Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 187 486
  • 1 706
  •   3
Отговори
# 1 290
Здравейте, тези от вас, които са правили вече пренатален тест ,резултатите изпращат ли се от лабораторията също на АГ?

За съжаление с него не сме на едно мнение за тестовете,аз съм решила да го направя,но все пак не искам да изпадам в неудобна ситуация(дано ме разбирате)  Disappointed Relieved

# 1 291
Здравейте, тези от вас, които са правили вече пренатален тест ,резултатите изпращат ли се от лабораторията също на АГ?

За съжаление с него не сме на едно мнение за тестовете,аз съм решила да го направя,но все пак не искам да изпадам в неудобна ситуация(дано ме разбирате)  Disappointed Relieved

От болницата ми дадоха потребителско име и парола, и си ги проверих в системата на болницата. От там ми се и обадиха веднага да ми кажат резултатите. Но не знам дали АГ ги получава, не ми е звънял предполагам, че не. Зависи си от болницата предполагам.

# 1 292
  • Пловдив
Зависи дали АГ-то работи със съответната лаборатория. Моето не работеше и не ги получи.
Но вие може просто да не казвате името на следящия гинеколог.

# 1 293
Моят АГ ме беше насочил за самия тест. Те имаха контактите му и той ги получи също.
Значи- зависи каква е уговорката.
Ако изрично заявите, че искате само вие да ги получите, според мен нямат право да му ги пращат.

# 1 294
  • София

Изпращат на лекарят, който Ви е препратил за изследването (ако има такъв). Мен ме изпрати лекарката, която ми беше на фетална морфология и следователно вписах моето име. После разбира се го показах и на АГ.

# 1 295

Аз правих в Cell Genetics, бяха ми дадени от АГ-то ми като една от лабораториите, с които работи, но той не държеше да правя тест(сама го попитах да ме насочи), а може само БХС.
Когато попълвах документите в лабораторията ме попитаха кое ми е проследяващото АГ, казах им го и го записаха, но не съм сигурна, че са му пращали нещо, защото резултатите ми ги пратиха по време на прегледа при него и ги видяхме заедно от моя телефон. Можете да кажете на представителката на лабораторията, че не искате да изпращате резултати към АГ, а то всъщност в 10-12г.с може и да не сте записана още на консултация при някого конкретен и да не сте си избрала.

# 1 296
Здравейте и при двете бременност правих пренатален тест Vision, в МЦ Афродита.
Съответно поставях клексан и бях посъветвана минимум 12 часа от последната игла.
Реших 1 ден да не го поставям, на следващия направихме пренаталния и после медицинските сестри даже ми поставиха и инжекция.

По-добре е 24 часа, моят съвет.
Привет на всички!
Предстои ми взимане на кръв за неинвазивен пренатален тест. Към дамите, които са на Клексан/Фраксипарин - колко часа след последният прием ви взеха кръв? В лабораторията ми казаха между 12 и 24 часа, но знам че кръвта се изчиства след 24 часа. Иска ми се резултатът да не е повлиян от този фактор.

# 1 297
На мен не са ми казвали, че е проблем поставянето на инжекция и ми взеха няколко часа след нея. Питах ги дали ще окаже влияние - казаха, че не. Фракцията беше окей и не е имало проблеми с резултатите. Така че не мисля, че е необходимо 24 часа.

# 1 298
С първата ми бременност ми поставяха инжекции към 18:00, теста направих след 14:30-15:30. Нифти про беше в геника, нищо не са ми казвали или питали относно инжекциите, само имаше въпроси във въпросника на каква доза съм. Иначе въпреки това, ме върнаха след 10 дни заради не достатъчно материал на бебето. Сега сигурно ще правя теста (ддруга фирма) до обяд, а бия инжекции към 20:00-20:30. Няма как да променя нито едно от двете неща, ще са минали малко над 12 часа.
Привет на всички!
Предстои ми взимане на кръв за неинвазивен пренатален тест. Към дамите, които са на Клексан/Фраксипарин - колко часа след последният прием ви взеха кръв? В лабораторията ми казаха между 12 и 24 часа, но знам че кръвта се изчиства след 24 часа. Иска ми се резултатът да не е повлиян от този фактор.

# 1 299
Момичета какво ви е мнението за Геника - теста Вернадор. Като цяло има малко информация или поне аз не намирам, колкото за другите?

# 1 300
Здравейте бъдеще мамии  .

Чета Ви от близо месец и реших и аз да се включа за съвет ,защото наистина сме объркани и не знаем какво да правим ?!

