Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 187 233
  • 1 704
  •   2
Отговори
# 945
Здравословният начин на живот определено подобрява качеството на яйцеклетките. Запълването на липсата на витамините също. Има една много интересна книга “Всичко започва от яйцето”. Рисковете за хромозомни аномалии след 35 са точно,че яйцеклетките стареят,но има толкова много жени,на над 35,37 които са пили добавки. Били са с  НЯР и се родили здрави деца. Всичко е въпрос на късмет.

# 946
  • София
Аз все още не разбирам защо на 30 години вече се водиш супер застаряваща, че чак БХС те изкара с високи стойности за Даун и т.н.
Все си мисля, че бременност и раждане на 30 е нещо напълно нормално.

# 947
Здравословният начин на живот определено подобрява качеството на яйцеклетките. Запълването на липсата на витамините също. Има една много интересна книга “Всичко започва от яйцето”. Рисковете за хромозомни аномалии след 35 са точно,че яйцеклетките стареят,но има толкова много жени,на над 35,37 които са пили добавки. Били са с  НЯР и се родили здрави деца. Всичко е въпрос на късмет.

Подобрява качеството на яйцеклетките и може да помогне за забременяване, но няма никакви доказателства, че има връзка със синдром на Даун. Не че не е важен здравословният начин на живот на майката и таткото преди забременяване, но от Даун специално не предпазва

# 948

Подобрява качеството на яйцеклетките и може да помогне за забременяване, но няма никакви доказателства, че има връзка със синдром на Даун. Не че не е важен здравословният начин на живот на майката и таткото преди забременяване, но от Даун специално не предпазва
За синдромите какво се случва при делението на клетките,че водят до допълнителна или липсваща хромозома все още никой не е ясно!Предолога се,че здрава яйцеклетка и здрав сперматозоид образуват здрав ембрион. Липсите на витамини в организма на майката водят доказано до доста последствия за в бъдеще при бебето. В крайна сметка здравето на едно дете не се опира само до генетичните синдроми. Има доста други малоформации,които се получават от липси на витамини при  майката и бащата. Както и да е всеки си има своя теория и не ми се спори☺

# 949
Да, нездраяословният начин на живот си се отразява. Но не е въпрос на мнение, че влияние върху Даун няма, просто няма такива доказателства. Важен е за други неща, но не и за този проблем специално

# 950
Да, нездраяословният начин на живот си се отразява. Но не е въпрос на мнение, че влияние върху Даун няма, просто няма такива доказателства. Важен е за други неща, но не и за този проблем специално
Специално за Даун доста съм чела. Аз много пъти съм писала,че дъщеря ми след като се роди ми съобщиха,че е с лека форма на Синдром на Даун. Имах правен Вижън тест,който отхвърли основните синдроми по време на бременноста ми. Аз до тогава не бях чувала за мозаичната форма,та се запознах доста подробно специално с този синдром. Всичко на генетично ниво е загадка. Все още няма проучвания къде какво се бърка в деленето на клетките. От къде идва и самото бъркане. И все пак научните проучвания казват,че лошото качество на материала води до деца с аномалии. Слава на бога при моето дете  хромозмния анализ  отхвърли  регулярната и мозаичната форма. Между другото има много по- страшни синдроми от този. Децата с този синдорм са значително добре развиващи се☺ Пример за това е Микела. Не мисля повече да спамя темата. Все пак е за генетичните тестове. Давам си гласа за Вижън☺

# 951
Причината за вродени аномалии със сигурност не е липсата на витамини Grinning Познавам семейство с две деца, които се родиха глухи, никой друг от семействата на родителите им няма вродени или придобити проблеми със слуха, родителите се изследваха генетично и се оказа, че двамата по между си създават нещо си там в ДНК-то, което води до липсата на слух при децата и лекарите им казаха, че ако имат още деца, те също ще са глухи.. примера ми не е добре обяснен, но не познавам точната терминология, имам в предвид, че генетиката е като руска рулетка.

# 952
Аз съм пример за жена, която роди здраво дете на 42 г., благодаря на Господ. Заченах с инвитро, което до известна степен спомогна за подбор на ембриони с добро качество, тъй като не всички бяха добри. Правих и Вижън тест. Смея да твърдя, че водя доста здравословен начин на живот.

# 953
Здравейте,
Бременна съм, след инвитро, и съм в 9+6.
Вчера бях на преглед. Чухме пулс, който отговаря на седмицата, видяхме и бебето, което също по развитие отговаря, видяхме телцето - има си всички крайници. Обаче се видя течност около главата и тила, нарича се мисля кистичен хигром. Докторката каза, че това може да е знак за някой вид синдром. Спомена, че е имала такива случаи, при които тази течност изчезва и няма проблем. Каза, че е фатално, ако е в 13 г.с., но все още имало шанс. Понеделник съм на пренатален тест, за да видим той какво ще покаже. Някоя от вас попадала ли е в подобна ситуация? Вие защо сте насочвани към пренатален тест?

# 954
Мен лекарката ме насочи заради възрастта (38г.), но каза, че не е задължителен, само ако аз реша. Имам две здрави деца, но реших да го направя за мое спокойствие.

# 955
Някой имал ли е увеличена нухална транслуценция (NT)?

# 956
Аз съм пример за жена, която роди здраво дете на 42 г., благодаря на Господ. Заченах с инвитро, което до известна степен спомогна за подбор на ембриони с добро качество, тъй като не всички бяха добри. Правих и Вижън тест. Смея да твърдя, че водя доста здравословен начин на живот.
Какво ще рече “до известна степен”?!

# 957
Здравейте,
Вчера бях на преглед. Чухме пулс, който отговаря на седмицата, видяхме и бебето, което също по развитие отговаря, видяхме телцето - има си всички крайници. Обаче се видя течност около главата и тила, нарича се мисля кистичен хигром. Докторката каза, че това може да е знак за някой вид синдром. Спомена, че е имала такива случаи, при които тази течност изчезва и няма проблем. Каза, че е фатално, ако е в 13 г.с., но все още имало шанс. Понеделник съм на пренатален тест, за да видим той какво ще покаже. Някоя от вас попадала ли е в подобна ситуация? Вие защо сте насочвани към пренатален тест?

За съжаление пренталните тестове не обхващат всички рискове, а само някои хромозомни аномалии. Какво Ви посъветва док?

# 958
Док каза да пуснем пренатален тест, който е разширения. След това ще обсъждаме резултатите. По време на контролния преглед видя, че нухалната транслуценция NT е 4,4, а нормата била 2,5-3. Каза, че се е случвало да изчезне само. По принцип това се измерва между 11 и 13 г.с., та се надявам до тогава да стане в норма.
Здравейте,

За съжаление пренталните тестове не обхващат всички рискове, а само някои хромозомни аномалии. Какво Ви посъветва док?

# 959
Какво ще рече “до известна степен”?!
Ще рече не на 100%

Общи условия

Активация на акаунт