Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 186 815
  • 1 697
  •   1
Отговори
# 1 110
Радвам се, че всичко е наред при вас...но много странно излиза резултата.

При нас излезна вчера - негатив и това е. Не са съотношения.
Все едно БХС да пусна и там излезна при първата бременност 1 :250., затова и при двете пуснах Vision,, за да няма съотношения 🤔
Току що излезе резултатът ми от Панорама / Panorama (пиша го така, за да излиза в търсачката и по двата начина, че аз голямо търсене му ударих 😃 ) Нисък риск за всичко ❤️.
Бях пуснала най-разширеният панел. Фракцията не е била достатъчна само за да изследват синдром на Ангелман и са писали Risk Unchanged, тоест колкото си е заложен спрямо възрастта ми и други външни фактори. 1-12000
Генетичката каза, че не трябва да ме притеснява.
Изследвах се в 10+1, фракцията ми е 5.5%
Приемам аспирин протект, като изпуснах приема деня преди теста.
Резултатите излязоха за 12 календарни дни.

Всички пренатални тестове реално излизат със съотношения, все пак не са диагностични. Просто не всяка лаборатория ги показва, но са си пак съотношения, просто с по-голяма точност

# 1 111
Момичета, ако някой е правил пренатален тест NiftyPro на Лина, може ли да каже как си е получил резултатите?

Аз днес дадох кръв и очаквах да ми вземат email адресът. Дадоха ми обаче само от техните талончета с номер и парола и доколкото разбрах, те ще ми звъннат като е готов да отида да си го взема на хартиен носител.

Направо ми изглежда абсурдно, че няма да го получа на мейл. Имам чувство обаче, че и момичето, с което говорих не беше съвсем на ясно. Та някой с опит има ли?

# 1 112
Момичета, ако някой е правил пренатален тест NiftyPro на Лина, може ли да каже как си е получил резултатите?

Аз днес дадох кръв и очаквах да ми вземат email адресът. Дадоха ми обаче само от техните талончета с номер и парола и доколкото разбрах, те ще ми звъннат като е готов да отида да си го взема на хартиен носител.

Направо ми изглежда абсурдно, че няма да го получа на мейл. Имам чувство обаче, че и момичето, с което говорих не беше съвсем на ясно. Та някой с опит има ли?

Аз го направих края на септември, бях в 11г.с. точно Nifty pro  в Лина, взеха ми кръв в понеделник сутрин, в петък на обяд имах резултати, първо ми ги изпратиха по вайбър като файл, после последва обаждане от служителка с дефиниране на резултатите и разбира се по мое желание и пола, не че не го прочетох в последствие, но нямах търпение..

# 1 113

В Геника първо излязоха в профила, като документи, може да си ги свалиш. После се обадиха за тълкуване. Питах - може да си ги взема и на хартиен носител с мокър печат. Не е имало мейл.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 11:42 от The_Black_Hole

# 1 114
Благодаря ви! Flowers Hibiscus
Пак говорих с Лина, защото ми се стори абдурдно да не ги получа по електронен път.
Оказа се, че момичето се е объркало по телефона и реално веднага като са готови ще ми звъннат и ще ми ги изпратят и електронно. 
Дадох днес сутринта кръв и се надявам в петък да имаме резултат. Green Heart

# 1 115
Рокет, стиснати всички палци! 🚀

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 14:48 от hardcandy

# 1 116
За Nifty pro моя приятелка имаше фалшиво положителен тест . Добре че направи амниоцентеза , за да се разбере грешакта на теста. Според мен хубаво е да се консултирате с аг то , кой тест да направите. Ясно е че ценате в някои случаи е примамлива , но да не забравяме че този тест се  изпраща в  Китай  .

# 1 117
С всеки пренатален тест може да се случи това, без значение в Китай ли го пращат, или не

# 1 118
Съгласна съм , само  споделям мнение за нифти, тъй като и на тях резутатите излизат висок и нисък риск т.е може би ама.. като да си направиш биохимиен скрининг по здравна каса. В предния комнтар не споменах ,че от лабораторията и казали , да си четяла документите и те не носят отговорност, а резултата не бил категоеричен, а висок илио нисък риск. Но всеки си приценява.

С всеки пренатален тест може да се случи това, без значение в Китай ли го пращат, или не

# 1 119
С риск да се подесетя…Моят излезе отрицателен, но амниоцентезата показа друго, така че е добре да има поне още едно средство за информация.

# 1 120
Петучка, на мен ми казаха, че пробата ще се обработва в Дания.

# 1 121
@Rocket това което ми показаха като резултат  беше Nifty Хон Конг.

# 1 122
Да , пробата ми беше казано ,че се изпраща в Дания -Копенхаген.
Петучка, на мен ми казаха, че пробата ще се обработва в Дания.

# 1 123
@Rocket това което ми показаха като резултат  беше Nifty Хон Конг.

Мисля, че фирмата, която стои зад теста е в Китай да. Но за Европа ми казаха, че пробите се изследват в Дания.
При всяко положение аз ще правя и БХС, но от там очаква висок риск заради възрастта ми, 37 години.
Разбира се и ФМ ще се правя.
Като цяло каквото има ще го направя. Grinning

# 1 124
Съгласна съм , само  споделям мнение за нифти, тъй като и на тях резутатите излизат висок и нисък риск т.е може би ама.. като да си направиш биохимиен скрининг по здравна каса. В предния комнтар не споменах ,че от лабораторията и казали , да си четяла документите и те не носят отговорност, а резултата не бил категоеричен, а висок илио нисък риск. Но всеки си приценява.

На всички пренатални тестове са така резултатите, няма значение как ги представят на пациента. Просто такова е изследването, не е диагностично. Моят тест е от Натера, направен в САЩ, и си ми излезе подробно с проценти. Това изобщо не е причина да не се избере даден тест

Общи условия

Активация на акаунт