Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 186 616
  • 1 694
  •   1
Отговори
# 1 170
Lady и аз бях по същия начин. В 15 седмица нямаше достатъчно фракция и давах повторно в 17 седмица, като успяха да извлекат 4%. На мен ми обясниха, че се случвало често и, че няма място за притеснение. За повторното ме бяха помолили да съм минала скоро на преглед при АГ. Аз естествено се притесних, но за щастие всичко е наред Hug

# 1 171
  • София
На мен ми взеха в 10 седмица точно и имаше достатъчно фетална фракция. Изненадана съм, че в 15 г.с. се случвало често.
Знам, че по-голямо тегло на майката и приложение на НМХ могат да окажат влияние в % фракция.

# 1 172
При мен също в 10г.с. имаше достатъчно. Казаха ли каква е причината, особено щом трърдят, че се случва често?

# 1 173
Казаха, че причините могат да бъдат много и че се случвало, но може би разбраха, че съм притеснена и не са навлизали в подробности.
Аз съм си едричка де Grinning

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 13:22 от BilungaM

# 1 174
  • София
И аз правих във Вижън, 10та седмица, но съм слаба и не са ми казвали нищо.

Това за често случващото се не е ОК.

# 1 175
Има си медиана за ФФ, ясно че всеки случай е индивидуален, но ниска фракция в края на първи семестър при три пъти даване на кръв през 2 седмици според мен е повод да се подходи по друг начин освен “спокойно, случва се често”.

# 1 176
Аз никой не успокоявам! Споделям моя случай! Два пъти съм давала кръв! Фактори много! Естествено, че има специалисти, които да тълкуват по горният случай на дамата.

# 1 177
  • София
Не, не, просто любопитно ми стана какви са тези фактори.

# 1 178
Здравейте , много чета напоследък и цялата тема изчетох … и пак не мога да взема решение. Колебая се между Niptify на Cellgenetics и Veragene на Синево. Очевидно и двата теста установяват основните състояния , като Veragene има изброени и много отделни болести , за които никъде не намерих дали се изследват от Cellgenetics. Моля , ако има сред вас запознати в детайли , да ми помогнете да разбера каква е разликата между двата теста и има ли нещо важно което единия включва , а другия не 😞 Теста смятаме да направим за наше спокойствие , не съм над 35 и нямаме фамилна анамнеза. Надявам се и на фм и бхс да няма проблем 🤞

# 1 179
Здравейте , много чета напоследък и цялата тема изчетох … и пак не мога да взема решение. Колебая се между Niptify на Cellgenetics и Veragene на Синево. Очевидно и двата теста установяват основните състояния , като Veragene има изброени и много отделни болести , за които никъде не намерих дали се изследват от Cellgenetics. Моля , ако има сред вас запознати в детайли , да ми помогнете да разбера каква е разликата между двата теста и има ли нещо важно което единия включва , а другия не 😞 Теста смятаме да направим за наше спокойствие , не съм над 35 и нямаме фамилна анамнеза. Надявам се и на фм и бхс да няма проблем 🤞

Мога да ти кажа за NIFTY Pro® + NIFTY Mono®, виж в дясно брошурите и пдф-ите, но не са всички, вече изследват и повече неща. На мен изследваха повече. Може да звъннеш и да помолиш за пълния списък на някой от телефоните на Геника.

https://www.genica.bg/test/nifty-pro-plus-nifty-mono

Генетичните изследвания не отменят ФМ и БХС, намери по-назад мненията и обясненията на hardcandy. Генетичните изследвания са още един признак, с който вкупом се взима заключение за състоянието на плода.

# 1 180
Привет, съжалявам да прочета, че при три проби, нямае резултат, а времето си минава.

Съветът ми е, да ви върнат парите и да направите теста другаде.
Ако тогава няма резултат, просто явно има причина.
Надявам се всичко с плода да е наред.

Аз при 2 те бременности правих  Vision test,и си имах бързи и хубави резултати.

На ранната фетслна морфология, потвърдиха дадата на термина, не съм инвитро.

Три проби са ми взимани- в10г.с; 13г.с и 15г.с.

Феталния морфолог ме съветва да дам четвърта проба, като цяло, който ме е гледал.

# 1 181
Здравейте, момичета

В 11+1 правих тест Vision, като бях пропуснала фраксипарина преди това, тъй като разбрах от позната, че така трябва. От Афродита никой не ми беше казал нищо по телефона когато запазвах час. От вас обаче разбирам, че е трябвало да пропусна и аспирин протект предната вечер, а за съжаление не го направих.. Сега се притеснявам да не би да има някакъв проблем с пробата или да няма достатъчно ДНК от бебето...
На някого случвало ли му се е да не пропусне аспирина и пак всичко с пробата и фракцията да е ок? 😶

# 1 182
Здравейте, момичета

В 11+1 правих тест Vision, като бях пропуснала фраксипарина преди това, тъй като разбрах от позната, че така трябва. От Афродита никой не ми беше казал нищо по телефона когато запазвах час. От вас обаче разбирам, че е трябвало да пропусна и аспирин протект предната вечер, а за съжаление не го направих.. Сега се притеснявам да не би да има някакъв проблем с пробата или да няма достатъчно ДНК от бебето...
На някого случвало ли му се е да не пропусне аспирина и пак всичко с пробата и фракцията да е ок? 😶

Здравей, аз не пропуснах нито аспирина, нито фраксипарин, защото никой не беше казал и нямах проблем ☺ всичко беше наред

# 1 183
Здравейте, момичета

Здравей, аз не пропуснах нито аспирина, нито фраксипарин, защото никой не беше казал и нямах проблем ☺ всичко беше наред
Много благодаря! 🙏 Дано и при мен се случи така...

# 1 184
Привет,
Не се притеснявайте.
И при двете бременности, правих Vision, даже сега и THE VISION и  нямах проблем с изследването.
Фраксипарина пропуснах, но не и аспирин протект.
Стискам палци скоро да ви зарадват с бърз хубав резултат 😇😇😇, както беше и при нас.

Здравейте, момичета

Много благодаря! 🙏 Дано и при мен се случи така...

Общи условия

Активация на акаунт