в 9 седмица съм от Варна . Колебаем се  между два теста :

На Cellgenetics Niptify 1350 лв  или тест на Света Марина разширения 830 лв .

Първоначално се бяхме насочили към Cellgenetics Niptify  , но се разубедих след като проучих малко . тестовете са естонски ОК , но лаборатирията която ги изпращат е в  3595 John Hopkins Ct, San Diego, CA 92121, United States . Лабораторията се казва Sequenom Inc  , която има само и доста отрицателни коментари и някакси ми загубиха доверието .

На света Марина  тестовете се изпращат във Франция Erofins Biomins . Имат няколко лаборатории в цяла франция ( нещо като верига ) и отново кофти коментари .

След прочетеното тук дори се чудя правилно ли е да се пуска разширен пакет ... не знам

Докрора не взима отношение , каза както прецените. Не знам кое е по- надеждно  , болницата си е болница , лабораторията им е на ниво , това се знае. На целкенетика доста сте го правили и по скъп надявам се и по надежден  иии честно казано не знам, защото по скъпото пък нищо не значи и всичко си е мафия малко си мисля .

В Германия например тези тестове се покриват от държавата . Тук имаме едно БХС което си е статистика и което след него щеш нещеш плащаш за НИПТ за да си спокоен  и всички тези лаборатории толкова много тестове и избор .

Моля ВИ посъветвайте ме.

Благодаря предварително Simple Smile и успех и здрави бебчета на всичкии на финала Simple Smile)  Дай Боже

# 1 301
Здравейте бъдеще мамии  .

Чета Ви от близо месец и реших и аз да се включа за съвет ,защото наистина сме объркани и не знаем какво да правим ?!

в 9 седмица съм от Варна . Колебаем се  между два теста :

На Cellgenetics Niptify 1350 лв  или тест на Света Марина разширения 830 лв .

Първоначално се бяхме насочили към Cellgenetics Niptify  , но се разубедих след като проучих малко . тестовете са естонски ОК , но лаборатирията която ги изпращат е в  3595 John Hopkins Ct, San Diego, CA 92121, United States . Лабораторията се казва Sequenom Inc  , която има само и доста отрицателни коментари и някакси ми загубиха доверието .

На света Марина  тестовете се изпращат във Франция Erofins Biomins . Имат няколко лаборатории в цяла франция ( нещо като верига ) и отново кофти коментари .

След прочетеното тук дори се чудя правилно ли е да се пуска разширен пакет ... не знам

Докрора не взима отношение , каза както прецените. Не знам кое е по- надеждно  , болницата си е болница , лабораторията им е на ниво , това се знае. На целкенетика доста сте го правили и по скъп надявам се и по надежден  иии честно казано не знам, защото по скъпото пък нищо не значи и всичко си е мафия малко си мисля .

В Германия например тези тестове се покриват от държавата . Тук имаме едно БХС което си е статистика и което след него щеш нещеш плащаш за НИПТ за да си спокоен  и всички тези лаборатории толкова много тестове и избор .

Моля ВИ посъветвайте ме.

Благодаря предварително Simple Smile и успех и здрави бебчета на всичкии на финала Simple Smile)  Дай Боже

Здравейте!
Пробите за Niptify се изпращат в Естония в тази лаборатория: https://celvia.ee/en/. През 2022 г. (тогава последно правих тест при тях) изпращаха пробите в Америка, но вече не. Другите им тестове (NACE, NACE 24, Zenit by NACE) изпращат в Испания в Igenomix).

Лично аз също се колебаех точно между тези две лаборатории, но пак пуснах CellGenetics. Надявам се съм направила добрия избор.

# 1 302
Бих избрала теста в терапията Simple Smile

# 1 303
Представителката на CellGenetics ми каза, че от началото на миналата година не изпращат пробите в САЩ, а допреди това са си били там. Сега са в Естония и Испания.
Дали ви трябва разширен пакет си преценете сами. Основните заболявания - тризомиите са с най-високо ниво на достоверност на резултата >99.9%, но примерно, ако не се лъжа, делеции и дупликации са с по-ниска чувствителност тестовете. Доста познати си пуснаха директно в Терапията основен пакет (мин.година, а сега не знам какви пакети имат). А много родители въобще не правят и пренатален, а само БХС и ако там излезе някакъв по-голям риск пускат пренаталния.
Аз също пусках в Cells преди 2 месеца и половина.

# 1 304
Cell Genetics, MaterniT 21 Plus пускахме октомври. Пратиха ги в САЩ, Сан Диего.

Общи условия

Активация на акаунт