invitae, но моят вариант мисля, че включва микроделециите (ако това са те):

В твоят резултат няма ли такова нещо?

# 243
  • София
Мен между Nifty pro и Veragene си ми препоръчаха Veragene, защото са на една цена, а той включва повече неща. В момента в Синево лаборатории е 1250лв.

# 244
Когато си правих Инвитае, вече ги бяха премахнали микроделециите, а и доколкото виждам са над 84  🙄

# 245
В тази връзка се сетих да попитам този резултат от теста “Sex Chromosome” само пола ли определя или като цяло броят на хромозомите? Защото нали имаше някакви синдроми като Търнър и т.н свързани с броят на хромозомите… тоест ако този резултат е негативен можем ли да сме спокойни и за тези синдроми или това отговаря само за пола?

Charmante, ясно, явно съм го правила преди теб. Еха, над 84… има ли изобщо тест, който ги изследва всички, това би било хубаво, но… 🤷🏻♀

# 246
Ами да, реално се оказва, че тези,  които препоръчаха по-нагоре Genome и Nifty Pro изследват всичко, което общо взето може да се изследва. Те са изключително редки, но знае ли човек какъв му е късметът. Аз реално си бях спокойна, знаейки, че трите синдрома са отрицателни, но за съжаление, има още неща, които могат да се случат. Лошото е, че ще се плаща и чака по два пъти.

# 247
Не, това означава че няма Y,   тоест момиче, но има изменения на секс хромозомите, които се изследват : trisomy X, monosomy X, XXY, XYY, XXYY   

В тази връзка се сетих да попитам този резултат от теста “Sex Chromosome” само пола ли определя или като цяло броят на хромозомите? Защото нали имаше някакви синдроми като Търнър и т.н свързани с броят на хромозомите… тоест ако този резултат е негативен можем ли да сме спокойни и за тези синдроми или това отговаря само за пола?

Charmante, ясно, явно съм го правила преди теб. Еха, над 84… има ли изобщо тест, който ги изследва всички, това би било хубаво, но… 🤷🏻♀

# 248
  • София
Добре де при мен резултата пише следното: The Result show the absence of Y chromosome
Това пак означава, че е момиче нали така и не бъркам?

# 249
Аз май избрах nifty pro в Геника. В 10 гс +5 дни добре ли е като период да се направи?

# 250
  • София
Аз май избрах nifty pro в Геника. В 10 гс +5 дни добре ли е като период да се направи?
Да, преди 10 седмица не препоръчват да се правят или поне тези, които съм гледала.

# 251
А ако се случи така,че да няма достатъчно днк материал на плода в пробата, безплатно ли се взима нова такава?

# 252
  • София
Това съм чела да се случва при взимани проби преди 10-тата седмица, но може и да има и други случаи след 10-тата. Вече как се процедира с повторно взимане на проба и дали се заплаща нямам идея.

# 253
Повечето доставчици на тази услуга не вземат пари за повторно изпращане на проба.

А ако се случи така,че да няма достатъчно днк материал на плода в пробата, безплатно ли се взима нова такава?

# 254
Да, когато правят преводи го пишат отделно примерно един ред е няма Y хромозома и после втори ред пол: момиче. И ни бъркат какво означава първият ред.
Добре де при мен резултата пише следното: The Result show the absence of Y chromosome
Това пак означава, че е момиче нали така и не бъркам?

Общи условия

Активация на акаунт