Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 186 985
  • 1 702
  •   1
Отговори
# 1 065
  • София
Ужасно преживяване, много съжалявам, че ви се е случило това момичета. Има логика да няма достатъчно материал, не знам защо го предлагат тогава, явно всичко е бизнес в този свят.
Аз да ви питам, преди пренаталния трябва ли да се иде при аг (викало ли ви е). Моя преглед е след 2 седмици, т. е. ще сме приключили с пренаталния до тогава и се чудя, дали да не потвърдим, че още съм бременна преди да дадем 1300 лв

# 1 066
Аз бих отишла

# 1 067
На мен генетичката ми обясни, че за основните синдроми е най - достоверен резултата, защото има най - много натрупана база данни и извършени изследвания на генетичен материал. За останалите по - рядко срещани болести и синдроми, все още не са проучени всички мутации и какво проявление имат, а дори може да има мутация която да не е известна на науката, до каква болест води и т.н.
Т.е тези пенели, които се предлагат на пазара изследват състояния, които са известни на медицината като заболеваемост, но не всичко е познато и няма достатъчно натрупана база генетичен материал за по - редките мутации , затова и там достоверността дават 50%. С годините това ще се промени надявам се.
Вече за мозаицизма, причината да не се установява коректен резултат от този тип тест е заради самия материал който се изследва май, самите клетки които попадат в изследването, не съм напълно сигурна. Но истината е, че тези тук представителки са доста незапознати и гледат само да си вземат комисионната, дори не могат да те консултират от ползите или не на изследването. Понеже аз пуснах сега и на моногенни болести, представителката на vision даже не можа да ми каже как изглежда резултата от теста, нито конкретно ми каза за колко време излиза. Общо взето са печалбари така наречените консултанти, които даже не могат да те консултират.

# 1 068
Когато звънях на Цибалаб за Панорама, ми казаха, че освен ако не съм над 35, с фамилна обремененост или друг рисков фактор, няма смисъл да пускам нещо различно от основния пакет. Общо взето жената каза, че те нямат против да ми вземат парите, но няма много смисъл да си ги давам. А пък АГ каза, че не е лошо да включа и някоя от микроделециите, та сега съм малко след чуденка.

# 1 069
Това с годините над 35 и фамилната обремененост за мен лично не са достатъчни аргументи и за съжаление имам наблюдения от близкото обкръжение. Това, че никой в рода няма някаква хромозомна аномалия не ми гарантира по никакъв начин как ще е моето дете от конкретната бременност.
Ако пък има фамилна обремененост, то по - достоверно е да се направи диагностичен тест, за да е човек напълно спокоен.
Причината да не препоръчват по - разширените тестове, не е само заради това че са с по - малък процент достоверност, а заради това че се смята, че това наистина са много редки аномалии, които не биха засегнали по - голямата част от популацията.
Само че......колкото и да са редки ги има, и ако аз имам лошия късмет да се случи на мен, какво ще ме топли че 90% от останалите няма да имат този проблем.
Просто е индивидуално и всеки решава, то дори и всичко да е тип топ на тези тестове, нямаме гаранции как ще се развият нещата до края.

# 1 070
Когато звънях на Цибалаб за Панорама, ми казаха, че освен ако не съм над 35, с фамилна обремененост или друг рисков фактор, няма смисъл да пускам нещо различно от основния пакет. Общо взето жената каза, че те нямат против да ми вземат парите, но няма много смисъл да си ги давам. А пък АГ каза, че не е лошо да включа и някоя от микроделециите, та сега съм малко след чуденка.
Няма смисъл, но като се роди детето с някой рядък синдром, няма те да го отглеждат цял живот, а ти.

# 1 071
Аз като гледам при NiftyPro, към който съм се насочила, няма много избор например.
На тях основният им пакет в със синдромите и микроделенции за 1300лв.
Не видях да имат по-орязан вариант.

# 1 072
  • София
Вижте Veragine, включва повече неща и е същите пари. ( или поне преди беше)

# 1 073
Аз като гледам при NiftyPro, към който съм се насочила, няма много избор например.
На тях основният им пакет в със синдромите и микроделенции за 1300лв.
Не видях да имат по-орязан вариант.

