Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 187 197
  • 1 703
  •   3
Отговори
# 720
Здравей Aniem, аз вчера бях на ФМ при д-р Василев, работи в МЦ Димитров и Токуда. Много добре обяснява, много добър и спокоен. Отговаря на всички въпроси.
За теста не мога да помогна. Успех!

# 721
Съжалявам за преживяното от Вас,и ние доста мъки изживяхме.
Сега и ние се чудим,кой тест да пуснем.
Кой първи видя тези аномалии в плацентата,ако е удобно да попитам.
И ние,с оглед на предишни неуспехи,се чудим сега и за вида на теста,и при кой специалист по фетална морфология да отидем в София.

Здравейте,
Направихме си Вижън и днес ни звъннаха с лоши новини. Открили са допълнителна Y хромозома (синдром на Якобс) PPV 96.3%.
Пиша с надеждата да ми кажете, че се случват грешки.
Мислим да пускаме нови към друга фирма или направо да заминавам за София и да се измоля за хорионбиопсия - днес, утре. В Пловдив сме в епидемия и няма шанс някой да ме чуе. Ако, някоя от вас може да ми каже къде мога да отида, ще съм много доволна. Казаха ми да чакам за амниоцентеза. Това е след 5 седмици. Аз от нерви, ще абортирам до тогава. Сигурно звуча като луда, но се надявам да ме разберете.
Съжалявам за тези новини. Рядко грешат ако намерят нещо, затова препоръчват и инвазивно изследване, за да е 100% достоверно какво са намерили. При мен беше обратното - тестът на Вижън излезе с нормален резултат, амниоцентезата - не. Ако можеш да направиш хорионбиопсия ще е най-добре, това чакане до амниоцентезата е меко казано ад.
Препоръчвам ти д-р Стратиева.
Извинете,ако е удобно да попитам при вас какъв е бил случая?

При нас нещата накратко се случиха така - направих тест на Вижън в 11та седмица, резултатът абсолютно нормален и отрицателен за всичко, което изследвахме - ихо-ахо до 14та седмица, в която видяха особености в плацентата и съмнения за диандрична триплоидия. 4 седмици буквално живот в ада, амниоцентеза в края на 17та седмица, показваща, че 20% от генетичният материал не е каквото трябва, още 10000 консултации с кого ли не в тая държава, включително и Националната генетична лаборатория. Бебето нямаше никакви признаци и отклонения на ехограф. Гледаха го буквално всички светила в София и заключението беше едно и също - амниоцентезата няма как да сбърка. В 20 седмица бременността приключи с терапевтичен аборт в Надежда. Краткото описание в аутопсията все пак даде данни за наличието на дискретни аномалии. Та.. по възможност трябва да се тества всичко, най-подробно и обширно.

Първи я видя проследяващият в 14та седмица на текущ преглед, изпрати ме при д-р Стратиева, като втори вариант препоръча проф. Виолета Димитрова. Минахме и през двете, плюс още 2-3 фетални.

# 722
Отидете при доц.Чавеева в кл.Щерев.  Извинявам се ако звучи като реклама ,но това е положението ,доволна съм от нея.
Съжалявам за преживяното от Вас,и ние доста мъки изживяхме.
Сега и ние се чудим,кой тест да пуснем.
Кой първи видя тези аномалии в плацентата,ако е удобно да попитам.
И ние,с оглед на предишни неуспехи,се чудим сега и за вида на теста,и при кой специалист по фетална морфология да отидем в София.

Здравейте,
Направихме си Вижън и днес ни звъннаха с лоши новини. Открили са допълнителна Y хромозома (синдром на Якобс) PPV 96.3%.
Пиша с надеждата да ми кажете, че се случват грешки.
Мислим да пускаме нови към друга фирма или направо да заминавам за София и да се измоля за хорионбиопсия - днес, утре. В Пловдив сме в епидемия и няма шанс някой да ме чуе. Ако, някоя от вас може да ми каже къде мога да отида, ще съм много доволна. Казаха ми да чакам за амниоцентеза. Това е след 5 седмици. Аз от нерви, ще абортирам до тогава. Сигурно звуча като луда, но се надявам да ме разберете.
Съжалявам за тези новини. Рядко грешат ако намерят нещо, затова препоръчват и инвазивно изследване, за да е 100% достоверно какво са намерили. При мен беше обратното - тестът на Вижън излезе с нормален резултат, амниоцентезата - не. Ако можеш да направиш хорионбиопсия ще е най-добре, това чакане до амниоцентезата е меко казано ад.
Препоръчвам ти д-р Стратиева.
Извинете,ако е удобно да попитам при вас какъв е бил случая?

При нас нещата накратко се случиха така - направих тест на Вижън в 11та седмица, резултатът абсолютно нормален и отрицателен за всичко, което изследвахме - ихо-ахо до 14та седмица, в която видяха особености в плацентата и съмнения за диандрична триплоидия. 4 седмици буквално живот в ада, амниоцентеза в края на 17та седмица, показваща, че 20% от генетичният материал не е каквото трябва, още 10000 консултации с кого ли не в тая държава, включително и Националната генетична лаборатория. Бебето нямаше никакви признаци и отклонения на ехограф. Гледаха го буквално всички светила в София и заключението беше едно и също - амниоцентезата няма как да сбърка. В 20 седмица бременността приключи с терапевтичен аборт в Надежда. Краткото описание в аутопсията все пак даде данни за наличието на дискретни аномалии. Та.. по възможност трябва да се тества всичко, най-подробно и обширно.

