Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 185 611
  • 1 683
  •   1
Отговори
# 525
Има време до края на годината! Пожелавам си да ни пишете нещо хубаво около Коледа например Hug
Определено е много правилно това, коеот казвате - колкото повече информация наставим, толкова по-добре. Аз тъкмо минах първата ФМ в понеделник, а утре съм при док да ме записва за ЖК и да назначи изследвания - просто ще си поискам да пуснем и скрининга. На ФМ казаха, че всичко е "перфектно".
Стискам палци и знам, че всичко ще е супер при вас!

# 526
  • София
Накрая ще е и при вас! Животът си знае работата, ние само помагаме Simple Smile

# 527
Не съм съгласна, че БХС е безмислено изследване - първо, един от показателите, съвместно с друго излседване (което пусках в репродуктивната клиника), дава добра прогноза за развитие на прееклампсия - има форула, по която моят лекар изчисли риска. Освен това нивото на ЧХГ също може да е индикатор за проблем и евентуалното съотноншение (мисля, че беше с наименование МоМ), може да насочи към по-задълбочен преглед.
Аз самата правих и Вижън и БХС и на база на резултатите, имахме нагласа за евентуалните рискове. В медицината рядко има 100 процента, именно заради това избрах да изследвам каквото мога, пък другото е Божа рабора.

# 528
  • София
Аз не смятам, че БХС не трябва да се прави, а че само БХС също не е окей., след като има и други неинвазивни методи на изследване.

# 529
  • София
По препоръка на доктора, който ми води ж.к. ходих в клиника Превиста и си направих Супер Скрининг теста им - 690 лв. Покрива базовите неща и резултата си излезе на 10тия ден. БХС и ФМ потвърдиха, че всичко с бебето е наред. Simple Smile

# 530
По препоръка на доктора, който ми води ж.к. ходих в клиника Превиста и си направих Супер Скрининг теста им - 690 лв. Покрива базовите неща и резултата си излезе на 10тия ден. БХС и ФМ потвърдиха, че всичко с бебето е наред. Simple Smile

Може ли да разкажеш повече, къде се изследват пробите? Цената е значително по-ниска от останалите тестове и се чудя откъде идват тези разлики.

# 531
  • София

Може ли да разкажеш повече, къде се изследват пробите? Цената е значително по-ниска от останалите тестове и се чудя откъде идват тези разлики.

https://prevista.bg/wp-content/uploads/2022/10/%D0%A1%D1%83%D0%B … 8%D0%BD%D0%B3.pdf

Тук е информацията за теста. По това, което видях при търсенето на информация зависи колко междинни партньори има на клона. Пренатест например в Германия е 300 евро(потвърдено с бременна жена в 5 м), а тук всички знаем пакетите какви са. Аз съм доволна от този тест, мисля, че в Швейцария се пращат. Това е и сайта на клиниката с тестовете https://prevista.bg/tests_category/%d0%b1%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b … 0%be%d1%81%d1%82/
аз съм доволна и от цената и от обслужването.

# 532
👋
За колко дни идват резултатите от Vision test? Направихме го в сряда и вече ще се побъркам от любопитство и нетърпение и притеснение ии... 🤯😀

# 533
👋
За колко дни идват резултатите от Vision test? Направихме го в сряда и вече ще се побъркам от любопитство и нетърпение и притеснение ии... 🤯😀

Моят също беше изпратен в сряда и ми се обадиха в понеделник. Доста бързо стана готов.

# 534
Седем работни дни се чака. Но за 5 се обаждат. Днес или утре ще ви кажат. Пожелавам хубави новини. И да чуете великото Всичко е наред! 🍀🙏🏻

# 535
Преди колко време това?
Аз за едно момиче разбрах.. дала в сряда, в неделя са й се обадили. 😔
А на мен още не..

Благодаря ви много! 🍀❤️

# 536
Тази година е моят тест. Все пак са почивни дни. Не се тревожете.

# 537
Преди колко време това?
Аз за едно момиче разбрах.. дала в сряда, в неделя са й се обадили. 😔
А на мен още не..

Благодаря ви много! 🍀❤️

И аз си пуснах Vision миналия вторник и все още чакам резултатите.
Казаха ми до 7 работни дни (пада се в четвърък), от получаването им в лабораторията, но казаха, че обикновено става по-бързо.
Надявах се днес да звъннат/пишат, но явно още малко ще почакам.

# 538
Понеже от време на време има въпроси след колко време излизат резултатите, предполагам, че е субективно, но аз дадох проба за Vision на 15-и (вторник) и получих резултати точно след седмица - на 23-и.

# 539
Да, включвам се и аз.
Дадох в сряда и вчера (следващата сряда) ми се обадиха. 💙🙏

Общи условия

Активация на акаунт