Не предлагат по-орязан. Последно тази година ми предложиха следното:

‍NIFTY Pro: Хромозома 21, 18, 13, 9, 16, 22, Х, У, 92 микроделеции/микродупликации

NIFTY Mono: 155 гена при 202 доминантни моногенни заболявания (допълнителен списък на гените и заболяванията може да свалите като прикачен файл)

За нещастие няма тест който да докаже/отхвърли синдром на Марфан.

# 1 074
Здравейте,
Направихме си Вижън и днес ни звъннаха с лоши новини. Открили са допълнителна Y хромозома (синдром на Якобс) PPV 96.3%.
Пиша с надеждата да ми кажете, че се случват грешки.
Мислим да пускаме нови към друга фирма или направо да заминавам за София и да се измоля за хорионбиопсия - днес, утре. В Пловдив сме в епидемия и няма шанс някой да ме чуе. Ако, някоя от вас може да ми каже къде мога да отида, ще съм много доволна. Казаха ми да чакам за амниоцентеза. Това е след 5 седмици. Аз от нерви, ще абортирам до тогава. Сигурно звуча като луда, но се надявам да ме разберете.
Съжалявам за тези новини. Рядко грешат ако намерят нещо, затова препоръчват и инвазивно изследване, за да е 100% достоверно какво са намерили. При мен беше обратното - тестът на Вижън излезе с нормален резултат, амниоцентезата - не. Ако можеш да направиш хорионбиопсия ще е най-добре, това чакане до амниоцентезата е меко казано ад.
Препоръчвам ти д-р Стратиева.
Извинете,ако е удобно да попитам при вас какъв е бил случая?
[/quote

Здравейте, а защо се е наложило амнио след като тестът е показал, че всичко е наред?

# 1 075
Здравейте, някой може ли да сподели опит за подходящ пренатален тест, при използвана донорска яйцеклетка? Лекарката ми ме насочи към Niptify на cell genetics, тепърва предстои да се свържа с тях и да събера повече информация, и ако някой е минал или вече минава по този път, ще се радвам да сподели

# 1 076
Здравейте, видях в Синево че отново има намаление на VERagene тестът, който проверява за тризомии 13, 18, 21, X, Y хромозомни анеуплоидии, микроделеции (DiGeorge, 1p36, Smith-Magenis, Wolf Hirschhorn) и идентификация фетален риск за 100 моногенни заболявания. VERAgene е насочен към 2000 мутации за откриване на 100 моногенни заболявания.
Цената му е 936лв, което ми се струва супер. От една бърза проверка това отговаря на пакетите по 1300 (Nifty) или 1580лв (Vision).  Адекватни ли са моите сравнения, някой да се е възползвал или да има мнение за Синево?

# 1 077
  • София
Veragine е по-подробен и включва повече неща от Nifty. За Синево не знам, аз моят го пусках в Бодимед.

# 1 078
Здравейте! Ще повторя тук каквото писах юнската тема, за да остане за архива Simple Smile

Ходих да дам кръв за пренатален тест Панорама в Цибалаб. В момента съм 10+1 седмица, на 33 години.
Цените в сайта са актуални и да по-ниски, отколкото на сайта на nipt.bg.
Разочаровах се, че ми казаха 10-14 работни дни. Мислех, че 10 е максималния срок за чакане, а рецепционистката каза, че някога може дори 20 😐.
Пробата се изпраща в Америка веднага. Аз пуснах най-разширеният им панел, който отговаря на средния панел на повечето други познати тестове Nifty, Vision.
Изпращат резултати по имейл и се обаждат по телефона и в двата случая - при добър и при лош резултат.
Сега започва голямото чакане.
Ако някоя го е правила през Цибалаб, нека сподели за колко време излизат резултати.

# 1 079
Здравейте,  аз направих пакет Nifty pro (1300) в 11г.с, после в 12г.с направих и БХС +ФМ в Селена (268лв).. по мое мнение  и двете изследвания са важни по своемо...
Nifty pro  излезна за 5работни дни, обадиха ми се и ми го изпратиха, моята АГ ме заведе в майчино здраве едва след тези резултати,  ако имате възможност правете всичко, по мой съвет...

Общи условия

Активация на акаунт