Първи я видя проследяващият в 14та седмица на текущ преглед, изпрати ме при д-р Стратиева, като втори вариант препоръча проф. Виолета Димитрова. Минахме и през двете, плюс още 2-3 фетални.

# 723
А някоя от вас правила ли е пълния Вижън тест за 3900 лева? Има ли смисъл от него.
Ние сме с ПИД на ембриона,но все пак ще направим и пренатален тест.
Колебаем се между Панорама и Вижън.
Иначв аз към д-р Чавеева съм малко предубедена.
Със сигурност е добър специалист,ходихме при нея с първата неуспешна бременност.
Да,прекрасен човек и добър лекар,но имам чувството,че пропусна нещо тогава.
Защото малко преди да отида при нея следяшеят ме тогава лекар,мой много близък,каза,че има проблем с плацентата,но аз и много кървях тогава.
Д-р Чавеева не видя проблем.
След няколко седмици ми изтекоха водите и направих аборт.
С плацентата определено имаше проблем,но нещата така или иначе бяха необратими. Гледаме напред.

# 724
До колкото разбрах този скъпия в рекламен трик - смисъл няма как да се изследват тези 100 заболявания, те се хващат само от изследване на кръв от самото дете. И аз му се бях огледала, но поразпитах и така ми казаха, да гледам тест, който обхваща всички хромозоми и някои микроделеции.
А някоя от вас правила ли е пълния Вижън тест за 3900 лева? Има ли смисъл от него.
Със сигурност е добър специалист,ходихме при нея с първата неуспешна бременност.
Защото малко преди да отида при нея следяшеят ме тогава лекар,мой много близък,каза,че има проблем с плацентата,но аз и много кървях тогава.
С плацентата определено имаше проблем,но нещата така или иначе бяха необратими. Гледаме напред.

# 725
Аз пуснах втория 1580

# 726
Аз пуснах този от 2180 на Vision . Момичето каза, че заболяванията свързани с микроделециите се хващат около 18-19 на ехограф. Но по-ранния резултат дава възможност евентуално да се реагира по-рано.

# 727
Аз правих The Vision. Не е рекламен трик. Изследва се ДНК от майката, бащата и плода. Ако не се изследва ДНК от кръв на плода, как се засича има или не хромозомни аномалии, които са първите описани в теста? Ами няма как. Единствено не ти става ясно кои от описаните заболявания биват тествани директно във феталната ДНК и кои - само в родителската ДНК, като на база генетика се изчислява риск да се унаследят в плода. Тестът е съвкупност от следните тестове:
1.         NIPT All chr and microdeletions ( пренатален тест, който улавя хромозномни аномалии у фетуса).
2.          GeneSafe Complete (пренатален тест за унаследяеми генетични състояния у фетуса).
3.          GeneScreen Focus Couples (тест за унаследяеми генетични състояния у двойки - жена).
4.          GeneScreen Focus Couples (тест за унаследяеми генетични състояния у двойки - мъж).
Аз държах на пълен пакет заради изследването на плода за муковисцидоза, което изследване не се предлага от всички фирми, а заболяването хич не е рядко (както се описва "то е най-честото от редките заболявания").

# 728
Аз бих направила пълен вариант на Панорама при евентуална следваща бременност, но това е на база нашия случай.

# 729
А някой правил Prenatest? Споделете какъв план избрахте?

# 730
Аз го правих 2020 г.,най-пълния пакет тогава.

# 731
Аз го правих 2020 г.,най-пълния пакет тогава.

Доволна ли сте? Чета , че е точен само за 3-те най-разпространени тризомии.За останалите надежден ли е?
Аз съм правила с предишната ми бременност само за трите тризомии , защото само този предлагаха за близнаци.Но сега обмислям по-широк пакет и събирам мнения.

# 732
Предвид вашия случай,и аз се замислям за разширения на Панорама,въпреки че не е пълен като на Вижън,но пък изследват триплодия,което е по-чест риск от останалите.
При една от неуспешните ми бременности,ЧХГ беше високо като за близнаци и тогава мой много близък гинеколог ми каза: Ако не са близнаци,това ЧХГ не е добре да е толкова висока.
Единствено той ми го каза,другите казваха,че нямало проблем.
Е,имаше проблем,оказа се увреден плод и спиране на сърдечна дейност в 9 г.с.
Оказа се тежък хромозомен проблем.
Изледвахме абортивен материал и го пращаха в Хонг Конг,поне така пишеше на резултата.
Сега,мисля да пусна едно ЧХГ за всеки случай,да видим колко е високо.

Аз бих направила пълен вариант на Панорама при евентуална следваща бременност, но това е на база нашия случай.

# 733
Да, Панорама хваща моларна бременност, но пък не е подходящ за донорски яйцеклетки, и аз за това го отхвърлих. При нея чхг е много високо, макар и не винаги ( както беше случаят при мен, нормално чхг към ниско)

# 734
Ние правихме ПИД на ембрионите и затова сега се чудим,кой точно тест да изберем.
Гинеколога ни препоръча Вижън,и той го пуснал за жена си преди няколко години,не взима пари от тях със сигурност, в смисъл,че няма користна цел.
След прегледа при ФМ ще го решим,че и без това сега по цял ден повръщам и нямам сили.

Да, Панорама хваща моларна бременност, но пък не е подходящ за донорски яйцеклетки, и аз за това го отхвърлих. При нея чхг е много високо, макар и не винаги ( както беше случаят при мен, нормално чхг към ниско)

Общи условия

Активация на акаунт